Steam kripto para ve NFT'yi yasakladı

Dijital oyun dağıtım platformu Steam, kripto para ve NFT'yi yasakladı...

EKONOMİ 15.10.2021, 22:27
Steam kripto para ve NFT'yi yasakladı

Dünyanın en büyük dijital oyun dağıtım platformu Steam, Steamworks Belgeleri sayfasındaki Katılım Süreci bölümünü güncelledi. Mağazada oyun yayınlayacak geliştiricilere koyduğu kurallara, kripto para sektörüyle yakından ilgisi olanların tepkisini çekecek bir ekleme yaptı. Şirket artık NFT’lere (Non Fungible Token) ve kripto para ticaretine izin vermeyeceğini belirtti.

Kurallar ve Yönergeler başlığı altında yer alan “Steam’de neleri yayınlamamalısınız?” kısmına yeni eklenen 13. maddede şirket kuralı şöyle açıkladı: Kripto para ticareti veya NFT barındıran, blockchain teknolojisi üzerine kurulu olan uygulamalar. Engadget’te yer alan habere göre, bu madde Steam’e 6 Ekim’de eklendi.


Oyun geliştiricilerinden Steam’in kripto para yasağına tepki
Kripto para ticareti ve NFT ambargosunun açığa çıkmasının ardından Steam’e tepkiler gelmeye başladı. Kullanıcılara ödül olarak NFT hediye eden Age of Rust isimli oyunun geliştiricisi SpacePirate Games, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Steam bize, blockchain tabanlı tüm oyunları platformdan kaldıracağını bildirdi. Biz Blockchain oyunları ve NFT’ler konusunda dürüst olduk. Ancak günün sonunda, Steam ile olan savaşımızı kaybettik. Age of Rust’ın kaldırılması hayal kırıklığına uğrattı. Daha büyük sorun ise, blockchain oyunlarının toplu halde kaldırılacağı gerçeği.
SpacePirate açıklamasının devamında Steam’in bakış açısının, gerçek dünyada değere sahip öğelere izin vermemek üzerine kurulu olduğunu söyledi. Şirketin bu kararına saygı duyduğunu da ekleyen geliştiriciler, NFT’lerin ve blockchain tabanlı oyunların geleceğinin olduğuna inandığını dile getirdi. Daha fazla NFT üretmeye devam edeceklerinin altını çizen SpacePirate, başka oyun mağazalarına yöneleceklerini vurguladı.

Steam’in kripto para yasağının bilançosu henüz bilinmiyor. Ancak mağazada “crypto” ve “NFT” kelimeleri aratıldığında 50’den fazla oyun çıkıyor. Tabii bunların hepsi yasaktan etkilenmeyecek. Sadece kripto para ticareti amacı taşıyanlar kaldırılacak. Örnek vermek gerekirse, kripto para madenciliği simülasyonu amacıyla geliştirilen bir oyun Steam’in ambargosundan muaf tutulacak.
 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@