Milletvekili Günay'dan Eskişehirli çiftçilere müjde! 18 Haziran'da başlıyor...

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay'dan Eskişehirli çiftçilere müjdeli bir açıklama daha geldi... 18 Haziran'da başlıyor... 

EKONOMİ 14.06.2021, 13:40 14.06.2021, 13:46
Milletvekili Günay'dan Eskişehirli çiftçilere müjde! 18 Haziran'da başlıyor...

AK Parti Eskişehir Dış İlçelerden Sorumlu Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere yapılacak bitkisel üretim desteklerinin 18 Haziran’dan itibaren ödenmeye başlayacağını açıkladı. 

Ödemeler 18 Haziran'da başlıyor 

Prof. Dr. Günay açıklamasında, "Kırsal kalkınmamızın en önemli unsuru çiftçilerimize güzel bir haberimiz var. Eskişehir’de çiftçi hemşerilerimize yönelik Tarım ve Orman Bakanlığımızın bitkisel üretim destekleri 18 Haziran’dan itibaren TC kimlik numaraları esas alınarak ödenmeye başlanıyor. Bu desteklerin Eskişehir için tutarı 29.3 milyon Lira’yı buluyor. Bakanlığımız, pamuk, ayçiçeği, kolza, aspir, soya ile hububat, baklagil ve dane mısır fark ödemelerini, sertfikalı tohum ve organik gübre destek ödemelerini 18 Haziran’dan itibaren hesaplara yatırmaya başlayacak" dedi. 

Toplamda 2 milyar 550 milyon lira 

Prof. Dr. Günay ayrıca, "Ödemesi yapılacak bitkisel üretim desteklerinin toplamı 2 milyar 550 milyon Türk Lira’sını buluyor. Buna ek olarak önemli bir nokta da toplam bitkisel üretim desteklerinin %80’i yani 4’te 3’ünden daha fazlası yılın ilk 6 ayın yapılmış oluyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tüm bitkisel üretim gerçekleştiren vatandaşlarımıza bu desteklerin hayırlı olmasını ve bol bereket diliyorum" diye konuştu. 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@