ETO'dan çağrı: 2022'nin sonuna erteleyin

ETO'da bir araya geldiler... ETO Başkanı Güler'den Eskişehir esnafı ve firmalarla ilgili önemli çağrı...

EKONOMİ 28.01.2021, 15:32 28.01.2021, 15:43
ETO'dan çağrı: 2022'nin sonuna erteleyin

Pandemi nedeniyle yaşanan sorunları değerlendirmek üzere hizmet sektöründe faaliyet gösteren firma temsilcileriyle bir araya gelen ETO Başkanı Metin Güler, özel ve kamu bankası istisnası olmaksızın tüm kredi ödemelerinin ötelenmesi, muhtasar, stopaj, diğer vergi ve SGK gibi yükümlülüklerin 2022 yılının sonuna ertelenmesi gerektiğini ifade etti.

Eskişehir Ticaret Odası’nın (ETO) restoran, lokanta, kafe, kantin, düğün salonu ve organizasyon hizmetleri alanında faaliyet gösteren meclis üyeleri ve meslek komiteleri pandemi nedeniyle yaşadıkları iş kaybını ve sorunlarını değerlendirmek üzere bir araya geldi. ETO Başkanı Metin Güler’in katıldığı toplantıda Kovid-19 salgınıyla birlikte yaşanan süreç, işletmelerin kapalı olması veya kısıtlamalarla faaliyetlerine devam etmesinin meydana getirdiği ciro kaybı değerlendirildi.

11 aydır kapalı olan firmalar var Toplantıda konuşan ETO Başkanı Metin Güler, Eskişehir’de lokanta, restoran, kafe, düğün salonu ve organizasyonu, gelinlik ve damatlık üretimi, kafe, konaklama işletmeciliği alanlarında hizmet veren firmaların pandemi nedeniyle çok büyük kayıplar yaşadığını dile getirdi. İş yerleri için alınan kapatma veya kısıtlama tedbirlerinin aralıklı olarak 11 aydır devam ettiğini hatırlatan Güler, tedbirlerden etkilenen firmaların daha çok desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi.

Tüccar geçen yıl aldığı krediyi bile ödeyemiyor

Yüksek kira ödeyen ve maliyetleri çok olan lokanta ve restoranların paket servisle ayakta kalmaya çalıştığını belirten Güler, kapalı olan işletmelerin ise hala SGK, stopaj, muhtasar ve diğer vergi yükümlülüklerinin devam ettiğini vurguladı. Üyelerinin geçtiğimiz yıl aldıkları kredileri ödemekte bile zorluk çektiğini belirten Güler; özel ve kamu bankası istisnası olmaksızın tüm kredi ödemelerinin ötelenmesi, muhtasar, stopaj, SGK gibi yükümlülüklerin de 2022 yılının sonuna ertelenmesi gerektiğini ifade etti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@