ETO Başkanı Güler bankalarla görüştü

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, bankalarla görüşerek üyelerin talep ve isteklerini iletti.

EKONOMİ 04.02.2021, 11:24 04.02.2021, 14:29
ETO Başkanı Güler bankalarla görüştü

ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’deki kamu bankalarının bölge müdürlerini ziyaret ederek, kamu desteğiyle verilen ticari kredilerin ödemelerinin ertelenmesi, işletme kredi faizlerinin düşürülmesi, kamu ve özel banka olmaksızın tüm bankaların tüccara, esnafa, sanayiciye destek olması gerektiğini dile getirdi.

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, kamu bankalarının bölge müdürlerini ziyaret ederek üyelerin talep ve beklentilerini iletti. Ziraat Bankası Bölge Başkanı Canay Demirbel, Halkbank Eskişehir Bölge Koordinatörü Yücel Örnek, Vakıfbank Bölge Müdürü Yunus Ayten’i ziyaret eden Güler, pandeminin ETO üyeleri üzerindeki etkilerine ilişkin bilgi verdi. Eskişehir Ticaret Odası’nın kamu bankalarıyla yaptığı tedarik zinciri anlaşmalarına da vurgu yapan Güler, tüccar ve esnafa verilen desteklerin artması gerektiğini dile getirdi.

Ticari kredilerin ödemeleri 2022’ye ertelenmeli

Gerçekleştirdikleri toplantılarda ve işyerlerine yaptıkları ziyaretlerde üyelerin kredi ödemelerinin ertelenmesini talep ettiğini belirten Güler, firmaların pandemi nedeniyle geçtiğimiz yıllardaki cirolara ulaşamadığını ve ödemelerini yapmakta zorlandığını ifade etti. Kredi ödemelerinin 2022 yılına ertelenmesinin yerinde bir karar olacağını belirten Güler, tüm bankaların bu yönde hareket etmesini beklediklerini kaydetti.

2197 üyemize kredi imkanı sağladık

Eskişehir Ticaret Odası’nın pandemiden etkilen üyelerine finansman sağlamak için tüm kaynaklarını seferber ettiğini belirten Güler, 2020 yılında ETO’nun üyelerine kamu ve özel bankalar aracılığıyla sağladığı kredinin 79 milyon liraya ulaştığını, bu desteklerden 2.197 üyenin yararlandığını söyledi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@