ETO Belçika'daki Türkleri "Discover Eskişehir" için topladı

Eskişehir Ticaret Odası, şehrin sağlık ve kültür turizmini geliştirmek, bu alanda kümelenme oluşturabilmek, son kuşak gurbetçileri Eskişehir’e yatırım ve ziyaret için getirebilmek amacıyla başlattığı Discover Eskişehir (Eskişehir’i Keşfet) projesinin değerlendirme toplantısını ve tanıtımını Belçika’da başlattı.

EKONOMİ 01.04.2022, 12:42 01.04.2022, 12:48
ETO Belçika'daki Türkleri "Discover Eskişehir" için topladı

Eskişehir Ticaret Odası şehrin sağlık hizmetleri potansiyelini değerlendirmek, bu alanda bakanlık destekli kümelenme oluşturmak, şehrin kültür turizmini geliştirmek, son kuşak gurbetçileri Eskişehir’e yatırım ve seyahat için getirebilmek amacıyla yürüteceği Discover Eskişehir (Eskişehir’i Keşfet) projesinin tanıtımını Belçika’da yaptı. Brüksel’de TOBB Daimi Temsilciliğinde gerçekleştirilen Discover Eskişehir (Eskişehir’i Keşfet)  tanıtım ve istişare toplantısına Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy, Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Anvers Başkonsolosu Batu Kesmen, Brüksel Ticaret Başmüşaviri İsmail Gencay Oğuz, Bölge Milletvekilleri Sadık Köksal ve Veli Yüksel, ETO Başkanı Metin Güler ve beraberindeki heyet katıldı. Belçika’daki Türk dernekleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yöneticileri ve basın kuruluşları da toplantıya yoğun ilgi gösterdi.  

"Hedef sağlık ve kültür turizmini uluslararası ölçekte geliştirmek"

Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Discover Eskişehir projesini 2020 yılı için planladıklarını ancak pandemi nedeniyle ertelemek zorunda kaldıklarını belirterek, projeyle hem genç kuşak yurttaşları şehre getirebilmeyi hem Eskişehir’de sağlık turizmini geliştirebilmeyi ve bu alanda kümelenme oluşturabilmeyi hedeflediklerini söyledi. 

Bu kapsamda ilk olarak 100 bine yakın Emirdağlı ve Eskişehirlinin yaşadığı Belçika’da tanıtıma başladıklarını belirten Güler, Belçika’daki Türklerin dükkanlarını Discover Eskişehir afişleriyle donatarak projeye destek verdiklerini söyledi. Hedeflerinin Eskişehir’de sağlık turizmini ve kültür turizmini uluslararası hale getirmek olduğunu belirten Güler, Eskişehir’in bu yönde hem sağlık hem de turizm alt yapısına sahip olduğunu kaydetti.

"Eskişehir’in sağlık turizmi için çok güçlü alt yapısı var"

Eskişehir’in sağlık hizmetleri ve turizm alt yapısı hakkında bilgi veren Güler, şehirde hastanelerde toplam 3507 yatak kapasitesi olduğunu belirten Güler, bu hastanelere ek olarak saç ekim merkezinden kliniğe fizik tedavi merkezinden laboratuvara kadar toplam 159 özel sağlık merkezi olduğunu dile getirdi. Eskişehir’de çok önemli tarihi ve kültürel değerler olduğuna da dikkat çeken Güler, Eskişehir’de Yazılıkaya, Seyit Battalgazi ve Sücaaddin Veli Türbeleri, Sivrihisar Ermeni Kilisesi, Pessinus Antik Kenti gibi turizm değerlerinin daha çok kişi tarafından keşfedilmeyi beklendiğini söyledi.

"Eskişehir müzeleri, otelleri, kültür ve sanat faaliyetleriyle keşfedilmeli"

Eskişehir’in turizmde her geçen gün artan bir potansiyeli olduğuna işaret eden Güler, Eskişehir’in müzeler şehri olduğunu ve şehirde 30’a yakın nitelikli müze bulunduğunu söyledi. Eskişehir’de 55’den fazla otel ve 4500’e yakın yatak kapasitesi olduğunu da kaydeden Güler, şehrin kültür, eğlence ve sanat turizmi noktasında çok iddialı bir konuma geldiğini, kongre ve fuar turizminde de çok önemli adımlar atıldığını dile getirdi. Eskişehir’in bu potansiyelinden daha çok faydalanabilmesi için ilk etapta Belçika ve yurttaşların olduğu tüm ülkelerden ziyaretçi getirebilmeyi hedeflediklerini belirten Güler, bu hedef doğrultusunda da kümelenme oluşturmayı planladıklarını söyledi. Belçika’da yaşayan tüm Türklerin yalnızca kendilerini değil oradaki Belçikalı arkadaşlarını ve tanıdıklarını da Eskişehir’e getirmesini beklediklerini belirten Güler, Eskişehir’in keşfedilmesi gereken çok yanı olduğunu ifade etti. 
Sağlık turizmi kümelenmesi için çalışmalara başlandı

"Belçika'daki turizm acentelerini Eskişehir'e getireceğiz"

"Discover Eskişehir" kapsamında Nisan ayında Belçika’daki turizm acenteleri için Eskişehir’de 3 günlük tur programı planlandığını belirten Güler, ayrıca Eskişehir’deki ve Belçika’daki turizm seyahat acentelerini bir araya getireceklerini söyledi. Discover Eskişehir kapsamında bakanlık destekli Eskişehir sağlık turizmi kümelenmesi oluşturmak için de çalışmalara başladıklarını belirten Güler, kümelenmede Eskişehir’deki hastaneleri, fizik tedavi merkezlerini, sağlık merkezlerini ve klinikleri,  turizm acentelerini, otelleri ve ulaştırma firmalarını bir araya getireceklerini söyledi. Toplantıda konuşan Türkiye’nin Brüksel Büyükelçisi Hasan Ulusoy, Discover Eskişehir projesine destek vermeye hazır olduklarını belirterek, her iki ülke arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin gelişmesine katkı sağlamaya hazır olduklarının altını çizdi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@