Tesla'ya Togg etkisi! Tesla Türkiye fiyatlarında indirime gitti

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un ekonomiye katkısı sürerken, Togg elektrikli otomobil piyasasındaki rekabeti de arttırdı. Togg'un etkisi ile dünya devi Tesla da Türkiye'deki fiyatlarında büyük indirime gitti.

EKONOMİ 04.11.2023, 13:02 04.11.2023, 13:21
Tesla'ya Togg etkisi! Tesla Türkiye fiyatlarında indirime gitti

ABD'li dünyanın en çok elektrikli otomobil satan üreticilerinden, Elon Musk'ın sahibi olduğu Tesla, Türkiye'deki fiyatlarında büyük indirime gitti. 

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un gördüğü büyük ilgi sonrası Tesla Model Y'lerde yaşanan indirimin 400 bin liraya kadar vardığı belirtildi. 

Türkiye'de Togg sonrasında elektrikli otomobillere olan ilginin artması ile birlikte, Türkiye pazarına giren birçok markanın fiyatlarda rekabete girdiği ifade ediliyor. 

Türkiye'nin yerli ve milli otomobili Togg'un çok beğenilmesi ve yoğun ilgi görmesi sonrası, kendi markalarına ilginin azalmasından endişelenen markalar fiyatlarında indirime başladı. 

Öte yandan uzmanlar, Togg'un fiyat - performans, servis ağı gücü gibi avantajlarının halen Tesla'ya göre çok önde olduğunu ifade ederek, Togg'un Türkiye'de elektrikli otomobillerde lider konumunu koruyacağına kesin gözle bakıldığını, önümüzdeki dönemde Togg'un dünya çapında da diğer markalarla daha güçlü rekabet eder hale geleceğine inanıldığını belirtiyor.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan da geçtiğimiz aylarda New York'ta Türk Evi'nde Tesla'nın sahibi milyarder iş insanı Elon Musk ile görüşmüş ve yeni Tesla fabrikasını Türkiye'de kurması konusunda davet etmişti, Elon Musk'ın da davete olumlu yaklaştığı ve bu konuda çalışmaları devam ettiği ifade edilmişti.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@