ETO Başkanı Metin Güler: Asgari ücrette artış kaçınılmaz ama...

ETO Başkanı Metin Güler, Kasım ayı olağan meclis toplantısında enflasyon ve asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

EKONOMİ 30.11.2022, 14:57
ETO Başkanı Metin Güler: Asgari ücrette artış kaçınılmaz ama...

Kasım ayı olağan meclis toplantısında değerlendirmelerde bulunan ETO Başkanı Metin Güler, 2023 yılının en önemli gündeminin enflasyonu düşürmek olması gerektiğini söyledi. 

Eskişehir Ticaret Odası’nın kasım ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Başkanı Halil İbrahim Ara’nın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda gündem maddeleri karara bağlandı. Toplantıda söz alan ETO Meclis Üyesi Mustafa Güneş, ESİYAK (Eskişehir İnovasyon, Yazılım ve Ar-Ge Kümelenmesi) Projesi kapsamında gerçekleştirilen bilişim ve yazılım sektöründeki firmaların Hollanda temaslarının çok verimli geçtiğini söyledi. Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle gerçekleştirilen ESİYAK projesine dahil olan firmaların yurt dışına açılabilmek için bir fırsat yakaladığını belirten Güneş, projenin sürdürülmesine öncülük eden ETO Başkanı Metin Güler’e teşekkür etti. 

"Asgari ücret artmalı ancak işverenin yükü azaltılmalı"

Toplantıda konuşan Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, ETO’nun faaliyetleri ve ekonomi gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Gündemde olan asgari ücret artışı hakkında konuşan ETO Başkanı Metin Güler, asgari ücretle ilgili çok farklı rakamlar dile getirildiğini belirterek, hem işverenin hem de çalışanın memnun olacağı bir rakam üzerinde uzlaşılmasını umduğunu söyledi. Asgari ücretteki artışın kaçınılmaz olduğunu ve tüm işverenlerin çalışanlarının refah seviyesinin artmasını gönülden istediğini belirten Güler, ancak işverenin de omzundaki prim ve vergi yükünün düşürülmesi gerektiğini söyledi.

"İşletmelere enflasyon muhasebesi şart"

Asgari ücretin çok artırılmasından ziyade alım gücünün yükseltilmesinin önemli olduğunun altını çizen ETO Başkanı Metin Güler, enflasyonun düşürülmesinin önümüzdeki yılın en önemli gündemi olması ve 2023 yılının enflasyonla mücadele yılı olarak ilan edilmesi gerektiğini söyledi. Fiyat istikrarının sağlanmasının hem üretime hem de tüketime olumlu etki edeceğini kaydeden Güler, enflasyondaki yüksekliğin tüketiciyi de üreticiyi de zorladığını kaydetti. Tüccar ve sanayicinin sürdürülebilir bir ortamda çalışabilmesi için enflasyon muhasebesi uygulamasının bir zorunluluk olacağını kaydeden Güler, aksi takdirde işletmelerin kazançlarının kağıt üzerinde kalabileceğini belirtti. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@