Tek davet Eskişehirli kadınlara geldi

UNDP 2020 İnsani Gelişmişlik Raporu’nun değerlendirildiği toplantıya 81 ilin Kadın Girişimciler Kurulları arasından davet alan tek il Eskişehir oldu...

EKONOMİ 18.02.2021, 12:53 18.02.2021, 13:08
Tek davet Eskişehirli kadınlara geldi

Eskişehirli kadın girişimciler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği konusunda Türkiye’ye örnek oluyor. TEPAV, Habitat, UNDP ve İNGEV tarafından, UNDP 2020 İnsani Gelişmişlik Raporu’nun değerlendirildiği çevrimiçi takip toplantısına 81 ilin Kadın Girişimciler Kurulları arasından davet alan tek il olan Eskişehir oldu.

Birçok alanda Türkiye’ye örnek olan çalışmaların merkezi Eskişehir, kadın çalışmaları konusunda da model oluyor. Eskişehir Ticaret Odası’nın koordinatörlüğünde faaliyetlerini sürdüren TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu, 2021 yılında toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda hazırladığı eylem planıyla 81 ile örnek oldu. TEPAV, Habitat, UNDP ve İNGEV tarafından düzenlenen ve UNDP 2020 İnsani Gelişmişlik Raporu’nun değerlendirildiği “TEPAV Penceresinden: Antroposen’de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” temalı çevrimiçi takip toplantısına TOBB Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elif Gürkaynak da konuşmacı olarak katıldı. 

Eskişehir’in eylem planı hazır
TEPAV İcra Direktörü Güven Sak, Habitat Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sezai Hazır ve TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı ve OPET Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk gibi önemli isimlerin konuşmacı olduğu panelde, TOBB Eskişehir Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elif Gürkaynak da değerlendirmelerini paylaştı. 2021 yılında TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından toplumsal cinsiyet eşitliğinin çalışma alanı olarak belirlendiğini belirten Gürkaynak, Eskişehirli kadın girişimcilerin konuya ilişkin yaklaşımlarını ve Eskişehir’in durumunu anlatan bir sunum gerçekleştirdi.
 

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@