Murat Özcan sordu, Oğuzhan Özen yanıtladı 

ESKİ Genel Kurulu'nda AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, çeşitli altyapı konularını, Kızılyer, Çukurhisar, Baksan gibi bölgeleri gündeme getirdi, neler yapıldığını sordu. ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen projelerle ilgili son durumlar hakkında bilgi verdi. 

EKONOMİ 19.05.2022, 13:46 19.05.2022, 13:57
Murat Özcan sordu, Oğuzhan Özen yanıtladı 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi salonunda ESKİ Genel Kurulu toplandı. ESKİ Genel Kurulu'nda gündeme ilişkin konuların dışında, AK Parti Grup Başkanvekili Murat Özcan, çeşitli konuları, Kızılyer, Çukurhisar, Baksan gibi bölgelerde beklenen altyapı çalışmalarını gündeme getirdi, bilgi istedi. 

Murat Özcan: "Klorlama hakkında endişeler var, bilgi istiyoruz"

Murat Özcan, "3 yıldır çeşitli gündeme getirdiğimiz sorular var. Ancak maalesef bunlara tam yanıt alamıyoruz. Bu sene yağışlar iyi oldu gibi, ama Eskişehir'de su sıkıntısı olacak mı, halkımızın bilgilendirilmesi gerek. İkincisi, klorlamanın çok yüksek olduğu illerin başında geliyoruz. Sağlıklı bir çeşme suyu tüketiyor muyuz, bu konuda bilgilendirme istiyoruz. Fazla klorlamanın sağlık sorunları yaratabileceği belirtiliyor" dedi. 

"Çukurhisar, Baksan ve Kızılyer ne olacak? Özellikle Kızılyer'de ciddi sıkıntılar var. Acilen yatırım programına alınmalı"


Murat Özcan, "Çukurhisar, Baksan ve Kızılyer... Buralar şehrin göbeğinde olan yerler. Halen altyapılarını konuşuyor olmamız düşündürücü. Kaynak sıkıntısından da söz edilemeyeceğini görüyoruz. Büyükşehir'e para aktarılabilir, ama bu yatırımlar beklerken bunların aktarılmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Baksan'da ana iki aksın yapılacağının sözünü almıştık, ama henüz bir çalışma göremedik. Sakintepe duruyor. Kızılyer'de de imar planlarını bu mecliste onayladık. Ruhsatlar verildi. Şu anda binaların tamamlanma oranı yüzde 30. Yıl sonunda yüzde 50'ye gelecek. Eskişehir'de metrekare birim fiyatlara bakıldığında en pahalı evlerin satıldığı Kızılyer bölgesinde şu ana kadar alt yapı çalışması olmadığı için uyarıyorum.İnşaatlar bitiyor, ama bu sene oturulabilecek mi. Altyapı olmadığı için... Elektrik, telefon gibi altyapıların da sizin yatırımlarınız sonrası gerçekleşmesi gerektiğini düşünürsek, Kızılyer bölgesinde altyapı olmayışından dolayı ciddi problemler yaşanabilir. Buradaki durum nedir? Lütfen acilen yatırım programına alınmasını istiyoruz" dedi. 

Özen: Dünya çapında en iyisi için araştırmalarımızı yapıyoruz

ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen de yaptığı konuşmada, "Klorlama ile ilgili... Şebeke hattımızda 0,5 mg klor mevcuttur ve sürekli Halk Sağlığı Laboratuvarlarında kontrol edilmektedir. Herhangi şekilde bu değer aşılırsa kurumumuz uyarılmaktadır ve önlem alınmaktadır. Klorlama olmadan bunun önüne geçemezsiniz. Murat beyin söylediği zannedersem ön klorlama için çalışmalar var mı diye soruyor. Ön klorlamada çalışmalarımız var, bunlar konusunda dünya çapında en iyisi için araştırmalarımızı yapıyoruz. Ön klorlamadan vazgeçseniz dahi, şebeke hattına klorlama yapmak zorundasınız. Bu bir yasal zorunluluk ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından da denetleniyor" dedi. 

"Çukurhisar'da arıtma tesisi tamamlanınca hanelerin parsel bağlantıları gerçekleşecek"

Oğuzhan Özen, "Çukurhisar konusunda, altyapısı yüzde 90 tamamlanmamış durumda, sadece parsel bağlantıları bekliyor. Satılmışoğlu'ndaki arıtma tesisimizin ihalesi bitti. Yapımına başlanıyor. Arıtma tesisi tamamlanınca hanelerin parsel bağlantıları gerçekleşecek. Arıtma sistemini devreye almadan parsel bağlantısı yapamıyoruz" dedi. 

"Kızılyer'de müteahhit fesih hakkını kullandı... Ama merak etmeyin, idaremiz gerekli tedbirleri alacak, inşaat sektörünün çalıştığı bölgelerde mümkün olduğunca problemi minimize edeceğiz"


Oğuzhan Özen, "Baksan ve Kızılyer konusunda da bazı sorular var... Biz de çok istiyoruz hemen buralara başlamayı, fakat Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile yapım hizmet ve mal tedarikinde tedarikçilere veya müteahhitlere biliyorsunuz fiyat farkı fesih hakkı geldi. Yaptığımız ihalelerde bunlara takılmaya başladık. En son yaptığımız ihale şu anda fesih ile karşı karşıya. Müteahhide böyle bir hak geldi, bu boruları teslim etmeyeceğim diyor. Hakkımı kullanmak istiyorum diye bize başvuruyor. Bu yüzden bunlar biraz süreç alıyor. Bu konu bu yüzden biraz sürümcemede. Fakat idaremiz gerekli tedbirleri alacaktır, merak etmesinler. Özellikle inşaat sektörünün şu anda çalıştığı bölgelerde mümkün olduğunca problemi minimize edeceğiz, gerekli tedbirleri almaya çalışıyoruz" dedi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@