banner163

Yüzde 65'e kadar hibe verilecek... Kütahya, Bursa, Afyon da var

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, 42 ili kapsayan 11. Başvuru Çağrı İlanına çıkıyor... Hibe desteği Kütahya, Bursa ve Afyon'u da kapsıyor...

EKONOMİ 20.12.2021, 16:28 20.12.2021, 16:40
Yüzde 65'e kadar hibe verilecek... Kütahya, Bursa, Afyon da var

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nun (TKDK), "11'inci Başvuru Çağrı İlanı"na çıkacağı bildirildi.

Kütahya, Bursa ve Afyonkarahisar'ın da aralarında olduğu 42 ilde yüzde 65'e kadar hibe desteği sağlanacak.

Ön çağrı ilanı kapsamında "Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve İş Geliştirme" tedbiri kapsamında yer alan sektörlerin destekleneceği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Bu çerçevede tıbbi ve aromatik bitki, süs bitkisi, mantar, fide ve fidan yetiştiricilikleri, arıcılık, zanaatkârlık, katma değerli ürün üretimi, kırsal turizm ve rekreasyon faaliyetleri, su ürünleri yetiştiriciliği, tarımsal makine parkı kurulması ve yenilenebilir enerji gibi çeşitli sektörler için kırsal alanlarda gerçekleştirilecek yatırımlara TKDK tarafından yüzde 55-65 oranlarında hibe desteği sağlanacaktır. Hibe desteğine ilave olarak, uygun yatırım harcamaları tüm vergilerden muaf olacaklardır. İçerisinde yapım işi bulunmayan başvuruların son teslim tarihi çağrı ilanından itibaren 30 gün, yapım işi içeren başvuruların son teslim tarihi ise çağrı ilanından itibaren 45 gün olacaktır."

Yatırımın uygulanacağı iller şunlar: Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, ,Hatay, Isparta, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muş, Nevşehir, Ordu, Samsun, Şanlıurfa, Sivas, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@