İkinci elde Togg patlaması! "Togg alacağım için satılık"

Togg'un ön satışının şubat ayında başlayacağının açıklanmasının ardından ikinci el otomobil sitelerinde ardı ardına "Togg alacağım için satılık" ilanları yayınlanmaya başladı.

EKONOMİ 31.10.2022, 12:45 31.10.2022, 13:00
İkinci elde Togg patlaması! "Togg alacağım için satılık"

Togg, Cumhuriyet'in 99'uncu yıldönümünde ilk otomobilini banttan indirerek seri üretime geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın otomobilin ön satışı için Şubat ayını işaret etmesinina ardından ikinci el otomobil sitelerinde 'Togg alacağım için satılık' başlığıyla ilanlar açılmaya başlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün seri üretim bandından çıkan araçların test ve sertifikasyon süreçleri başlıyor. Avrupa yollarının da tozunu attıracağı için yeterlilik sertifikasına sahip olacak. 2023'ün ilk çeyreğinin sonunda yollarımızda göreceğiz. Yeni nesil bir girişim olan Togg aracısız bir şekilde vatandaşlarımızla buluşacak. Satış işini dijital ve fiziksel deneyimi birleştirerek çözmeye karar verdik. Vatandaşlarımız şubatta ön satış siparişlerini verebilecek" demişti. 

"TOGG ALACAĞIM İÇİN SATILIK" İLANLARI YAĞIYOR

NTV'nin haberine göre, Togg'un tanıtılması ve ayrıntılarının açıklanmasının ardından ikinci el otomobil ilanlarında, Togg alacaklarını ve nakit paraya ihtiyaç duyduklarını ifade eden ilanlar açılmaya başlandı.

İlan başlıklarının bazılarından Togg'un açıklanan renkleri belirtilerek, “Anadolu veya Oltu için satılıktır” ifadeleri kullanılırken, bazılarında “Yerli otomobil almak için satılık” ifadeleri kullanıldı. 

İlanları koyan vatandaşlar ön siparişe çıktığında Togg almak için paralarını hazırda tutmak istediklerini belirtirken, şubat ayı yaklaştıkça ikinci elde ilanların ve satışların artması beklendiği ifade ediliyor. 

İLK YIL 17-18 BİN ARAÇ ÜRETİLECEK... İLK ARAÇLARI ALMAK İÇİN YARIŞ BAŞLADI 

Yaklaşık 5 ay sürecek güvenlik testlerinin ardından onay belgelerini alacak TOGG için belirlenen üretim tarihi ise Mart 2023.

İlk etapta 17 ila 18 bin adet aracın satışa çıkarılması planlanıyor. Söz konusu ilk araçları almak için binlerce kişinin ön satışla birlikte sıraya girmesi bekleniyor. 

Doğuştan elektrikli modüler platform ile "300+" ve "500+" kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak otomobil, merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek.

Araçların bataryaları, hızlı şarjla 30 dakikadan kısa sürede yüzde 80 dolabilecek. 

0'DAN 100'E 4,8 SANİYEDE ÇIKIYOR 

Gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketine sahip olan otomobil, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabilecek.

Euro NCAP 5 yıldız seviyesine uyumlu, platforma entegre edilmiş batarya ile yüksek çarpışma dayanımı ve yüzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olacak.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@