Ticaret Borsası'ndan yeni finansman kaynağı

İşbirliği protokolü imzalandı...

EKONOMİ 06.01.2021, 16:41 06.01.2021, 16:53
Ticaret Borsası'ndan yeni finansman kaynağı

Halkbank ve TOBB arasında imzalanarak duyurusu yapılan, ticari mal alım-satımlarında kolay finansman için gerçekleşecek işbirliğine ilişkin oluşturulan “Paraf Kart Tedarik Zinciri Finansman Projesi” kapsamında Eskişehir Ticaret Borsası ile Halkbank arasında “Paraf Kart Tedarik Zinciri Finansman Protokolü” imzalandı.

Eskişehir Ticaret Borsası hizmet binasında ETB Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Zeydan ve Halkbank Eskişehir Bölge Koordinatörü Yücel Örnek arasında imzalanan protokolle  “Paraf Kart Tedarik Zinciri Finansman Protokolü” devreye girmiş oldu.

"Tedarik zincirinin aksamadan sürdürülmesine ciddi bir katkı sağlıyoruz"

İmzalanan protokol ile ilgili açıklamada bulunan Eskişehir Ticaret Borsası Başkanı Ömer Zeydan; “Pandemi sürecinin devam etmesiyle birlikte, üyelerimizin finansman ihtiyaçlarının karşılanabilmesi adına kurum ve kuruluşlar tarafından alternatif mekanizmalar geliştirilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda hatırlayacağınız gibi Ziraat Bankası işbirliğinde Borsamız üyelerinin mal alımlarında esnek vadelendirme ve taksit imkanı sağlayarak nakit akışını kolaylaştıracak olan “Bankkart Tedarik Zinciri Finansmanı Projesi” hayata geçirmiştik.  Şimdi de Halkbank ve Paraf kart ile bu işbirliğini büyütüyoruz. Proje, taraflar arasındaki ticaretin kart sistemi üzerinden güvenle yapılmasını ve iş hacimlerinin büyütülmesini amaçlıyor. Bu sayede tedarik zincirinin aksamadan sürdürülmesine ciddi bir katkı sağlamış oluyoruz. Tedarik Zincirinin işleyişini ve devamlılığını kolaylaştırıyoruz. Alıcı ve satıcının güven içinde alışveriş yapmasının önünü açıyoruz” dedi.

Protokol sayesinde, üreticilerin veya satıcıların, tahsilat ile uğraşmadan, güven içinde mallarını satabileceklerine işaret eden Zeydan, “Sattıkları mal bedelini, alacak riski taşımadan, Halkbank garantisiyle peşin ya da taksitli alacaklar. Böylece nakit akışını öngörülebilir hale getirmiş olacaklar. Alıcılar da uygun vade ve maliyette finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılamış olacaklar ve vadesi 1,5 seneye ulaşan kredi imkanına kavuşacaklar. Ödemelerini de esnek vadelendirme ile yapacaklar. Böylece nakit akışlarını rahatlatacaklar. Yani kısaca, mal almak gerekince, bu kart ile para ödemeden satın alma yapılıyor. Satıcı da, bu kimdir diye endişe etmeden malını güvenle satıp, parasını bankadan tahsil ediyor” ifadesini kullandı.

"Üyelerimizi bu avantajlı finansman imkânından yararlanmaya davet ediyorum”

İmza töreninde konuşan Başkan Zeydan: “Halk Bankası tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde üyelerimiz bu sistemden faydalanabilecek. Böylece, artan koronavirüs vakaları nedeniyle yeni tedbirlerin alındığı bu dönemde, nakit akışlarını rahatlatmış olacaklar. Eskişehir Ticaret Borsası olarak biz de Ziraat Bankasından sonra Halk Bankası ile de güçlerimizi birleştirdik ve kurumsal kartla tedarikçi finansmanı ödemelerini kolaylaştırdık. Bu vesileyle, imzalanan protokolün tüm üyelerimize ve KOBİ’lerimize hayırlı olmasını temenni ederken, üyelerimizi bu avantajlı finansman imkânından yararlanmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@