banner163

İnönü'den bal damlayacak

Eskişehir'in İnönü ilçesinde İnönü Bal Ormanı projesi büyük bir hızla sürüyor. Projeyle binlerce fidan dikilen İnönü'nün bal üretim merkezlerinden biri olması hedefleniyor... 

EKONOMİ 25.01.2021, 16:13 25.01.2021, 16:19
İnönü'den bal damlayacak

Eskişehir'in İnönü ilçesinde İnönü Belediyesi'nin de desteklediği İnönü Bal Ormanı projesi büyük bir hızla sürüyor. Son 18 yılda 15 bin dekar alana, yaklaşık 2 milyon fidan dikilen Eskişehir'in İnönü ilçesine 431 dekar alanda geçtiğimiz sonbahar da binlerce fidan toprakla buluştu. 

Arıcılar üretime geçecek 

Dikilen fidanlar arasında bal verimi yüksek olan ve arıların uzun konaklamalarını sağlayan iğde, söğüt, akasya, badem, ıhlamur, sofora, züfa otu, güvey kandili, züfa otu yer alırken adaçayı, kekik ve lavanta türleri ile bal ormanı oluşturuldu. Ayrıca bölgede arıcılar için kovan koyma yeri, arı sağım evi ve kameriye yapıldı.

Eskişehir Orman İşletme Müdürlüğünce 3 yıl bakımı yapılacak olan bal ormanının daha sonra arıcıların kullanımına açılacağı belirtiliyor. 

Günay ve Bozkurt beraber fidanları dikmişti 

Geçtiğimiz aylarda, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay da, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt ile fidan dikilen alanları ziyaret etmiş, Günay ve Kadir Bozkurt ilk ıhlamur ağacını da birlikte dikmişti.Emine Nur Günay, yaptığı açıklamada, "Kurumlarımız arasındaki hemşerilerimize hizmete yönelik işbirliği ve koordinasyon için çok güzel bir örnek. Ben çalışmalarından dolayı hem Belediye Başkanımız Kadir Bozkurt’a hem de Orman Bölge Müdürümüz Recep Temel ile Orman İşletme Müdürümüz Doğan Kiras nezdinde tüm emeği geçenlere hemşerilerim adına teşekkür ediyorum" demişti. 

Bölgenin turizm ve ekonomisine önemli katkı 

Bal Ormanı projesinin hem İnönü'nün turizm potanasiyelini arttıracağı hem de bölgede arıcılık ve bal üretimi için yeni bir saha oluşturarak bölgenin ekonomisini de canlandıracağı ifade ediliyor.  


Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@