ETO zincir marketlere savaş açtı... Güler'den sert açıklama

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler'den zincir marketlerle ilgili açıklama: "Zincir marketler haksız rekabete sebep oluyor. TOBB nezrinde girişimde bulunduk, Bakanlık düzeyine de taşıyacağız."

EKONOMİ 09.11.2023, 13:02 09.11.2023, 13:07
ETO zincir marketlere savaş açtı... Güler'den sert açıklama

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, A’dan Z’ye her ürünü satan zincir marketlerin haksız rekabete neden olduğunu söyleyerek, bunu önlemek için TOBB nezdinde girişimde bulunduklarını ve konuyu bakanlık düzeyine taşıyacaklarını kaydetti.

Gıda satışı için kurulan zincir marketlerin faaliyet alanları dışında hareket ettiğini savunan Güler, A’dan Z’ye her ürünün satış noktası haline geldiklerini söyledi. Zincir marketlerinin neredeyse her köşe başında yer aldığını belirten Güler, bu marketlerin gıda ürünü dışında elektronik eşya, mobilya, kırtasiye, sağlık ürünleri, kırtasiye malzemeleri, beyaz eşya ve zücaciye ürünlerini satmaya devam ederek haksız rekabete sebep olduğunu söyledi. 
 

"Haksız rekabet engellenmezse tüccar da vatandaş da mağdur olacak"

Mobilya, elektronik eşya, sağlık ürünlerinde satışların uzmanlarca yapılması ve satış sonrasında destek verilmesi gerektiğini kaydeden Güler, zincir marketler nedeniyle satış sonrasında destek alması gereken tüketicinin de mağdur olduğunu söyledi. Zincir marketlerde gıda ve temizlik ürünleri dışında başka bir ürünün satışına izin verilmemesi gerektiğini belirten ETO Başkanı Metin Güler, yaşanılan haksız rekabet engellenmezse hem tüccarın hem de vatandaşların sorun yaşamaya devam edeceğini kaydetti. 

"Rekabet eşitsizliğinin önlenmesi için TOBB nezdinde girişimlerde bulunduk"

Zincir marketlerin istediği yerde faaliyet gösterip her ürünü satarak, birçok sektördeki yerel markaları ve tüccarı kayba uğrattığını belirten ETO Başkanı Metin Güler, yaşanılan bu rekabet eşitsizliğinin sona erdirilmesi gerektiğini ifade etti. Haksız rekabetin engellenmesi için Eskişehir Ticaret Odası olarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde girişimlerde bulunduklarını belirten Güler, zincir marketlerin sebep olduğu haksız rekabetin önüne geçmek amacıyla bakanlık düzeyinde çalışma yapılması için talepte bulunduklarını kaydetti.  

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@