banner163

Kazım Kurt'tan müjde! Ama 1,5 yıl sonra...

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yaklaşık 1,5 yıldır çözemediği ve toplayamadığı geri dönüşüm atıkları ile ilgili en sonunda bir adım attı... Ambalaj atıklarının toplanması için bir firma ile sözleşme imzaladıklarını açıkladı...

EKONOMİ 17.01.2021, 16:29 18.01.2021, 16:43
Kazım Kurt'tan müjde! Ama 1,5 yıl sonra...

Eskişehir'de, Odunpazarı'nda yaklaşık 1,5 yıl önce, Odunpazarı Belediyesi'nin ilçedeki geri dönüşüm atıklarını toplayan firma ile sözleşmesini feshetmesi sonrasında, başka bir firma ile anlaşma bir türlü yapılamamış, Eylül 2019'dan beri, yaklaşık 1,5 yıldır Odunpazarı'nda geri dönüşüm atıklarının ayrıca toplanmaması büyük tepki toplamıştı... 

Odunpazarı'nda yaşanan sorunlara bir yenisi eklenirken, geçen süre zafından belediye ekipleri çok az sayıda mahallede geri dönüşüm atıklarını toplayabilirken, çevre kirliliğini artıran bu durumda Eskişehir'de tepki topluyordu. 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 2014'ten beri tüm Odunpazarı genelinde geri dönüşüm atıklarının ayrıca toplanacağı ve ayrıştırılacağı sözünü verirken, içine girdiğimiz 2021 yılında Odunpazarı'nda halen sadece birkaç mahallede geri dönüşüm atıklarının toplanıyor olması, onlarca merkez mahallede bile geri dönüşüm atıklarının toplanamaması ve yaşanan sıkıntı devam ediyordu. 

1,5 yıl sonra adım atılabildi

Kazım Kurt'tan bugün en sonunda bu konuda bir adım atıldığına dair bir açıklama geldi...

Odunpazarı Belediyesi'nden yapılan açıklamada, ambalaj atıklarının kaynağında toplanıp taşınması ve değerlendirilmesi için bir geri dönüşüm firması ile protokol imzaladığı açıklandı. 

Akka Çevre Atık Yönetimi firmasının, protokole göre Odunpazarı Belediyesi sınırları içerisinde kademeli olarak, daha sonra tüm Odunpazarı’nda ambalaj atıklarını toplayacağı, Odunpazarı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü koordinatörlüğü altında Ambalaj Bilgi Sistemi kurulacağı, ambalaj atıklarının kaynağında ayrıştırılması, toplanması ve değerlendirilmesi işlemlerinin yapılacağı belirtildi. 

"Vatandaşlara büyük iş düşüyor" dedi ama... 

Kazım Kurt'un yaptığı açıklamada, bu konuda vatandaşlara da büyük iş düştüğünü söylemesi dikkat çekti.

Son toplantıda Murat Özcan yine gündeme getirmişti 

Odunpazarı sakinleri 1,5 yıla yakın süredir geri dönüşüm atıklarının ayrı toplanmamasına tepki gösterirken, Odunpazarı Belediye Meclisi'nde de AK Parti grubu üyeleri bu sorunu birçok defa gündeme getirmiş, son meclis toplantılarında AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan da bu konuda bir gelişme olup olmadığını sormuş, yaşanan sorunun çözümü için bir an önce harekete geçilmesi gerektiğini ifade etmişti. 

2014'te "43 mahalle" sözünü vermişti 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 2014 yılında yaptığı açıklamada, o zaman 16 mahallede uygulanan Odunpazarı Geri Dönüşüm projesini 43 mahalleye çıkaracaklarının sözünü vermişti. Geçen süre zarfından projenin uygulanabildiği mahalle sayısı artacağına, daha da azaldı.  Şimdi geri dönüşüm atıklarının, Kazım Kurt'un 2014'te vaat ettiği gibi, 43 mahallede veya tüm ilçe genelinde toplanmasına başlanıp başlanmayacağı merakla bekleniyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@