Kripto para piyasaları karıştı! O habere yalanlama geldi

Kripto para piyasası aniden karıştı... Sözcü çıkan haberleri yalanladı...

EKONOMİ 13.09.2021, 20:25
Kripto para piyasaları karıştı! O habere yalanlama geldi

Kripto para piyasalarında hareketli dakikalar yaşandı. NTV'nin haberine göre, dünya basınında çıkan haberlerde, ABD’li parakende devi Walmart'ın, 1 Ekim'den itibaren ödemelerde kripto para birimi olan Litecoin’i kabul edeceğini duyuruldu. Litecoin’in değeri anlaşmanın duyurulmasının ardından yaklaşık yüzde 20 arttı. Ancak Walmart'ın bir sözcüsü haberi kısa sürede yalanladı. CNBC'e haberin kaynağının saygın haber sitesi GlobalNewswire olduğunu bildirdi.  Dünyanın en büyük perakende zincirinin Litecoin ile ortaklığının duyurulmasının ardından, kripto paranın değeri kısa bir sürede yükseldi, ancak daha hızlı bir şekilde çakıldı. 

ABD'deki ana akım internet siteleri GlobalNewswire'a dayandırdıkları haberlerinde, dünyanın en büyük perakende şirketi Walmart'ın kripto para birimi Litecoin ile ortaklık yaptığını ve bundan sonra Litecoin ile ödeme alacağını duyurdu. Ancak Walmart, içerisinde şirket CEO'sunun da açıklaması olan haberin yalan olduğunu açıkladı. Walmart'ın açıklamasından önce yüzde 20'ye yükselerek  233 dolara çıkan Litecoin’in değeri 180 dolar civarına düştü.

Dakikalar içinde değer yitirdi

Bir Litecoin'İn değeri UTC: 13:15'te 233,75 dolar iken UTC 14:30 civarında 182, 39 dolardan işlem görmeye başladı. Böylece Litecoin'in değeri dakikalar içerisinde yüzde 20'den fazla değer yitirmiş oldu. Walmart CEO'su Doug McMillon tarafından yapılan ve hemen ardından şirket tarafından yalanlanan açıklamada,  "Kripto para birimi kullanımındaki ivme ve heyecan yadsınamaz. Müşterilerimiz için çevrimiçi alışverişi kolaylaştırmaya hazırız. Litecoin'i entegre ederek, alışveriş yapanların dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar, anında işlem onayı ve sıfıra yakın ücretlerle çok sorunsuz bir ödeme deneyimi yaşamalarını sağlayacağız" ifadeleri kullanılmıştı. 

Dijital dünyanın gümüşü


"Dijital dünyanın gümüşü” olarak adlandırılan Litecoin, dijil dünyanın altını olarak nitelen Bitcoin ile birlikte kripto dünyasının en eski para birimlerinden biri olarak kabul ediliyor. Litecoin, aynı kodu kullanmasına rağmen Bitcoin gibi merkezi değil. Ancak daha hızlı ve daha ucuz.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@