Facebook ile ilgili "testere" haberinde New York Times geri adım attı!

Dünya genelinde erişim sıkıntısı yaşanan Facebook ve uygulamaları ile ilgili New York Times dün yaptığı haberde geri adım attı! 

EKONOMİ 05.10.2021, 17:42 05.10.2021, 17:49
Facebook ile ilgili "testere" haberinde New York Times geri adım attı!

Dünya çapında yaklaşık 3 milyardan fazla kullanıcıya sahip olan Instagram, Facebook ve WhatsApp‘ta yaşanan erişim kesintisi dün Türkiye saati ile 23.30 civarında sona ermişti. 

Mark Zuckerberg‘in kişisel servetinde 6 milyardan fazla azalmaya sebep olduğu belirtilen ve Facebook hisselerinde büyük düşüşe neden olan erişim sıkıntısı ile ilgili dün New York Times tarafından yapılan ve çok dikkat çeken haberle ilgili yeni bir gelişme yaşandı... 

"Sunuculara testere ile girmişler" demişti 

New York Times muhabiri Rat King, dün attığı tweet serisiyle Facebook sunucularına gönderilen ekibin güvenlik kartlarının kapatıldığını ve içeriye giremediklerini iddia etmiş, bunun üzerine ekibin, sunuculara erişmek için testere ve avuç taşlama makinesiyle zor kullandıklarını paylaşmıştı. 

Dün New York Tarafından yapılan haberin ardından resmi twitter hesabı aracılığıyla bir açıklama yayınlanan teknoloji editörü Rat King, konuya açıklık getirdi. Yaptığı haberi tekzip eden King, yazdıklarının doğru olmadığını belirterek okuyuculardan özür diledi.

İddiasını geri aldı, özür diledi 

Rat King yaptığı paylaşımda, "Bir düzeltme yapmak istiyorum: Facebook sunucularına gönderilen ekip, fiziksel güvenlik önlemleri nedeniyle içeriye girmekte sorun yaşamış. Ancak içeri girmek için testere veya taşlama makinesi kullanmak zorunda kalmamışlar. Yaptığım hatayı kabul ediyorum. Özür dilerim" ifadelerine yer verdi. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@