Metaverse arsa nasıl alınır, Metaverse arsa nedir? Metaverse arsa fiyatları...

Metaverse arsa nedir, Metaverse arsa nasıl alınır, Metaverse arsa fiyatları ne kadar? Son günlerin en çok konuşulan konularından Metaverse ve Metaverse arsa satışları ile ilgili merak edilenler...

EKONOMİ 23.02.2022, 22:37 15.03.2022, 00:18
Metaverse arsa nasıl alınır, Metaverse arsa nedir? Metaverse arsa fiyatları...

Metaverse furyası teknoloji dünyasında hızla ilerlerken, metaverse arsa alım ve satışları da en çok konuşulan konuların başında geliyor. Metaverse arsa nasıl alınır, Metaverse arsa alımı mantıklı mı, Metaverse arsa alımı ile yatırım yapılır mı? En çok merak edilen konuların başında... 

Birçok kişi Metaverse arsaların geleceğin internetinde kripto paralar gibi değer kazanacağını savunurken, bazı uzmanlar da Metaverse arsa alımı konusunda kullanıcıları mağduriyetler yaşayabilecekleri ve dikkatli olmaları konusunda uyarıyor. Peki metaverse arsalar nasıl ve nereden alınır? Metaverse arsa fiyatları ne kadar? 

Metaverse nedir?

Metaverse, kullanıcıların çeşitli dijital varlıklar oluşturmalarına ya da çeşitli kripto paralar ile bu varlıkları alıp satabilmelerini sağlayan sanal bir dünyayı ifade ediyor. Gerçek dünya gibi metaverse de parçalardan, bir çeşit arsalardan oluşuyor. Bu metaverse arsalar, blok zincirinde NFT'ler olarak temsil ediliyor ve bu NFT'lerin sahibi mülkiyetlerini elde etmiş oluyor. 

Her Metaverse, sabit bir boyuta sahip olarak oluşturuluyor, bu da sınırlı sayıda arazi olacağı anlamına geliyor. Örnek vermek gerekirse, Decentraland Metaverse'inde 90.601 (16m x 16m) parsel bulunduğui Sandbox Metaverse'inde ise 166.464 (96 x 96 adet) arazi bulunduğu belirtiliyor. İnternet kullanıcıları, bu arazileri dijital varlıklarla doldurarak inşa edebiliyor, bunları kiralayarak gelir de elde edebiliyor. 

Metaverse arsa satan platformlar

OVR, The Sandbox ve Decentraland metaverse arsalarının satıldığı en çok konuşulan platformlar arasında yer alıyor. Metaverse evreninde arazi satın alınabileceği belirtilen diğer bazı platformlar ise şöyle: 

Axie Infinity

Blocktopıa

Genesis City

nextearth. io

Dvision Network

myneighboralice

Lunacia

MatrixWorld Land Sale

Decentraland

Samsung gibi firmaların da metaverse evrenine atılarak kendi mağazasını açtığı Decentraland, sanal arsalardan oluşan bir platform. Burada arsaların değeri genellikle merkez yerler olan Genesis Plaza’ya yakınlaştıkça artıyor. Fakat arsanın değeri aynı zamanda arsanın büyüklüğü, arsada bulunan yapılar ve barındırdığı objelerle birlikte de artış gösteriyor.

The Sandbox

Decentraland’ın en büyük rakibi olduğu belirtilen The Sandbox, tıpkı Decentraland gibi oyuncuların kendi arsalarını oluşturduğu ve bu arsaları sattığı dijital bir platform. The Sandbox üzerindeki arsalar da barındırdığı varlıklara göre değere sahip oluyor. 

Somnium

Sanal gerçeklik desteği de sunduğunu iddia eden Somnium, yine arsa oluşturup burayı tasarlamanızı ve arsaları alıp satabileceğini söyleyen bir platform. Somnium’daki arsaların fiyatları haritada bulundukları konuma ve arsadaki varlıkların değerine göre çeşitlilik gösteriyor. 

OVR Land

OVR Land,  Metaverse denilen evrenini gerçek dünyaya taşımak gibi bir amacı olduğunu belirtiyor. Gerçek dünyanın bir kopyasının oluşturulduğu söylenilen platformda bazı arazilerin gerçek dünya üzerinde şekillendirilebileceği ifade ediliyor. Arazilerin fiyatları genellikle arazinin gerçek dünyadaki konumuna göre değişiklik gösteriyor. 

SuperWorld

SuperWorld, tıpkı OVR gibi gerçek dünyanın bir kopyasını sanal dünyaya taşımış durumda. SuperWorld’ün çalışma mantığı ve arazilerin değerlenmesi de tıpkı OVR’daki gibi gerçekleşiyor.

Axie Infinity

Popüler metaverse platformlarından biri de Axie Infinity. Kiralayabileceğiniz ya da satın alabileceğiniz, geliştirilebilir arsalara ev sahipliği yaptığı belirtiliyor. Bu arsalardan birine sahip olduktan sonra arsayı geliştirerek arsa ticaretine girişilebildiği de ifade ediliyor. Arsaların değeri de içindeki varlığa göre değişiklik gösteriyor.

Metaverse arsa nasıl alınır?

Metaverse arsaları nasıl satın alınır? Ne gibi prosedürler uygulanıyor. 

Metaverse arsası satılan platformlarda genellikle alışveriş yapabilmek için dijital bir cüzdana sahip olmanız isteniyor. Bunun için herhangi bir kripto para borsası kullanılabileceği belirtiliyor. Metaverse arazisi satan platformlar farklı coinler ile işlem yapabiliyorlar. Örnek olarak Sandbox'ta metaverse arsa satışı için dijital cüzdanınıza SAND yüklemeniz isteniyor. Coinleri ilgili platformdaki hesabınıza aktardıktan sonra arsa alımı yapabiliyorsunuz. 

Metaverse arsa almak doğru mu?

Metaverse evrenlerinde arsa ve NFT ürün satışları halen tartışılmaya devam ediyor. Bu konuda çeşitli firmalar Metaverse evreni adı altında çeşitli platformlar açarken, arsa satışlarına da başlıyor, ancak uzmanlar söz konusu platformlardan bazılarını güvenilir olmayabileceğini, Metaverse evrenlerinde arsa almak isteyen kullanıcıların çok dikkatli olması konusunda uyarıyor. Söz konusu platformları açan firmaların güvenilirliğine, yasal prosedürlere uyup uymadıklarına, ikamet edilen ülkenin yasalarına uygun olup olmadığına, başka kullanıcıların platformlar hakkındaki yorumlarına dikkat edilmesi ve araştırılması gerektiğini vurguluyor. 

Not: Bu yazıda yer alan bilgi ve içerikler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Sadece ilgili platformlar hakkında bilgilendirme amaçlıdır. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@