KOSGEB'den istihdama destek... Kişi başı 100 bin TL

KOSGEB tarafından başlatılan “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek” programı devreye girdi... İşte detaylar....

EKONOMİ 07.01.2022, 14:24 07.01.2022, 14:38
KOSGEB'den istihdama destek... Kişi başı 100 bin TL

KOSGEB tarafından başlatılan “Mikro ve Küçük İşletmelere Hızlı Destek” programı devreye girdi.  Projenin detaylarını KOSGEB Eskişehir Müdürü Tarık Yılmaz ve KOBİ Uzmanı Mustafa Ekiz, ESO TV canlı yayınında açıkladı.

Her personel için 100 bin TL destek

İstihdam odaklı planlanan desteğin istihdamı artırmak ve eldeki personel istihdamını korumak olduğunu canlı yayında Eskişehirliler ile paylaşan Tarık Yılmaz, “Program çerçevesinde 1981 ve sonrası doğumlu, son 3 yılda 180 günden fazla çalışmamış yeni mezun bir personelin 12 ay boyunca çalıştırılması gerekiyor. İstihdam edilecek personel başına 100 bin lira geri ödemeli destek verilecek. Şartları sağlayan mikro ve küçük işletmeler, istihdam edecekleri her bir personel için 100 bin lira geri ödemeli destek alacak. Mikro işletmeler 2, küçük işletmeler de 5 personele kadar bu desteği kullanabilecek” dedi.

Kadın işletme sahiplerine ya da personele 110 bin TL

Sahibi kadın olan veya kadın personel istihdam edecek işletmelerde bu desteğin 110 bin TL olacağını aktaran Yılmaz, “Burada kadın işletme sahiplerine özel bir durum var. Kadın iş yeri sahibi ya da kadın personel istihdamında 110 bin TL’lik bir destek söz konusu” diye konuştu.

12 ay istihdam şart

Desteğin, imalat, bilgisayar, programla, bilimsel Ar-Ge sektörleri ile Covid-19 salgınının nispeten daha fazla etkilediği bazı hizmet ve ticaret sektörlerindeki işletmelere verileceğini bildiren Yılmaz, başvuru ilanından öncesi 12 aylık ortalama istihdamın korunması şartı ile desteğin sağlanacağına vurgu yaptı.

Destek kapsamında istihdam taahhüdünde bulunulan personelin işten ayrılması/değiştirilmesi durumunda, şartlara uygun yeni bir personel istihdam edilebileceğini söyleyen Yılmaz, programının 1. ve 2. faz dönemlerinden yararlananların, yeni başvuru dönemi şartlarını karşılamak kaydıyla bu dönemde de programa başvuru yapabileceklerini anlattı.

Salgından önce aktif olan işletmeler de başvurabilecek

Salgından önce de aktif olduğu kabul edilen işletmelerin desteğe başvurabileceğini belirten Yılmaz, “2019 yılında asgari 75 bin lira net satış hasılatı elde edilmiş olması, salgından önce aktif işletme olmanın gereği sayılacak” dedi. Destek miktarının 2 yıl geri ödemesiz olup sonraki 2 yıl 6 eşit taksitte geri alınacağını hatırlatan Tarık Yılmaz, “Destek başvuruları başlamış olup, başvurular için KOSGEB'e kayıtlı KOBİ Beyanname onaylı işletmeler 31 Mart 2022 tarihine kadar e -devlet üzerinden başvuru yapabilecek. Lütfen bu destekler ile ilgili olarak bizlerle iletişim halinde olun. KOBİ Uzmanlarımız sizlerle iletişim halinde olacaklar” dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@