Kesikbaş Büyükerşen'in karşısında yineledi: Eskişehir URAYSİM'e sahip çıkmalı

Eskişehir'de "Rail Industry Show; Demiryolu Endüstrisi Altyapı ve Teknolojileri Fuarı ve Zirvesi"nin açılış töreninde konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş konuşmasında URAYSİM projesinin önemini bir kez daha vurguladı.

EKONOMİ 10.05.2022, 17:13 10.05.2022, 17:28
Kesikbaş Büyükerşen'in karşısında yineledi: Eskişehir URAYSİM'e sahip çıkmalı

Eskişehir'de 12 Mayıs'a kadar sürecek "Rail Industry Show; Demiryolu Endüstrisi Altyapı ve Teknolojileri Fuarı ve Zirvesi"nin açılış töreni yapıldı.

Eskişehir'de ETO ve TÜYAP Fuar Merkezi'nde "Rail Industry Show; Demiryolu Endüstrisi Altyapı ve Teknolojileri Fuarı ve Zirvesi" başladı. Açılışa AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof.Dr. Nabi Avcı ve Prof.Dr. Emine Nur Günay, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, ETO Başkanı Metin Güler, EOSB Başkanı Nadir Küpeli, ESTÜ Rektörü Pof.Dr. Tuncay Döğeroğlu, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve birçok isim katıldı. 

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, URAYSİM projesine karşı çıkan ve eleştiren Yılmaz Büyükerşen'in de katıldığı törendeki konuşmasında, önceki açıklamalarındaki gibi URAYSİM projesinin önemine dikkat çekti. 

Kesikbaş: "URAYSİM'e bu kenti gerçekten içselleştirmiş ve gelecek kurgusu, planı yapan insanların sahip çıkması gerekiyor"

Kesikbaş, TÜRASAŞ'ın çok önemli ve yan sanayisiyle Eskişehir'e değer katan bir fabrika olduğunu belirterek ciddi potansiyele sahip TÜRASAŞ'ın ileri seviyeye getirilmesi gerektiğini vurguladı. Kentin demir yollarına sahip çıkması gerektiğine değinen Kesikbaş, "URAYSİM Projesi var. Eskişehir'in bu projeye sahip çıkması gerekiyor. Bu konu bir bilim projesidir. URAYSİM'e bu kenti gerçekten içselleştirmiş ve gelecek kurgusu, planı yapan insanların sahip çıkması gerekiyor. URAYSİM son derece önemli." dedi. Kesikbaş, Eskişehir'de hızlı tren setlerinin üretilmesinin de gelecek vizyonu projesi olduğunu söyledi. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@