banner163

Şehir allak bullak olacak... Büyükerşen: Bırakın grev yapsınlar... 

Eskişehir'de Estram'da alınan grev kararıyla ilgili Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den çok tartışılacak açıklamalar...

EKONOMİ 10.09.2021, 16:49 11.09.2021, 13:22
Şehir allak bullak olacak... Büyükerşen: Bırakın grev yapsınlar... 

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Demiryol-İş Sendikası'nın Estram'da grev kararı almasıyla ilgili konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, sendikayı suçlarken, "Sendikanın isteklerini yerine getirmek için yapmamız gereken ne biliyor musunuz? Geçirdiğimiz dönemdeki zararlarımızı da dikkate alarak tramvay ücretlerine zam yapmak" dedi. 

"Bırakın grev yapsınlar, Eskişehirliler birkaç gün sıkıntı çekmiş olur"

Büyükerşen ayrıca, "Arkadaşlarım dediler ki, bunlar grev kararı almışlar. Verdiğim cevabı aynen söylüyorum sizlere burada. 'Bırakın grev yapsınlar, birkaç gün sıkıntı çeker Eskişehirliler, çektirmiş oluruz, ama bunların nasıl bir sendika olduğunu, vatandaşı dikkate almadan sendikacılık yaptıklarını da örnek olarak kamuoyunun bilmesini sağlarız.' Aynen bu sözleri söyledim. Direniriz, direnebildiğimiz kadar. Ama doğrusunu isterseniz grev ilan etmelerini hazmedemiyorum. Durum budur" dedi. 

Büyükerşen grev yasağını savundu: "Eskiden grev yapılamazdı, yasaktı"

Büyükerşen konuşmasında ayrıca, "Kanunlar ne zaman değişti, nasıl değişti tam bilemiyorum. Ama eskiden toplu taşımacılıkta, kent içinde filan sendikalar grev yapamazdı, yasaktı. Şimdi nerden greve karar alıyor düşünün" dedi. 

Büyükerşen: Eskişehir'de her şey allak bullak olacak

Büyükerşen, "Okullar başlamış, çocuklar öğretmenler okula gidecekler. Öyle bir grev yapacaklar ki allak bullak olacak şehirde her şey" diye konuştu.  

Anlaşılmazsa grev ne zaman başlayacak? Eskişehir'de ulaşım grevden nasıl etkilenecek?

Demiryol-İş Sendikası'ndan yapılan son açıklamada da Büyükşehir Belediyesi ve Yılmaz Büyükerşen'e tepki gösterilmişti. Büyükerşen ve sendika arasındaki gerilim artarken, uzlaşmazlığın sürmesi durumunda grev sürecinin devam etmesi ve bir değişiklik olmazsa 24 Eylül'de grevin başlaması bekleniyor. Büyükerşen'in meclis toplantısındaki son açıklamaları Eskişehir'deki endişeleri artırırken, gerev kararıyla birlikte ulaşımda sorun yaşanan Eskişehir'de toplu ulaşımın felç olmasından endişe ediliyor. Büyükerşen'in "Eskişehirliler birkaç gün sıkıntı çekmiş olur... Şehir allak bullak olacak" açıklamaları da endişeleri arttırdı.  

Yorumlar (2)
Levent 3 yıl önce
İktidara Tek Adam yaftası yapanlar görsünler ki Tek Adam kimmiş.Büyük bir Kibirlilik içinde böyle açıklama yapan Y.Büyükerşen, emeğe saygı deyip oy isterken çözüm bulacağı yerde Sendikayı ve çalışanları hedef göstererek"Grev yaparlarsa yapsınlar" diyor.Beyanları ile Provokasyon yaparak Eskişehir halkını şehir karışacak deyip kaosa sürüklemeye çalışıyor.Kibirli olmak iyi bir şey değildir.
Sezen 2 yıl önce
İnsanlar durup dururken grev yapmiyor demekki aldiklari maaşla geçinemiyorlar haklarini istemek en doğal haklari bence

Gelişmelerden Haberdar Olun

@