Balıkdamı'nda foto safariye çıktılar

Doğa fotoğrafı severler, Balıkdamı Kuş Cenneti'nde foto safariye çıktı...

GEZELİM 26.06.2022, 12:10
Balıkdamı'nda foto safariye çıktılar

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik Merkezi şehrin gizli kalmış köşelerinden Sivrihisar Balıkdamı Kuş Cenneti’ne Doğa Fotoğrafçılığı Gezisi düzenledi.

Fotoğrafçılar, Türkiye’nin en büyük sulak alanlarından olan Balıkdamı’nda keşfetmenin keyifli anlarını yaşarken gölet ve sazlık alandaki kuşları, böcekleri ve yabani çiçekleri kadrajlarında ölümsüzleştirdiler.

40 kişinin katıldığı fotoğraf gezisinde önce Pessinus Antik Kentine giden fotoğrafçılar bölgenin ortaya çıkartılan kalıntıları fotoğrafladı. Yıl içinde 286 kuş türünün barındığı Balıkdamı Kuş Cennetine gelen Eskişehirli fotoğrafçılar çevresinde ağaç bulunmayan sazlık alanda gözetleme kulesinin alt kısmına yerleştikten sonra çevreyi keşfe çıktılar.

Gün batımına kadar koruma altındaki alanda sazlıklar arasında yerleşen kuşların görüntülerini tele ve makro objektifleriyle yakalamak için ter döktüler. Günün sonunda doyumsuz deneyimler yaşayan fotoğrafçılar, güneş batımında fotoğraf makinelerini havaya kaldırarak, kendi siluet fotoğraflarını çektiler.

Fotoğrafçılar Gençlik Merkezinin farklı türlerde düzenlediği fotoğrafçılık gezilerinin kendilerine büyük deneyim kazandırdığını belirterek, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e fotoğrafçılığa verdiği katkılardan dolayı teşekkür ettiler.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@