İki üniversiteye 87 akademik personel alınacak

İki üniversiteye toplamda 87 akademik personel alımı yapılacak...

EKONOMİ 27.05.2021, 09:48 27.05.2021, 11:25
İki üniversiteye 87 akademik personel alınacak

Balıkesir Üniversitesi ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'ne toplamda 87 öğretim üyesi alınacak... İşte detaylar... 

Balıkesir Üniversitesi'ne 13 öğretim üyesi alınacak 

Balıkesir Üniversitesi akademik birimlerine 2547 sayılı Kanun ile Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin ilgili hükümleri uyarınca öğretim üyesi alınacaktır.

Adayların Balıkesir Üniversitesi Öğretim Üyesi Kadrolarına Başvuru ve Atanma/Yeniden Atanma Kriterlerini (http://www.balikesir.edu.tr adresinde yer alan Personel Daire Başkanlığı’nın Mevzuat alt başlığından ulaşılabilir) sağlamaları, 657 sayılı Kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımaları gerekmektedir. Yabancı Ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul’ca denkliğinin onaylanmış olması şarttır.

Profesör başvuru şartları
- Profesör kadroları daimi statüde olup, adayların başvurdukları anabilim dallarını belirtir dilekçelerine ekleyecekleri Doçentlik Başarı Belgesinin tasdikli örneği, özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, hizmet cetveli (halen üniversitemiz dışında kamu kurumunda çalışanlar ile ayrılmış olanlardan istenmektedir) , yayın listesi, Akademik Etkinlik Değerlendirme Formu (form ve istenen diğer belgelerin birer örneği ayrıca yayın dosyalarına da konacaktır) ile bilimsel çalışma ve yayınlarını
kapsayan 6 takım dosya ile birlikte Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabileceklerdir. Süresi içinde yapılamayan ya da eksik belge ile yapılan başvurular ile internet üzerinden yapılacak başvurular işleme alınmayacaktır. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
- Adayların Başlıca Araştırma Eserini dilekçeleri ile yayın listelerinde belirtmeleri gerekmektedir.

Doçent başvuru şartları

- Doçent kadroları daimi statüde olup, adayların başvurdukları anabilim dallarını belirtir dilekçelerine ekleyecekleri Doçentlik Belgesinin tasdikli örneği, özgeçmiş, 2 adet fotoğraf, hizmet cetveli (halen üniversitemiz dışında kamu kurumunda çalışanlar ile ayrılmış olanlardan istenmektedir), yayın listesi, Akademik Etkinlik Değerlendirme Formu (form ve istenen diğer belgelerin birer örneği ayrıca yayın dosyalarına da konacaktır) ile bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 takım dosya ile birlikte Rektörlüğümüz Personel Daire Başkanlığına şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabileceklerdir. Süresi içinde yapılamayan ya da eksik belge ile yapılan başvurular ile internet üzerinden yapılacak başvurular işleme alınmayacaktır. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Dr. Öğretim Üyesi başvuru şartları

 Doktor Öğretim Üyesi kadrosuna başvuracak adayların başvurdukları anabilim dalını belirten dilekçelerine özgeçmiş, nüfus cüzdanı örneği, lisans, yüksek lisans, doktora diploma/belgelerinin onaylı örneğini, üniversitemiz kriterlerine göre Merkezi Yabancı Dil Sınavlarından en az 55 puan aldıklarına ilişkin yabancı dil belgelerini, 2 adet fotoğraf, hizmet cetveli (halen üniversitemiz dışında kamu kurumunda çalışanlar ile ayrılmış olanlardan istenmektedir), Akademik Etkinlik Değerlendirme Formu (form ve istenen diğer belgelerin birer örneği ayrıca yayın dosyalarına da konacaktır), bilimsel çalışma ve yayınlarını kapsayan 4 takım dosya ile birlikte ilgili  birimlere şahsen veya posta yoluyla başvuru yapabileceklerdir. Süresi içinde yapılamayan ya da eksik belge ile yapılan başvurular ile internet üzerinden yapılacak başvurular işleme alınmayacaktır. Postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.

Adayların başvuru dilekçelerinde T.C. Kimlik Numarası, yazışma adresi, e-posta adresi ile telefon numaralarını bildirmeleri gereklidir. İlan şartlarına uygun olmadığı sonradan anlaşılan başvurular geçersiz sayılacaktır. Son başvuru tarihi ilanın Resmî Gazete’de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gündür. Profesör unvanı olanlar Doçent kadrolarına, Doçent unvanı olanlar Doktor Öğretim Üyesi kadrolarına başvuramazlar. Başvuruda bulunacak adaylar sadece bir kadroya başvurabilirler.

BİRİMİ BÖLÜM/ ANABİLİM
DALI
UNVAN ADET KAD. DER. AÇIKLAMA
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ Uluslararası Ticaret ve Loj. Böl. Dış Ticaret
ABD
Dr. Öğr. Üyesi 1 3 Doktorasını Uluslararası Ticaret alanında yapmış olup hizmet ihracatı ile ilgili akademik
çalışmaları bulunmak.
NECATİBEY EĞİTİM FAKÜLTESİ Eğitim Bilimleri Böl. Eğitim Programları ve
Öğretim ABD
Profesör 1 1 Eğitim Programları ve Öğretim alanında Doçentliğini almış olmak.
Matematik ve Fen Bil. Eğit. Böl. Kimya Eğitimi
ABD
Profesör 1 1 Doçentliğini Kimya alanında almış olup karbon nanotüp içeren malzemelerin sensör özellikleri ile
ilgili çalışmaları bulunmak.
İLAHİYAT FAKÜLTESİ Temel İslam
Bilimleri Böl. Tefsir ABD
Profesör 1 1 Doçentliğini tefsir alanında almış olmak.
Felsefe ve Din
Bilimleri Böl. Din Bilimleri ABD
Dr. Öğr. Üyesi 1 2 Din psikolojisi üzerine doktora
yapmış olup Dindarlık konusunda çalışmaları bulunmak.
TIP FAKÜLTESİ Cerrahi Tıp Bil. Böl. Kulak, Burun, Boğaz
Hast. ABD
Profesör 1 1 -
Dahili Tıp Bil. Böl. Göğüs Hastalıkları ABD Doçent 1 1 Doçentliğini göğüs hastalıkları alanında almış olup EBUS uygulamaları ile ilgili çalışmaları
bulunmak.
GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ Baskı Sanatları Böl. Baskı Sanatları ASD Dr. Öğr. Üyesi 1 1 Sanatta yeterliliğini Baskı Sanatları alanında almış olmak.
Grafik Sanatlar Bölümü Grafik Sanatlar ABD Dr. Öğr. Üyesi 1 1 Oyun-İnteraktif Sanat İlişkisi alanında çalışmaları bulunmak.
BURHANİYE UYGULAMALI BİLİMLER YÜKSEKOKULU Uluslararası Ticaret Bölümü Uluslararası Ticaret ABD Dr. Öğr. Üyesi 1 3 Uluslararası İlişkiler alanında doktora yapmış olup uluslararası siyasi, ekonomik ve ticari ittifak ilişkileri ve savunma sanayi
alanında çalışmaları bulunmak.
SINDIRGI MYO Dış Ticaret Böl. Dış Ticaret Pr. Doçent 1 1 Doçentliğini Makro İktisat alanında almış olup Enerji Ekonomisi ve Enflasyon konusunda çalışmaları
bulunmak.
EDREMİT MYO Elektronik ve Otomasyon Böl. Mekatronik Pr. Dr. Öğr. Üyesi 1 3 Makine Mühendisliği alanında doktora yapmış olup Fibermetal katmanlı kompozitler ve sac metal malzemelerin şekillendirilmesi
üzerine çalışmaları bulunmak.
KEPSUT MYO Veterinerlik Böl. Laborant ve Veteriner Sağlık
Pr.
Dr. Öğr. Üyesi 1 1 Hayvan besleme ve yem rasyonları üzerine deneyimi olmak. Silajlık mısırın yem kalitesi üzerine
çalışmaları bulunmak.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi 74 Öğretim Üyesi alacak

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi'nin çeşitli birimlerine 2547 sayılı Kanunun 5572 sayılı Kanunla değiştirilen 24. ve 26. maddeleri, Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği ile Üniversitemiz Senatosunca belirlenen Öğretim Üyesi Kadrolarına Başvuru, Görev Süresi Uzatımı, Atanma ve Yükseltilme Kriterleri (http://personel.comu.edu.tr/mevzuatlar/akademik-kadro-atamakriterleri.html) uyarınca öğretim üyesi alınacaktır.

Adayların ilanda açıklama olarak belirtilen şartlar ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımaları gerekmektedir.

Başvurular ilanın Resmî Gazete'de yayımlandığı tarihten itibaren 15 gün içerisinde sadece online olarak (https://ilan.comu.edu.tr/) adresinden kabul edilecek ve bu link üzerinden işlemler yürütülecektir. Sistem üzerinden tamamlanmayan taslak durumundaki başvurular, belirtilen şartları taşımayan, eksik bilgi/belgesi olan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. (Online olarak yapılan başvurular için istenen tüm bilgi ve belgeler gerektiğinde Rektörlüğümüzce adaylardan fiziksel olarak istenebilecektir.)

1. Profesör ve Doçent kadroları daimi statüde olup, başvuracak adayların anabilim dallarını belirten dilekçelerini, özgeçmişlerini, diplomalarının tasdikli örneğini, onaylı kimlik kartını, bilimsel çalışma ile yayınlarını, Doçentlik Belgelerini, kamu hizmetinde bulunanların hizmet belgelerini, adli sicil kayıtlarını, Sigortalı çalışanlar için Sosyal Güvenlik Kurumundan alınmış hizmet döküm belgelerini online olarak (https://ilan.comu.edu.tr/) adresine yüklemeleri gerekmektedir. Adayların Rektörlüğe hitaben yazdıkları başvuru dilekçelerinde başvurdukları birim ve anabilim dalı ile ilanın açıklama kısmında ifade edilen ek şart ve çalışma alanlarına ait yeterlikleri sağladıklarını belirtmeleri ve bunları belgelendirmeleri gerekmektedir.

2. Başvuran adayların koşullarının sonradan uygun olmadığının anlaşılması halinde atamaları yapılmayacak ve/veya iptal edilecektir.

3. Sadece bir kadroya başvuru yapılabilir. Birden fazla kadroya başvuran adayın tüm başvuruları iptal edilir.

4. Yabancı ülkelerden alınan diplomaların Üniversitelerarası Kurul'ca denkliğinin onaylanmış olması gerekmektedir.

5. Erkek adayların dosyalarına askerlik durum belgelerini eklemeleri gerekmektedir.

6. Üniversitemiz gerekli durumlarda ilanda iptal ve/veya ilanda değişiklik yapma hakkına sahiptir.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@