Ticaret Borsası'nda önemli toplantı... Ömer Zeydan: Rapor hazırlayacağız

Ticaret Borsası, Eskişehir'de yaşanan kuraklıkla ilgili toplantı gerçekleştirdi...

EKONOMİ 20.02.2021, 11:55 20.02.2021, 12:21
Ticaret Borsası'nda önemli toplantı... Ömer Zeydan: Rapor hazırlayacağız

Eskişehir Ticaret Borsası’nda 2020-2021 üretim yılı başından bu yana Eskişehir genelinde yaşanan etkili kuraklık ve sonraki süreç hakkında görüş ve önerilerin değerlendirildiği online bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.

İlginin oldukça yoğun olduğu toplantıya; ETB Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Zeydan, ETB Meclis Başkanı Hasan Öztürk ve Borsa Zirai Danışmanı Prof. Dr. Engin Kınacı’nın yanı sıra İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammed Ender Gümüş, Bitkisel Üretim Şube Müdürü Naci Ceran, DSİ 3 Bölge Müdürlüğü, Meteoroloji 3 Bölge Müdürlüğü, Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi, Odunpazarı ve Tepebaşı Ziraat Odaları ile İlçe Ziraat Odaları ve Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü yetkilileri katılım sağladılar.

Sonuçlar raporlaştırılacak

Kuru ve sulu alanlarda ekili olan tahıllara etkileri üzerindeki gözlemler ve olası sonuçları hakkında görüşlerin, sulu koşullarda iklimin gidişi konusunda farklı ihtimalleri de dikkate alarak, üreticilerimizin bu ilkbaharda yapacakları yazlık ekilişleri için ürün tercihi konusundaki önerilerin ve ilimiz topraklarının geliştirilmesine ve işletme ekonomisine önemli katkılar sağlayacak ekim nöbeti sistemleri konusunda hem kuru hem sulu koşullar için görüş ve önerilerin müzakeresinin yapıldığı toplantı, katılımcıların değerlendirmeleri ile sona erdi. ETB Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Zeydan, toplantıya katılımları ve önerileri nedeniyle tüm katılımcılara teşekkür ederek, toplantıda oluşacak sonuçların ilgili merciler ve üreticilerle paylaşılacağı bir rapor haline getirileceğini belirtti.

Eskişehir Ticaret Borsası’nın tarım sektörünün gelişmesi, Eskişehir üreticisinin daha fazla refah elde edebilmesi ve Eskişehir tarımının hak ettiği değeri bulması için bu tarz çalıştay ve toplantıları sıklıkla gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Zeydan, su israfının önlenmesinin önemine değinerek kuraklığın olumsuz etkilerinin bertaraf edilebilmesi için gerekli çalışmaların elbirliğiyle yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@