banner163

Serhan Arıman: Eskişehir bu fuarı mutlaka görmeli 

Eskişehir Endüstri Fuarı, ETO - TÜYAP Fuar Merkezi'nde devam ediyor. Katılımcı firmalardan Arıman Makine Hırdavat Genel Müdürü Serhan Arıman ile sektörü ve fuarı konuştuk... 

EKONOMİ 11.06.2021, 15:42 11.06.2021, 16:20
Serhan Arıman: Eskişehir bu fuarı mutlaka görmeli 

Eskişehir Valiliği tarafından desteklenen, TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş., Eskişehir Ticaret Odası işbirliği, T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Eskişehir Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve KOSGEB’in destekleriyle hazırlanan “Eskişehir Endüstri Fuarı” çok sayıda firmanın katılımı ile devam ediyor.

Yarın son gün 

9 Haziran'da açılan ve yarın da gezilebilecek olan fuarda, savunma sanayii ve farklı sektörlerden çok sayıda firma ürünlerini sundu, üreticiler ve firmaların yanı sıra, farklı sektörlerin çalışanları ve Eskişehirliler de fuara ilgi gösteriyor. 


Serhan Arıman: Ne kadar çok ürün satılıyorsa üretim o kadar artıyor demektir 

Eskişehir'de sektörünün önde gelen ve fuarın katılımcı firmalarından Arıman Makine Hırdavat Genel Müdürü Serhan Arıman ile fuarı, Eskişehir endüstrisini ve fuardan beklentileri konuştuk... Serhan Arıman, "Arıman Makine Hırdavat firması 1967 yılında Nihat Arıman tarafından kuruldu, ben de ikinci jenerasyon olarak devam ettiriyorum. 50. yılımızı geçtiğimiz yıllarda tamamladık. Sadece Eskişehir bölgesinde değil, Kütahya, Afyonkarahisar, Bilecik ile beraber yeni ithal ettiğimiz ürünlerle Güney Marmara'da da faaliyet gösteriyoruz. Bölgemiz geniş bir bölge. Zaman içinde teknolojinin gelişmesi, taleplerin değişmesi ile birlikte Arıman Makine Hırdavat öncelikle kompresör alanında ihtisas sahibi oldu. Bu bölgede yüzlerce firmaya tedariğini sağlıyoruz. Ayrıca satış öncesi ve sonrası da yedek parça ve bakım hizmeti veriyoruz. Bizim için Eskişehir'de kompresörlerin gelişmesi ve satışının artması sanayinin gelişmesi ile doğru orantılı. Bu tür ürünlerin alımı ne kadar çok oluyorsa Eskişehir'de üretim o kadar artıyor demektir. Bununla beraber taşıma, kaldırma, istifleme makinaları, yüksek performanslı el aletleri ve kaynak makinaları gibi ürünlerle de fabrikalara hizmet veriyoruz" dedi. 

"Eskişehir endüstrisini konuşmak ve yeni ürünleri tanımak için bir fırsat"

Arıman, "2020 yılında yapılması planlanan Eskişehir Endüstri Fuarı'nda pandemi nedeniyle gecikme yaşandı ve iptal edildi. Geçtiğimiz sene yapmış olduğumuz hazırlıklarla birlikte bu sene ürünlerimizi müşterilerimize yeniden sunma fırsatı sunuldu. TÜYAP'ın bu fuarında bir hall'de savunma sanayii, birinde Eskişehir ve şehir dışından üretici firmaların da bulunduğu bir organizasyon gerçekleşiyor. Amacımız hem fuara destek sağlamak hem de Eskişehir'in bu konudaki ilgisini arttırmak için ürünlerimizle tedarikçi firmaları buluşturabilmek, müşterilerimizle bir araya gelmek ve aynı zamanda Eskişehir endüstrisini de fuarda konuşmak, yeni ürünleri, teknolojik ürünlerimizi müşterilerimize tanıtmak, anlatmak" dedi. 

"Türkiye'nin teknolojideki ilerlemesini görmek için çok önemli"

Arıman ayrıca, "Her fuar bir faydadır. En önemlisi de, endüstri fuarları bir ihtisas fuarıdır aynı zamanda. Bir gıda fuarı, kitap fuarı, yöresel yiyecekler fuarı değildir. Eskişehir'de bu kültürün oluşması biraz zaman alacak, ama Eskişehir sanayisinin buna adapte olacağını düşünüyorum. Bu bir ilk. Pandemiden sonra Türkiye'de yapılan ilk endüstri fuarı Eskişehir'de gerçekleşiyor. O yüzden Eskişehir'e şans tanımalıyız. Herkesin elini taşın altına koyup fedakarlık yapması gerekiyor. Şu ana kadar gelen ziyaretçiler iyi, daha da iyi olabilir. Sizlerin aracılığı ile Eskişehir'deki firmaların satın alma departmanlarına, çalışanlarını, AR-GE mühendislerini, üretimdeki ustabaşıları özellikle fuarımıza davet ediyoruz. Çünkü onlar için de önemli, kendilerini geliştirecebilecekleri ürünleri görebilecekleri vizyon açıcı bir fuar. Eskişehirli vatandaşların da bu fuara gelmesi bizler için çok önemli. Çünkü Türk malı olan, üretilen ürünleri de görerek Türkiye'nin teknolojide ne derece geliştiğini görmeleri de bizler için çok önemli. Bir umut doğuyor bununla ilgili. İnşallah bundan sonraki senelerde bu fuarın daha da iyi olacağına inanıyorum" dedi. 

"Yeni teknolojik ürünlerle bilinçlendiriyoruz"

Arıman, satışını yaptıkları kompresörlerin 10 yılı aşkın süredir hem bölge bayiiliğini yaptıklarını hem de satış hizmetini verdiklerini belirterek, "Özellikle Dalgakıran kompresörlerde müşterilerimize yüzde 33 verimlilik tahahhüt ediyoruz. Bu önemli bir verimliliktir. Özellikle çevre duyarlılığı anlamında hiçbir şeyi israf etmememiz gerekiyor. Müşterilerimizi de yeni teknolojik ürünlerle bilinçlendirmek istiyoruz. Hem hava sistemleri, hem de elektrik sistemleri ile ilgili danışmanlık da veriyoruz" diye konuştu. 

22 ülkeden 103 marka, 205 firma 

T.C. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı, 1. Hava Bakım Fabrika Müdürlüğü, STM Savunma Teknolojileri, ASELSAN, TAİ, TEİ, ROKETSAN, HAVELSAN, ASPİLSAN ve İŞBİR Elektrik başta olmak üzere havacılık ve savunma sanayinde faaliyet gösteren önemli firmalar fuarda yer alıyor. Eskişehir’in, ilk “Ar-Ge, Sanayi ve Teknoloji Fuarı” olan Eskişehir Endüstri Fuarı’nda havacılık, savunma ve imalat sanayinde faaliyet gösteren firmaların son teknoloji inovasyon ürünleri sergileniyor. Fuara, Eskişehir başta olmak üzere Ankara, Bursa, İstanbul, Konya, İzmir, Sakarya, Kocaeli gibi sanayi şehirlerinden sektör lideri firmalar katılıyor.  Fuarda 22 ülkeden 103 marka, 205 firma en inovatif ürünlerini görücüye çıkarıyor.

Eskişehir Endüstri Fuarı’nda neler sergileniyor?
•    Havacılık Uçak Sanayi
•    Takım Tezgahları
•    Tren, Vagon ve Demiryolu Teknolojileri
•    Demir - Çelik Sanayi Teknolojileri
•    Üretim Makineleri
•    İşleme Teknolojileri
•    Metal İşleme Makineleri
•    Kaynak, Kesme, Delme Makineleri
•    Kalite Kontrol Sistemleri
•    İstifleme
•    Enerji
•    Otomasyon
•    Elektrik 
•    Elektronik
•    Kalıp Teknolojileri
•    İş Sağlığı ve Güvenliği
•    Beyaz Eşya Teknolojileri
•    Gıda İşleme Makineleri
•    Isıtma ve Soğutma Teknolojileri
•    Tekstil Üretim ve Teknolojileri
•    Plastik ve Ambalaj Sanayi ve Teknolojileri
•    AR-GE Firmaları
•    Teknoloji Geliştirme Kuruluşları
•    Teknoparklar
•    Üniversiteler

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@