banner163

Odunpazarı sonunda bugünleri de gördü! Belediye duyurdu

Odunpazarı sonunda bugünleri de gördü! Belediye duyurdu...

EKONOMİ 28.01.2021, 15:20 28.01.2021, 15:33
Odunpazarı sonunda bugünleri de gördü! Belediye duyurdu

Eskişehir'de, Odunpazarı'nda yaklaşık 1,5 yıl önce, Odunpazarı Belediyesi'nin ilçedeki geri dönüşüm atıklarını toplayan firma ile sözleşmesini feshetmesi sonrasında, başka bir firma ile anlaşma bir türlü yapılamamış, Eylül 2019'dan beri, yaklaşık 1,5 yıldır Odunpazarı'nda geri dönüşüm atıklarının ayrıca toplanmaması büyük tepki toplamıştı...

2014'ten beri sıkıntılı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, 2014'ten beri tüm Odunpazarı genelinde geri dönüşüm atıklarının ayrıca toplanacağı ve ayrıştırılacağı sözünü verirken, içine girdiğimiz 2021 yılında Odunpazarı'nda halen sadece birkaç mahallede geri dönüşüm atıklarının toplanıyor olması, onlarca merkez mahallede bile geri dönüşüm atıklarının toplanamaması ve yaşanan sıkıntı devam ediyordu. 

Geçtiğimiz günlerde Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt'tan en sonunda bu konuda bir adım atıldığına dair açıklama gelmiş, Odunpazarı Belediyesi'nden yapılan açıklamada, ambalaj atıklarının kaynağında toplanıp taşınması ve değerlendirilmesi için bir geri dönüşüm firması ile protokol imzaladığı açıklanmıştı. 

Odunpazarı Belediyesi'nden uzun yıllar sonra sevindiren bir haber daha geldi... Odunpazarı Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Odunpazarı'nda şimdiye kadar konulmayan mobil atık getirme merkezlerinin 3 ayrı noktaya konulduğu açıklandı. 

Odunpazarı sakinleri çok geç kalınmış bu uygulamanın daha da genişletilmesini ve yaygınlaştırılmasını istediklerini belirtiyor. 

7 ayrı atık kategorisinden oluşan mobil atık getirme merkezinde; cam, kağıt-karton, plastik, metal, elektrik ve elektronik atık, atık yağ ve atık piller kabul edilerek, geri kazanımı sağlanıyor.

3 noktaya yerleştirildi... İşte o yerler

Odunpazarı Belediyesi, ilk aşamada Alaaddin Park Girişi, Hasan Polatkan Migros önü ve Vadişehir Mahallesi Nilüfer Caddesi olmak üzere 3 noktaya mobil atık getirme merkezi yerleştirdi. 

En kısa sürede atık merkezlerinin çoğaltılması ve Odnpazarı genelinde geri dönüşm atıklarının ayrı toplanmasının da yaygınlaştırılması isteniyor. 

Odunpazarı'nın 1,5 yıldır beklediği adım geçtiğimiz günlerde atılmıştı... Detayları okumak için tıklayın... 

Kazım Kurt'tan müjde! Ama 1,5 yıl sonra...

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@