Kadir Bozkurt ve Günay 500 bin liralık hibe kredi bulmuştu... İnönü'de büyük proje başladı!

Eskişehir'de İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt'un ve Milletvekili Emine Nur Günay'ın 500 bin liralık hibe kredi bulduğu büyük proje için çalışmalar başladı...

EKONOMİ 27.04.2022, 12:43 27.04.2022, 23:19
Kadir Bozkurt ve Günay 500 bin liralık hibe kredi bulmuştu... İnönü'de büyük proje başladı!

Eskişehir'de İnönü Belediyesi, İnönü ilçesinin ünlü Martlı suyu için yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor... İnönü Belediyesi, 'Martlı Suyu' isale hattı, ana boru yenileme ve su deposu çalışmalarını başlattı. 

Kadir Bozkurt çalışmaları yerinde inceledi 

İnönü Belediyesi tarafından Martlı Başı suyunun ana boru yenileme, değiştirme ve 100 ton kapasitelik yeni su deposu yapım işi Martlıbaşı ve Mezarbaşı arasında iki bin metrelik kazı çalışması ile başladı. Çalışmaları yerinde inceleyen İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, çalışmalar hakkında İnönü Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerden bilgi aldı.

İlçedeki 65 çeşmeye giden ana boru yenilenecek, yeni su deposu yapılacak 

İnönü Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre ilçede bulunan 65 adet Martlı Suyu çeşmelerine su temini sağlayan ana boru yenileme, değiştirme ve yeni su deposu çalışması ile birlikte su kaybının ortadan kaldırılması amaçlanıyor.

Yapılan çalışmalardan dolayı son derece memnun olduklarını belirten ilçe sakinleri Martlı Suyu gibi kaliteli ve içilebilir suyun 65 çeşmeden ücretsiz olarak ilçe sakinlerinin kullanımına sunulmasından dolayı son derece memnun olduklarını belirterek, İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt’a teşekkür etti.

Proje için 500 bin liralık hibe kredi sağlanmıştı 

İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt, geçtiğimzi aylarda yaptığı açıklamada 'Martlıbaşı Suyu' isale hattı projesi için 500 bin TL‘lik hibe verildiği müjdesini kamuoyuna duyurmuştu. Kadir Bozkurt, “Hemşerilerimiz için büyük önem arz eden 'Martlıbaşı Suyu' isale hattı projemiz için, ilçemize İlbank tarafından 500 bin TL hibe tahsis edildi. Verilen bu hibe ile yapılacak 2 kilometrelik isale hattı yenilenmesi ve su deposunun yapılması projesi ilçemize değer katacak. Proje sayesinde 75 adet kültürel mahalle çeşmesi yenilenecek ve içme suyu verecek şekilde faaliyete geçecek” demişti. 

Milletvekili Günay da yakından ilgilenmiş destek vermişti  

Kadir Bozkurt, hibe kredinin sağlanması ile ilgili AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay’a da özel olarak teşekkür ederek, “Milletvekilimiz Prof. Dr. Emine Nur Günay, İnönü’yü ziyaretinde, proje ile ilgili ayrıntılı bilgi almış ve projeyi gerçekleştirmek istediğimiz alanı yerinde görmüştü. Sonrasındaki girişimlerimize de tam destek verdi ve projeyi Ankara’da İnönülü hemşerilerimiz adına takip etti. Çıkan sonuçtan dolayı vekilimize İnönülü hemşerilerimiz adına teşekkürlerimizi iletiyoruz" demişti. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@