TIME dergisi 2021 yılın kişisini açıkladı

TIME dergisi 2021 Yılın Kişisi olarak seçtiği ismi açıkladı...

EKONOMİ 13.12.2021, 16:35 13.12.2021, 17:04
TIME dergisi 2021 yılın kişisini açıkladı

Bu sene, Tesla ve SpaceX CEO'su Elon Musk, ABD merkezli TIME dergisi tarafından Yılın Kişisi ünvanına layık görüldü.

2021 yılının kişisi Elon Musk seçildi 

Elon Musk, her ne kadar son dönemde kripto para piyasası özelinde yaptığı paylaşımlarla yatırımcıların tepkisini çekse de, yaptıkları itibariyle TIME dergisi tarafından Yılın Kişisi ünvanını elde etmeye hak kazandı.

TIME dergisi tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Dünyanın en zengin adamının bir evi yok ve son zamanlarda servetini satıyor. Uyduları yörüngeye fırlatıyor. Tek bir parmak hareketi ile kripto para borsasını yükseltiyor. Kendi üretimi benzin kullanmayan elektrikli ve otonom arabaları kullanıyor. Dik başlı ve kimseye boyun eğmez ve dünyayı iyi bir yer haline getirmeye çalışırken bile Mars’ı hayal ediyor. O, gezegenimizi kurtarmayı ve bize yaşamamız için yeni bir gezegen bulmayı amaçlayan bir insandır. SpaceX şirketi ile Amerika’nın geleceğini daha bir bir hale getirmek için çabaladı.

Otomobil şirketi Tesla, öncülük ettiği milyarlarca dolarlık elektrikli araç pazarının üçte ikisini kontrol ediyor ve 1 trilyon dolarlık harika bir piyasa değerine sahip. Bu, 250 milyar doları aşan net serveti ile Musk’ı en azından kağıt üzerinde gelmiş geçmiş en zengin kişisi yaptı."

Yorumlar (0)
banner37
banner28

Gelişmelerden Haberdar Olun

@