Sonunda CHP'lilerden de açıklama geldi... Eskişehir'de 1 Ocak'tan itibaren suya zam var!

Büyükerşen'in tartışma yaratan "zam yok" paylaşımı sonrasında, Eskişehir'de içme-kullanma suyuna yapılacak zamla ilgili tartışmalar sürüyor... En sonunda CHP'lilerden de açıklama geldi... Eskişehir'de 1 Ocak'tan itibaren suda zamlı tarifeye geçiliyor, dikkat!

EKONOMİ 29.11.2021, 15:09 29.11.2021, 15:26
Sonunda CHP'lilerden de açıklama geldi... Eskişehir'de 1 Ocak'tan itibaren suya zam var!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, 26 Kasım'da sosyal medyadan şaşırtan ve çok tartışılan bir paylaşımda bulunmuştu. 

Bitmesine bir ay kala "2021 yılı içinde zam yapmayacağız" açıklaması yaptı 

Büyükerşen yaptığı paylaşımda, "Döviz kurlarındaki yükseliş başta olmak üzere birçok girdideki artışlara rağmen ekonomik krizin hemşehrilerimizi derinden etkilemesi nedeniyle 2021 yılı içerisinde toplu taşıma ve içme-kullanma suyunda herhangi bir zam uygulamayacağız" ifadelerine yer vermişti. Söz konusu açıklama şaşkınlıkla karşılanırken, 2021'in bitmesine bir ay kala neden böyle bir açıklama yapıldığı da merak uyandırmıştı. 

AK Parti yüzde 60'lık zammı da hatırlatmış, Büyükerşen'e tepki göstermişti 

AK Parti tarafından da Büyükerşen'in bu paylaşımına yoğun eleştiriler gelirken, AK Parti Eskişehir Yerel Yönetimler Başkanı Pınar Turhanoğlu Gücüyener de yaptığı açıklamada, belediyede ilgili komisyonda yapılan görüşmelerde Büyükşehir yetkililerinin yüzde 36'lık zam istemesine rağmen, AK Parti grubunun girişimleri ile zam miktarının yüzde 20'ye çekildiğini belirterek, Büyükerşen'in açıklaması ile ilgili de "Bu algı operasyonu değil nedir" demişti. Gücüyener ayrıca, 2021 yılı Ocak ayında Eskişehir'de içme ve kullan suyu tarifelerine yüzde 60'lık zam yapıldığını hatırlatmıştı. 

CHP tarafından açıklama geldi... 1 Ocak'ta zamlı tarifeye geçileceğini CHP ve Büyükşehir de doğruladı 

Bu açıklamalar sonrasında Büyükşehir Belediyesi ve CHP grubu tarafından ilk açıklama geldi. Büyükşehir Belediyesi'nin servis ettiği, Plan ve Bütçe Komisyonunun CHP'li üyeleri tarafından yapıldığı belirtilen yazılı açıklamada, 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle Eskişehir'de içme ve kullanma suyuna yüzde 20 zamlı tarife uygulanacağı doğrulandı. 

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonunun Cumhuriyet Halk Partili üyeleri tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Su tarifelerinde değişiklik yapılmasına ilişkin ESKİ Yönetim Kurulunca alınan karar, 23 Kasım 2021 tarihinde ESKİ Genel Kuruluna (Meclise) gelmiş ve Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmiştir. Aynı zamanda gündem ve ekleri incelenmek üzere siyasi partilerin grup temsilcilerine de verilmiştir. ESKİ Yönetim Kurulu tarafından su tarifelerinde yüzde 20’lik artış yapılmasını öngören teklif Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınmıştır. Komisyonda yapılan görüşmelerde tüm komisyon üyelerince ayrı ayrı görüş bildirilmiş ve teklifin geldiği şekliyle oy birliği ile kabulü kararlaştırılmıştır. Yönetim Kurulu tarafından teklifin yürürlük tarihi komisyon görüşmelerine bırakıldığından, komisyonda Genel Müdürlükçe açıklamalarda bulunulmuş, gerekçeler dinlenmiştir. Tüm yapılan görüşmeler neticesinde tarife değişikliğinin 01/01/2022 tarihinden itibaren uygulanması komisyonumuzca oy birliği ile karara bağlanmıştır. Tüm bu gerçekler ışığında, Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Yılmaz Büyükerşen, ESKİ Yönetim Kurulu ya da ESKİ Genel Müdürlüğü tarafından, iddia edildiği gibi yüzde 36 oranında zam yapılması teklifinde bulunulmamıştır. Öyle anlaşılıyor ki, sayın Gücüyener, gerçekleri bilmeden, anlamadan konuları kendisine göre saptırarak bir nevi halüsinasyon görmektedir. Hükümetin 2022 yılında vergi, harç ve cezalarda uygulamayı öngördüğü yüzde 36’lık “yeniden değerleme oranı”nı karıştırıp sulandırmakta ve asıl algı yönetimini kendisi yapmaya çalışmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi Plan Bütçe Komisyonu üyeleri olarak tüm bu gerçekleri kamuoyunun bilgi ve takdirlerine saygı ile sunarız.”

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@