MedyaMidas duyurdu... ESTRAM mecliste gündeme oturdu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESTRAM hakkındaki Sayıştay raporundaki MedyaMidas'ın duyurduğu detaylar Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde gündeme oturdu... 

EKONOMİ 11.01.2021, 20:52 12.01.2021, 23:00
MedyaMidas duyurdu... ESTRAM mecliste gündeme oturdu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ESTRAM hakkındaki Sayıştay raporundaki tespitleri MedyaMidas özel haberleriyle kamuoyu duyurmuştu. MedyaMidas'ın haberleri geniş yankı ve merak uyandırırken AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan ve AK Parti grubu haberlerimizdeki detayları Eskişehir Büyükşehir Meclisi gündemine taşıdı, sözlü soru önergesi verdi... 

Murat Özcan sordu: "Neden fazla KDV ödendi?"

Murat Özcan, Büyükşehir Meclisi'nde söz alarak, "Sayıştay'ın Estram ile ilgili raporunda ilginç noktalar medyaya yansıdı. Mesela Sayıştay denetçileri, KDV istisnası olmasına rağmen bu istisnanın kullanılmadığını, KDV istisnası belgesi alınmadığını ve alışveriş yapılan yerlere fuzuli yere KDV ödendiğini söylemektedir. Arkadaşlarımızdan bir cevap bekliyoruz. Neden fazladan KDV ödenmiş?" diye sordu. 

"Meclisimizi ve kamuoyunu bilgilendirin"

Özcan ayrıca, "Bir de elektrik harcamalarında Büyükşehir'e yüzde 1'lik vergi hakkı varken, biz yüzde 5 ödemişiz. Bu konuda da kamuoyunun ve meclisimizin bilgilendirilmesini istiyoruz" dedi. 

"ESTRAM gibi bir kurum neden böyle bir şey yaptı"

Özcan, ayrıca "Estram, bir belediye şirketi olsa da tüzel bir kişiliktir. Her tüzel kişiliğin de çıkan kanunlardan faydalanma hakkı olduğu gibi, belediyemize ait şirketlerin de şüphesiz bu kanunlardan faydalanma hakkı vardır. Fakat bilançosunda zarar yazan bir şirket, neden matrah artırımına müracaat edip vergi ödemiştir. Yani vergi ödeme zorunluluğu olmayan bir şirket, vergi matrahını artırıp vergi ödemek  zorunda kalmıştır. Böyle iyi yönetilen bir şirket, mali yapısı son derece dikkatli takip edilen bir şirket, neden böyle bir şey yapmıştır, bunun açıklamasını istiyoruz" diye konuştu. 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in mazeretli olarak katılmadığı ve CHP'li meclis üyesi Figen Kahya'nın başkanlık ettiği toplantıda, Figen Kahya, "Bürokrat ve ilgili arkadaşlarımız cevap vermek ister mi" diye sorarken, CHP grubu üyeleri sonraki toplantıda cevap verilebileceğini belirtti. 

CHP'li Arslan: Bundan sonra kanun kapsamında olacaktır 

Öte yandan konuyla ilgili CHP grubu adına söz alan CHP'li İbrahim Arslan, "Tartışığımız konu Sayıştay raporudur. Kendi adımıa Sayıştay'ın tüm illerle ilgili raporlarını okuyorum. Sayıştay işi gereği uygunluk denetimi yapar, ama bu raporlar üzerinden de çok da tartışma yürümez. Çünkü Sayıştay fikri takip de yapar. ESTRAM KDV istisnası ile ilgili, Estram bakım onarım işlerini daha çok kendi tesislerinde yaptırıyor. Çok küçük de olsa dışarıya iş yaptırıyor. Sorun konusu olan da bu dışarıya yaptırdığı işler nedeniyle... Kuşkusuz Sayıştay buna  işaret etmiş, ve ilgili kurum da hızla hareket ederek Gelir İdaresi Başkanlığına başvurarak gerekli belgeleri almış. Kuşkusuz bundan sonra yapılacak işler de kanun kapsamında olacaktır. Kuşkusuz idare bunlarla ilgili kapsamlı cevap verecektir. Bunlar teknik meseleler. Bu doğrultu da idarenin de gerekli çalışmaları sürdürdüğünü düşünüyorum, teşekkür ederim" dedi. 

"ESTRAM fazladan vergi ödüyormuş" haberimizi okumak için tıklayın... 

ESTRAM fazladan vergi ödüyormuş

Aaaaaaa elektriği de fazla ödüyorlarmış haberimizi okumak için tıklayın 

Aaaaaaa elektriği de fazla ödüyorlarmış

"KDV'yi de fazla kaçırmışlar" haberimizi okumak için tıklayın 

KDV'yi de fazla kaçırmışlar... ESTRAM raporunda şoklar bitmiyor

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@