Gözler yeni ekonomi paketinde... Milyonları ilgilendiren kararlar görüşülecek

TBMM'de milyonları ilgilendiren yeni vergi ve ekonomi paketi gündemde... Yarın komisyon gündemine alınması beklenen yeni düzenlemeler özellikle esnafı, çiftçileri ve internetten para kazanan içerik üreticilerini ilgilendiriyor... 

EKONOMİ 04.10.2021, 17:53 05.10.2021, 02:44
Gözler yeni ekonomi paketinde... Milyonları ilgilendiren kararlar görüşülecek

Türkiye Büyük Millet Meclisi yeni yasama yılına başlarken, merakla beklenen en önemli gündem maddelerinden biri de yeni vergi ve ekonomi paketi... 

Esnafa gelir vergisi muafiyeti 

Yarın, 5 Ekim'de TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmesi beklenen kanun teklifi ile yüzbinlerce küçük esnafa gerli vergisi muafiyeti getirilmesi bekleniyor. 

Çiftçilere destek ödemelerinde gelir vergisi muafiyeti 

Ayrıca, çiftçilere yapılan destek ödemelerinin de gelir vergisinden muaf tutulması gündemde... 

İnternetten para kazananlar için yeni düzenleme

Yeni düzenlemelerde en dikkat çeken ve merak edilen noktalardan biri de sosyal medya ve internet içerik üreticileri ile ilgili yapılacak vergi düzenlemesi.Edinilen bilgilere göre, internete içerik üretenlere dijital vergi düzenlemesi getirilmesi ve kazandıkları gelirlere bankalar üzerinden vergi uygulanması öngörülüyor. İnternet ve sosyal medya paylaşımları ile gelir elde edenlerin kazançlarının boyutuna göre gelir vergisi kapsamına alınmaları da gündemde. Belli bir gelire kadar yüzde 15'lik stopaj alınması, belli bir gelir üzerinde gelir vergisi kapsamın alınmaları da komisyonda görüşülecekler arasında. 

Paris İklim Anlaşması da görüşülecek 

Öte yandan, Paris İklim Anlaşması da TBMM'nin önemli gündem maddeleri arasında. 5 Ekim'de, yarın, TBMM Dışişleri Komisyonu'nun da Paris Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi'ni görüşmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde ABD'de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada Paris İklim Anlaşması'nın TBMM'nin onayına sunulacağını açıklamıştı. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@