TÜGİAD Eskişehir'den '2023 Ekonomi Beklentileri' konferansı

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Eskişehir Şubesi tarafından "2023 Ekonomi Beklentileri" konulu konferans büyük bir katılımla gerçekleşti. Konferansa Ekonomiden Sorumlu Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi, Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu ve Prof. Dr. Şenol Babuşçu konuşmacı olarak katıldı.

EKONOMİ 14.01.2023, 17:40 14.01.2023, 17:53
TÜGİAD Eskişehir'den '2023 Ekonomi Beklentileri' konferansı

Türkiye Genç İş İnsanları Derneği (TÜGİAD) Eskişehir Şubesi ev sahipliğinde, "2023 Ekonomi Beklentileri" konulu konferans gerçekleşti.

Önemli konuşmacılar Eskişehirli iş insanları ile buluştu

TÜGiAD Eskişehir Şubesi'nin düzenlediği ve 2023 ekonomi beklentilerinin konuşulduğu etkinlik, Haller Gençlik Merkezinde düzenlendi. Ekonomiden Sorumlu Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi, Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu ve Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Babuşçu’nun konuşmacı olarak katıldığı etkinlikte, Ekonomide Saadet programının sunucusu Saadet Büyük moderatörlük yaptı.

Serkan Can Zengin: Siyaset olmadan işin özünü konuşabiliriz

Etkinliğin açılışında konuşma yapan TÜGİAD Eskişehir Şube Başkanı Serkan Can Zengin, 2023 yılının ilk ekonomi sohbetini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Öncelikle sayın Bakanımıza, saygıdeğer hocalarıma ve sizlere bizlerle birlikte burada olduğunuz için teşekkür ediyorum. Bizi kırmayıp Eskişehirlilerle olduğunuz için teşekkür ediyorum. 2023 yılının ilk ekonomi sohbetini gerçekleştireceğiz. Bu süreçte bu konuları konuşmak bazen cesaret ister, bazen yürek ister gibi kavramlar olabiliyor ama bizler demokrasi şehri Eskişehir’deyiz. O yüzden burada her şeyi konuşabiliriz ve değerlendirebiliriz. Siyaset olmadan işin özünü konuşabiliriz. O yüzden bugün burada soru-cevaplarla birlikte güzel bir sohbet yapacağımıza inanıyorum. Misafirlerimize hoş geldiniz diyorum" dedi.



2022 değerlendirildi, 2023'teki beklentiler ele alındı

Resesyonun yavaşlamasıyla birlikte dünyada jeopolitik risklerin artma ihtimalinin olduğuna dikkat çeken Piri Reis Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Aslanoğlu, FED’in yavaşlamasıyla birlikte değerli madenlerin pozitif etkiyeceğini belirtti. FED’in faiz artırmasını fırtınaya benzeten Aslanoğlu, "Altın, gümüş, platin bütün bu değerli madenler, konut ve kripto paralar; FED faiz artırırken bir fırtınaya benzetilir. Bir fırtınada da hiçbir gemi yola çıkmaz. Hiçbir varlık sınıfı geçen yıl dünyada böyle bir cesarette bulunamadı. Ama şimdi FED yavaşlıyor ve bir süre sonra duracak beklentisi altın, gümüş gibi değerli madenleri pozitif etkiliyor diye düşünüyorum. Resesyon olsa da olmasa ciddi bir yavaşlama yaşanıyor. Bu pastanın küçülmesi ya da büyümemesi demek dünyada. Pastada paylaşım mücadelesi artacağı için dünyada jeopolitik risklerin artma ihtimali var" ifadelerini kullandı.

Ekonomiden Sorumlu Eski Devlet Bakanı Prof. Dr. Işın Çelebi ve Başkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şenol Babuşçu ise konuşmalarında bankacılık sektörüne vurgu yaparak, "Türkiye ekonomisinde 2022’de neler oldu?" ve "2023’de neler bekleniyor?" gibi konulara değindi.

Konferans iş insanlarından yoğun ilgi gördü. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@