SGK uyarıyor! Son tarih 1 Şubat

Sosyal Güvenlik Kurumu uyarıyor! Son başvuru tarihi 1 Şubat...

EKONOMİ 21.01.2021, 11:29
SGK uyarıyor! Son tarih 1 Şubat

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) borcu yapılandırma başvuruları devam ediyor. İdari para cezaları, iş ve mesleki hastalık cezalarının da yer aldığı yapılandırma kapsamında başvurular için son tarih 1 Şubat olarak açıklandı.

Yapılandırma borcu ödeme işlemi için son başvuru tarihi 1 Şubat 2021'e kadar uzatıldı. 31 Ağustos 2020'den önceki dönemlere ait ve 17 Kasım 2020 itibarıyla kesinleşen borçları kapsayan yapılandırma işlemi İnteraktif Vergi Dairesi'nin (www.ivd.gib.gov.tr) internet adresi üzerinden yapılacak. 7 gün 24 saat online gerçekleşen yapılandırma borcu ödeme başvurusunu tamamlayan mükellefler, 6-9-12 ya da 18 taksitle borcunu ödeyebilecek. Peşin ödemelerde ise faiz silme olanağı sağlanacak. Peki, vergi borcu yapılandırma ve ödeme nasıl yapılır? 

Yapılandırma başvuruları nasıl yapılacak?

Mükellefler, vergi dairelerine gitmek yerine İnteraktif Vergi Dairesinden (www.ivd.gib.gov.tr) başvuru yapabilecek. Vatandaşlar, ev ya da ofislerinden, bilgisayar veya akıllı cep telefonları üzerinden vergi işlemlerini 7 gün 24 saat online gerçekleştirebilecek. Mükellefler, yine yapılandırma ödemelerini de online şekilde bu sistemden tamamlayabilecek. İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden başvurusu alınan mükellefler, belirlenen plana göre ödemelerini peşin veya taksitler halinde anlaşmalı bankaların kredi kartlarını kullanarak yapabilecek.

İnteraktif Vergi Dairesine, www.gib.gov.tr ve www.turkiye.gov.tr adreslerinden de erişilebiliyor.

Borçlular, birden fazla vergi dairesine olan borçları için kanundan yararlanma talebinde bulunmaları halinde, her bir vergi dairesine ayrı ayrı başvuracak.

Mirasçılar, kefiller, şirket ortakları ve kanuni temsilciler gibi amme borçlusu sayılan kişiler, sorumlu oldukları tutarlar dikkate alınarak ilgili vergi dairesine yazılı başvuru yaparak kanun hükümlerinden yararlanabilecek.

Yapılandırmadan yararlanmak isteyen borçluların, takip ve tahsilat işlemlerinden dolayı açtıkları davalardan vazgeçmesi gerekecek.

Kanundan yararlanmak için elektronik ortamdan başvuranlar, düzenleme kapsamındaki borçlarıyla ilgili davalar bulunması halinde, ilgili vergi dairesine ayrıca yazılı olarak müracaat edecek.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@