banner163

TÜGİAD Eskişehir Başkanı Serkan Can Zengin: Sesimizi yükselteceğiz

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Eskişehir Şubesi Kuruluş Lansmanı, Anemon Otel’de görkemli bir törenle gerçekleştirildi. Kurucu Şube Başkanı Serkan Can Zengin, “Dışarıdan izleyen değil, oyunu kuran bir ülke ve şehir olmak istiyoruz. Sesimizi yükselteceğiz… TÜGİAD’ın etkin gücünü Eskişehir için kullanacağız. Eskişehir’in Türkiye’de öncü şehir olması yolunda etkin rol oynayacağız” dedi.

EKONOMİ 15.01.2022, 18:30 15.01.2022, 18:52
TÜGİAD Eskişehir Başkanı Serkan Can Zengin: Sesimizi yükselteceğiz

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Eskişehir Şubesi Kuruluş Lansmanı, Anemon Otel’de geniş bir katılımla gerçekleştirildi.

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral, TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çeviker, CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, ETO Başkanı Metin Güler, belediye başkanları, oda başkanları, STK temsilcileri ve çok sayıda iş insanının katıldığı lansmanda TÜGİAD Eskişehir Şubesi Kurucu Başkanı Serkan Can Zengin, kurucu yönetimdeki ekibini tanıttı ve kuruluş amaçlarını açıkladı.

 

Serkan Can Zengin: Sivil toplum, toplumun sesi, milletin ruhu, halkın sözcüsüdür

Serkan Can Zengin yaptığı konuşmada, “TÜGİAD Eskişehir kuruluş lansman törenimize hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Sivil toplum hepimizin geleceğidir. Sivil toplum kuruluşu sivil insiyatif demektir. Sivil toplum kuruluşları toplumsal sorumlulukları bağımsız olarak ele alan, kamuoyunu bilgilendiren, aydınlatan ve çözüm önerilerini sunan kuruluşlardır. Toplumun kendisi tarafından kurulan STK’lar toplumun genelini aydınlatır. STK’lar hem demokrasinin güçlenmesine ve içselleştirilmesini, hem de hükümet ve özel sektörün içinde bulunduğu sistemin çalışmasını sağlar. Gönüllülük temeline dayanan STK’lar bireysellikten toplumsallığa geçişi sağlar. Sivil toplum kuruluşlarının temel amacı toplumsal sorunları bağımsız ele almak, topluma hizmet etmektir. Sivil toplum kamuoyunu aydınlatır, bilgilendirir ve öneriler sunar. Sivil toplum toplumun sesi, milletin ruhu, halkın sözcüsüdür” dedi. 

“Dışarıdan izleyen değil, oyunu kuran bir ülke ve Eskişehir istiyoruz… Sesimizi yükselteceğiz”

Serkan Can Zengin, “Değerli misafirler, dünya hızla değişiyor. Değişime ayak uydurmak değil, değişimin kendisi olmak istiyoruz. Bu hızlı değişimde Türkiye’nin ve Eskişehir’in etkin olmasını istiyoruz. Dışarıdan izleyen değil, oyunu kuran bir ülke ve şehir olmak istiyoruz. STK’ların sadece koltukta oturan kuruluşlar olmamasını, üyelerine ve kente katkı sağlayan kuruluşlar olmasını istiyoruz. Bu sebeple şimdiden söylüyoruz. Sesimizi yükselteceğiz. Ama bu ses ülkemiz ve şehrimiz için olacak. Ülkemizin ve şehrimizin kalkınmasında birçok faaliyete ve projeye imza atacağız. TÜGİAD olarak bulunduğumuz her ortamda çözüm önerileri sunacak, kamuoyu ile paylaşacağız. TÜGİAD’ın etkin gücünü Eskişehir için kullanacağız. Eskişehir’in Türkiye’de öncü şehir olması yolunda etkin rol oynayacağız” diye konuştu. 

“Eskişehir’in ilerlemesinde ve gelişiminde her kapıyı açan bir anahtar olmayı umuyoruz”

Serkan Can Zengin, TÜGİAD olarak Eskişehir’in ilerlemesinde ve gelişiminde her kapıyı açan bir anahtar olmayı umduklarını ifade ederek, “Bu ortak düşüncelerde birleştiğimiz her kurum ve kuruluşu da birlikte iş yapmaya çağırıyoruz. Ülkemizin ve kentimizin çıkarlarını hep korumaya, muhafaza ve müdafaa etmeye yürüyoruz. Biz Eskişehirliler ülke sevdalısıyız. Bu şehrin evlatlarıyız. Ülkemiz ve şehrimiz için çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Bayrağımız, devletimiz ve milletimiz için çalışmaya geliyoruz. Önemli olan, baki olan, bu ülkede, bu şehirde, bu gök kubbe altında hoş bir seda bırakmaktır. İnanıyorum ki, biz bu hoş sedayı ülkemizde ve şehrimizde bırakacağız. Şehrimiz ve ülkemizin menfaatlerine, geleceğine, milletine, bayrağına hizmet için çalışacağız” dedi. 

İşte kurucu yönetimdeki isimler… 

Serkan Can Zengin, “Başarı bir ekipten geçer. Ben şimdi sizlere yola çıktığım kurucu dostlarımı tanımak istiyorum” diyerek TÜGİAD Eskişehir Şubesi’nin kurucu yönetimini tanıttı. Serkan Can Zengin başkanlığındaki kurucu yönetimde şu isimler yer aldı: Ali Önal, Alperen Kocabaş, Aybüke Dedelek, Can Anadol, Derin Kanatlı, Emrah Kaya, Ersen Çıra, Ezgi Gökçe, Kemal Hoşcan, Kemal Aras, Mert Ünal, Naz Gülen, Onur Çelik, Özgür Tekgöz, Özlem Yıldırım, Yaşar Can Kurt, Yiğit Çam. 

TÜGİAD Genel Başkanı Çeviker: TÜGİAD vizyonunu Eskişehir’e taşımak istedik

TÜGİAD Genel Başkanı Nilüfer Çeviker de yaptığı konuşmada, “Burada olmanın ben de ayrı bir heyecanı var. Anne tarafım sebebiyle ben de Eskişehirliyim. Burada yaptığımız açılış benim için ayrıca mutluluk verici. Serkan başkan ile uzun yıllardır yol arkadaşlığı yaptık, çok kıymetli bir arkadaşımız. Profesyonelce ve bir genel kurul havasında bu lansmanın düzenlenmesi zaten Serkan başkan ve ekibinin nasıl çalıştığını gösteriyor” dedi. Nilüfer Çeviker, “1986 yılında TÜGİAD kuruldu ve o günden bugüne 900’den fazla üyemizle, 60 milyar doları bulan ticaret hacmiyle, yurtdışında şu ana kadar açtığımız 13 temsilcilikle, çalışmaya, ülkemizi temsil etmeye devam ediyor. Yaklaşık 200 – 300 bin Avrupalı genç girişimcinin dönem başkanlığını yapmıştık, bu dönem sıra gereği başkan yardımcılığına terfi ettik. 2020 yılında, 1986’dan beri seçilmiş ilk kadın başkan olarak geldim ve inşallah son da olmayacaktır” dedi. 

Nilüfer Çeviker, “Hedefimiz kadın üye sayısını da arttırmaktı. Bunu yurtdışında da ileri götürerek, Avrupa’da kadın üye temsil sayısında üçüncü sıradayız. Biliyorum ki, Eskişehir kadınlara ve eğitime ehemmiyet verir” dedi. 

Nilüfer Çeviker, üye sayısında nicelikten çok niteliğe de önem verdiklerini belirterek, “İnşallah kadın – erkek hep birlikte hem Eskişehir’i hem de ülkemizi daha ileriye götürmeyi umuyoruz” diye konuştu. 

Nilüfer Çeviker, “Başından beri dijitalleşmenin ve yeşil dönüşümün çok önemli olduğunu söylüyoruz. Bu sebeple de Eskişehir çok önemli. Eskişehir’i dünya takip ediyor. Gençleri, üniversiteleri ile ve kurulan Kuluçka Merkezi ile inanıyorum ki buradan çok kısa sürede nice ‘unicorn’lar çıkacak. Ayrıca, istihdam projeleri, meslek edindirme gibi projelerimiz de var. Start-up’lar her zaman Türkiye’nin dünyada önünü açacak, diyoruz. Yaklaşık 20 milyon Euro ile uluslararası bir fon kurduk. Gençlerimize destek olmak için, dışarıdan da ülkemize fon getirebilmek için… Hem ekonomiye katkı, hem de gençlerimize katkı sağlamak. TÜGİAD vizyonunu Eskişehir’e taşımak istedik. Büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. TÜGİAD’ın diplomaside oldukça ağırlığı da vardır” dedi. 

Nilüfer Çeviker, “İnanıyorum ki, Serkan başkan ve ekibi TÜGİAD’ı çok farklı noktalara taşıyacaklardır. Bu bir bayrak yarışı. Benim hiçbir şüphem yok” diye ekledi.

 

TÜGİK Başkanı Erkan Güral: Eskişehir ekonomisine ve TÜGİAD’a hayırlı olsun 

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral da, yaptığı konuşmada, “Benim iki değerli yol arkadaşım, sevgili Nilüfer başkan ve Serkan başkan ile uzun yıllar yönetim kurulunda beraber yola çıktık. Şehirlerimiz için, ülke ekonomisi için neler yapabilirizin gayreti içinde olduk, projeler ürettik. Şunu gördük ki, ne kadar çok proje yaptıysak o kadar çok eleştirildik, eksikler bulundu. Ne zamanki hiçbir şey yapmadık, hiçbir sorunla karşılaşmadık. Sivil toplum kuruluşları maalesef böyle, ama bizlere değer katan siyasi görüşler olmaması sebebiyle, daha fazla toplumda kabul gören, daha fazla bilinçlendiren ortamlar olduğu için bizler de bu çalışmalarımıza tamamen gönüllülük esasıyla devam ediyoruz. Sivil toplum örgütlerinin gücü toplumdan gelir. Toplum da yanındaysa o sivil toplum örgütü son derece güçlüdür. Şehrin kanaat önderleri, valisi, belediye başkanları, oda başkanları bu oluşumun bir parçası olduğu anda sivil toplum örgütlerinin güçlendiğini gördük” dedi. 

Erkan Güral, “Kardeş kuruluşumuz TÜGİAD’ın Eskişehir Şubesi kuruluş lansmanının Eskişehir ekonomisine ve TÜGİAD’a hayırlar getirmesini diliyorum. Ülke bizim, şehirler bizim, ekonomi bizim… Sizlerin de desteğiyle inşallah çok iyi yerlere hep beraber gidelim” diye konuştu. 

Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili İbrahim Arslan ve CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de yaptıkları konuşmalarda TÜGİAD Eskişehir Şubesi’nin kuruluşunun hayırlı olmasını dileyerek, Serkan Can Zengin ve kurucu yönetime başarılar diledi. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@