Kütahya'da 495 konutluk projede yeni gelişme

Kütahya'da 495 konutluk projede yeni gelişme... Belediye Başkanı Alim Işık'tan açıklama...

EKONOMİ 02.09.2021, 13:03
Kütahya'da 495 konutluk projede yeni gelişme

Kütahya Belediyesi 3. Dönem 8. Olağan Belediye Meclis Toplantısı, Belediye Başkanı Alim Işık başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda meclis üyeleri 23 gündem maddesini görüşerek karara bağladılar.

"İhale yapıldı, değerlendirme aşamasında"

Alim Işık, gündem maddelerine geçilmeden önce Altıntaş’ta yaşanan deprem sonrasında kentsel dönüşümün ne kadar önemli olduğunu söylerken, “Meclisimiz en başından bugüne kadar yaptığı çalışmaların takdirle karşılanması gerektiğini sizlerle paylaşmak istiyorum. Şu ana kadar yaptığımız çalışmalar sonucunda Bölücek’te daha önce belirlenen rezerv alanı, yaklaşık 40 bin metrekarelik alanda, mülkiyeti Kütahya Belediyemize ait olmak üzere 17 Ağustos 2021 tarihinde TOKİ tarafından yapılan ihaleye 7 firma katıldı. İhale şu anda değerlendirme aşamasındadır" dedi.

"Yer teslimi yapıldıktan sonra önemli bir riskli alan dönüştürülecek"

Alim Işık, "Bu kapsamda taşınmaz üzerinde 495 adet konut, 1 adet cami ve ticaret merkezi, alt yapı ve çevre düzenlemesi işi yapılacaktır. Yakın zamanda sözleşme imzalanarak yer teslimi yapıldıktan sonra önemli bir riskli alanı şehrimize dönüştürerek sağlam konutlarla milletimizin hizmetine sunma imkanına kavuşacağız” dedi.

Alim Işık’ın konuşmasının ardından meclis üyeleri 23 gündem maddesini görüştü. Görüşülen maddeler meclis üyelerinin oy çokluğu ile kabul edildi.

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@