banner163

Eskişehirlilere kötü haber! O paralar yine alınacak

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nden Eskişehirlilere kötü haber! AK Partililer yine karşı çıktı, ama CHP'lilerin oy çokluğu ile kabul edildi...

EKONOMİ 12.02.2021, 19:57 13.02.2021, 11:06
Eskişehirlilere kötü haber! O paralar yine alınacak

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin bugünkü meclis toplantısında Eskişehirlilere kötü haber geldi. Türkiye'deki birçok şehirde artık belediyelerin almadığı, Ankara Büyükşehir başta olmak üzere çok sayıda CHP'li belediyenin de vatandaşlardan almamayı tercih ettiği yol harcama katılım payları yine gündeme geldi. 

AK Parti: Özellikle de bu pandemi döneminde vatandaşa ek yük getirilmemeli, alınmasına yine karşıyız 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin yine vatandaşlardan, halk arasındaki adıyla, asfalt paralarının alınması meclis gündemine getirildi. AK Parti grubu adına konuşan Orhan Durmuş, "Bu konudaki tavrımız belli, gerekçelerimizi de defalarca dile getirdik. Yine aynı şekilde yaklaşıyoruz. Bu paralar vatandaşlardan alınmayabilir. Özellikle de içinde bulunduğumuz pandemi döneminde vatandaşlara böyle ek bir yük getirilmemesinin daha doğru olacağına inanıyoruz. Bu nedenle karşı çıkıyoruz" dedi. 

CHP'lilerin oylarıyla bu yıl da alınacak 

Toplantıya başkanlık eden Meclis Başkanvekili CHP'li İbrahim Arslan ise, mahkeme kararlarına istinaden söz konusu katılım paylarını almak zorunda olduklarını savundu. Yapılan oylamada Eskişehirlilerden yine asfalt paralarının bu yıl da alınması AK Partililerin karşı oylarına rağmen, CHP'lilerin oy çokluğu ile kabul edildi. 

Yasa "alınabilir" diyor, birçok belediye almıyor

Halk arasında asfalt parası olarak bilinen yol harcama katılım payları geçtiğimiz son seçim döneminde de Eskişehir'de çok tartışılmış, özellikle Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt asfalt paralarını yasal olarak almak zorunda olduklarını savunmuştu. Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da seçim döneminde asfalt paralarını gündeme taşımış, seçilirse almayacağını açıklamış ve seçildikten sonra da almamıştı. Türkiye'de çok sayıda belediye, ilgili yasa maddesinde "alınabilir" ifadesi yer aldığı için asfalt paralarını almama kararı almıştı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@