Nabi Avcı ve Günay'dan Eskişehir çiftçisine müjde!

AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı ve Prof. Dr. Emine Nur Günay, Eskişehir çiftçisine müjdeli haber...

EKONOMİ 16.11.2021, 21:24 17.11.2021, 13:57
Nabi Avcı ve Günay'dan Eskişehir çiftçisine müjde!

AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı ve Prof. Dr. Emine Nur Günay, tarımsal desteklere yönelik açıklamada bulundular. Türkiye genelinde 124 milyon 500 bin TL, Eskişehir'de 8 milyon 54 bin TL destek ödemesi 12 Kasım günü hesaplara aktarılmaya başlandı.

Kırsal Kalkınma Desteği kapsamında Eskişehir'de 3 Makine-Ekipman ve 8 Yüksek Plastik Tünel olmak üzere Toplam 11 çiftçimize 1 Milyon 356 Bin 188 TL destek ödemesi yapılıyor.

TÜRKİYE GENELİ DESTEĞİN YÜZDE 6,5’u ESKİŞEHİR’İN

Prof. Dr. Nabi Avcı, “Hükümetimiz Eskişehirli çiftçilerimizin her anlamda yanında. Sulama konusunda hem verimi artırmak hem de daha az su ile daha büyük alanları sulayarak çevresel anlamda da fayda sağlayacak Bireysel Sulama Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi kapsamında Eskişehir’de 174 çiftçimize 6 Milyon 697 Bin 266 TL ve böylece toplamda 8 milyon 54 bin TL destekleme ödemesini hesaplara aktarılmaya başlandı. Çiftçimize, üreticimize hayırlı olsun, bereketli olsun. Burada bir diğer önemli konu ise Eskişehir’in bu günkü Türkiye geneli tarımsal destek ödemesinden %6.5 oranında önemli bir pay alması. Bunda emeği geçenleri de ayrıca kutluyorum" dedi. 

EKİM AYINDA 2.5 MİLYON DESTEK ÖDEMESİ GERÇEKLEŞTİ

Prof. Dr. Günay ayrıca, “Kırsal Kalkınma Desteği kapsamında Eskişehir'de 36 Makine-Ekipman 6 Yüksek Plastik Tünel olmak üzere Toplam 42 çiftçi/yatırımcıya 2 Milyon 467 Bin 907 TL'lik destekleme ödemesini Ekim ayı ortasında gerçekleşmişti. Biz bu destekleri Tarım İl Müdürlüğümüz ve ilçelerdeki ilgililer ile birlikte takip ediyoruz. Bu desteklerden çiftçimizin en doğru ve yüksek oranda faydalanmasını arzu ediyoruz. Buradan emeği geçenlere teşekkür ediyor, çiftçilerimize bol bereket diliyorum.” Şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@