Eskişehirlilerin hizmetine açıldı

Beklenen müjde gerçekleşti... Eskişehirlilerin hizmetine açıldı...

EKONOMİ 25.12.2020, 12:43
Eskişehirlilerin hizmetine açıldı

Eskişehir'in heyecanla beklediği eski stadyum alanına yapılan Eskişehir Millet Bahçesi'nin pandemi tedbirleri nedeniyle açılış tarihi ertelendi, ancak Millet Bahçesi'nin altına yapılan yer altı otoparkı dün açıklandığı gibi hizmete açıldı. 

Artık kentin merkezinde yer altı otoparkımız var

Eskişehir Türk Dünyası Kültür Başkentliği kapsamında hayata geçirilen Eskişehir Millet Bahçesi'nin altına bir yeraltı otoparkı yapılması da Eskişehirlilerin en büyük isteklerinden biriydi. Diğer şehirlerde birçok büyükşehir belediyesi meydanların ve parkların altına yer altı otoparkları yaparken, trafik sorunu ile boğuşan Eskişehir'de yapılmaması büyük bir eksiklik olarak görülüyordu. 

Millet Bahçesi projesi ile birlikte Eskişehir'de bu eksiklik de ilk defa giderilmiş oldu ve kentin en merkezi alanı bir yer altı otoparkı kazandı. 

Türk Dünyası Vakfı, yaptığı açıklama ile dün akşam saat 21.00 itibariyle yeraltı otoparkının hizmete açılacağını duyurmuştu. Yer altı otoparkı hizmete başladı. 

Eskişehir'in ilk yeraltı otoparkında neler var, hangi özelliklere sahip?

-Yeraltı otoparkı toplam 15 bin 324 metrekarelik alana yapıldı. 

-Otopark, 24’ü engelli olmak üzere toplam 459 araç kapasitesine sahiptir.

-Otopark 24 saat Kamera Sistemi ile izlenecek ve kaydedilecek, PTS (Plaka Tanıma Sistemi) ile çalışacak. 

-Yağmur, dolu gibi araçları etkileyecek hava şartlarına göre korunaklı olan kapalı otopark 7 gün 24 saat hizmet verecek. 

-Hatcback, Sedan, Station, SUV, Van ve Panelvan araçları giriş yapabilecek. Bunların dışında kalan minibüs ve kamyonet tipi araçların girişi yasak olacak. 

-LPG’li araçların kapalı alan otoparklara giriş-çıkışları yasak olduğundan yeraltı otoparkına da LPG’li araç kabul edilmeyecek.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@