Mustafa Varank bir yıl önce Eskişehir'i uyarmıştı! O sözler yine gündemde

Mustafa Varank, bir yıl önce Eskişehir'deki açılışta yaptığı konuşmada Eskişehir'i URAYSİM projesi konusunda uyarmıştı! O sözler yine gündemde...

EKONOMİ 11.08.2023, 13:52 11.08.2023, 15:18
Mustafa Varank bir yıl önce Eskişehir'i uyarmıştı! O sözler yine gündemde

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in URAYSİM projesine karşı engelleme çabaları devam ederken, Eskişehir'e Ulusal Raylı Sistemler Test ve Araştırma Merkezi'ni kazandıracak projenin engellenmek istenmesine yönelik tepkiler de artıyor. 

Büyükerşen'in engellemeye çalıştığı URAYSİM'in akıbeti ne olacak? 

Büyükerşen ve CHP'lilerin Alpu'da çok büyük bir alanda tarım arazilerinin yok edileceği ve Alpu Ovası'nın zarar göreceği iddiaları AK Parti, Hükümet kanadı ve yetkililer tarafından birçok açıklama ile yalanlanırken, Eskişehir'de binlerce kişiye yeni istihdam olanakları sağlayacağı ifade edilen projenin akıbeti de merakla bekleniyor. 

Yaşanan tartışmalar, o dönem Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın 3 Ekim 2022'de Eskişehir'deki açılış töreninde yaptığı konuşmayı da yeniden akıllara getirdi. 

Mustafa Varank bir yıl önce uyarmıştı: URAYSİM Eskişehir'e değer katacak bir proje... Bu kavgayı vermemiz lazım... Bir zahmet yereldeki yöneticilerin, sanayicilerimizin, Ticaret Odamızın biraz konuşması lazım

Mustafa Varank, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde kurulan Eskişehir Tasarım ve İnovasyon Merkezi'nin açılış töreninde, URAYSİM projesi ile ilgili Eskişehir'e, Eskişehir'deki sanayici ve işinsanlarına da çağrıda ve uyarılarda bulunmuştu. 

Mustafa Varank o gün Eskişehir'de yaptığı konuşmada, "Yıllardır konuştuğumuz bir URAYSİM Projesi var. Bu şehir raylı sistemler güçlü kabiliyetleri olan bir şehir ve sanayicilerimizle oturduğumuz zaman sanayicilerimiz bize diyorlar ki 'Sayın Bakanım bu URAYSİM Projesi'ni bizim yapmamız lazım. Raylı sistem araçları üretiminde bizim kabiliyetlerimizi test edebileceğimiz, ürünlerimizi test edebileceğimiz bir yere ihtiyacımız var.' 'Gelin beraber URAYSİM'i yapalım' dediğimizde işte karşımıza birileri çıkıyor. Yok o projeyi iptal ettiriyor. Bu projeyi iptal ettiriyor. 'Biz onu oraya yaptırmayız' diyor. 'Bunun yeri burası değil' diyor ama siz yol almakta güçlük çekiyorsunuz. URAYSİM Projesi bu şehre değer katacak bir proje. Sanayicimize değer katacak bir proje ve burayı 6550 (sayılı kanun) araştırma altyapısı kapsamına alarak biz buradaki kabiliyetleri dünyaya tanıtmak, buradaki kabiliyetlerle dünyaya üretim yapmak istiyoruz. Sanayicilerin bunu kamuoyuna anlatmaları lazım. Bizim bu kavgayı vermememiz lazım. Bu şehrin buna ihtiyacı varsa bir zahmet buradaki yereldeki yöneticilerin, sanayicilerimizin, ticaret odamızın biraz konuşması lazım. Bu işin ne kadar önemli olduğunu kamuoyuna anlatıp, bu projeye desteği çekmesi lazım ki bizim de işimiz kolaylaşsın. 'Bütün kavgayı lütfen bize bırakmayın' diyorum. İnşallah biz bu URAYSİM Projesi'ni başardığımızda göreceksiniz Eskişehir sadece Türkiye'de değil, dünyada raylı sistemlerde bir marka olacak. Biz bunu yapabilir miyiz? Yaparız ama istikrar lazım, kararlılık lazım."

İşte Mustafa Varank'ın Eskişehir'deki o konuşması... Aşağıdaki videoya tıklayarak izleyebilirsiniz 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@