banner163

İnönü Belediyesi'nden üreticilere büyük bir destek daha

Eskişehir'de İnönü Belediyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da tüm Türkiye'ye önerdiği ve ülke genelinde büyük ilgi gören ilçedeki manda yoğurdu ve kaymağının üreticilerine desteğe devam ediyor.

EKONOMİ 08.11.2022, 15:00 08.11.2022, 15:09
İnönü Belediyesi'nden üreticilere büyük bir destek daha

Eskişehir'de İnönü ilçesinde üretilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tüm vatandaşlara katıldığı programda  her gün yediğini belirterek tavsiye ettiği manda yoğurdu ve kaymağına büyük ilgi devam ediyor.

Türkiye genelinde yoğun talep gören manda kaymağı ve yoğurdunun üretiminin artırılması için İnönü Belediyesi tarafından yapılan çalışmalara ve desteklere bir yenisi eklendi. 

İlçenin ünlü manda sütü ile üretilen manda yoğurdu ve manda kaymağını markalaştırma ve üretimi arttırma yönünde önemli projelere imza atan İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, manda yoğurdu ve manda kaymağı gibi yöresel ürünlerin üretimini arttırma ve yetiştiricileri destekleme yönünde çalışmaları devam ediyor.

Besicilere destek çekleri dağıtıldı, özel termometreler hediye edildi 

Bu kapsamda belediyeye ait mandaların bakımını üstlenen ve büyük bir özveriyle çalışan besicilere belediye tarafından destek çeki dağıtıldı.

Ayrıca Başkan Bozkurt, programda, Üreticilere manda yoğurdundaki kalitenin artırılması amacıyla Belediye tarafından temin edilen -50 ila 300 derece sıcaklık aralığında ölçüm yapabilen gıda termometresi hediye etti.

Programda konuşan Kadir Bozkurt, Yöresel ürünlerin ve üreticilerimizin desteklenmesi için yaptığımız çalışmalar devam edecektir" dedi. 

Üreticiler de desteklerinden dolayı Kadir Bozkurt’a ve İnönü Belediyesi'ne teşekkür etti. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@