banner163

Kesikbaş'tan çok konuşulacak tweet... '26 dönüme villa yapan çok kişi var'

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş'tan çok konuşulacak tweet... "26 dönüme villa yapan çok kişi var"

EKONOMİ 21.02.2021, 16:53
Kesikbaş'tan çok konuşulacak tweet... '26 dönüme villa yapan çok kişi var'

Eskişehir'in yıllardır heyecanla beklediği, Alpu'da Anadolu Üniversitesi'nin öncülüğünde yapımı süren Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi (URAYSİM) projesini tehlikeye atabilecek başvuruyu Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş sosyal medyadan kamuoyuna duyurmuş, medyamidas.com'a yaptığı özel açıklamalar da Alpu Belediyesi'nin yanı sıra, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne de tepki göstermişti. 

 Alpu Belediyesi'nin, yapımında yüzde 70'lere ulaşılan proje hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilmesi için mahkemeye başvurduğu söyleyen Kesikbaş, konuyla ilgili Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin de etkisi olduğuna inandığını söylemiş ve "Bugüne kadar hiç kimsenin bu konuda bir hukuki girişimi olmamıştı. 4 yıl önce Büyükşehir Belediye Meclisi'nden de oybirliği ile geçmiş bir proje. Yüzde 60 - 70'lere gelmiş bir projeden söz ediyoruz. Şu aşamada böyle bir girişimde bulunulmasına, hem de Büyükşehir Belediye Meclisi'nden de oybirliği ile geçmiş bir projeye karşı bu şekilde yaklaşılması büyük bir çelişkidir" demişti. 

Kesikbaş'tan "villa"lı tweet ve çağrı

ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş, daha önce konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı paylaşıma ek bir paylaşımda daha bulundu. Kesikbaş ek tweetinde, "Bu arada itiraza konu alan 26 dönüm. Kentin muhtelif tarım alanlarında 26 dönüme villa yapan çok insan var. URAYSİM feda edilmemeli" ifadelerine yer verdi.

Öte yandan Celalettin Kesikbaş'ın açıklamaları sonrasında halen Alpu Belediyesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden bir açıklama yapılmadı. İki belediyenin ve başkanlarının bu konuda ne açıklama yapacağı merak ediliyor. 

Celalettin Kesikbaş'ın URAYSİM projesiyle ilgili medyamidas.com'a yaptığı açıklamaları ve detayları okumak için tıklayın

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@