banner163

Fransa'da gezilecek yerler neresi?

Fransa'da gezilecek en iyi yerler neresi? İşte detaylar...

GEZELİM 13.10.2021, 21:40 13.10.2021, 21:56
Fransa'da gezilecek yerler neresi?

Medeniyet tarihinin öncü ülkelerinden olan Fransa; sanat eserleri, eşsiz mimariye sahip yapıları ve modern yaşam tarzı ile dünyanın dört bir yanından turist çekmeyi başarıyor. Özgürlük, eşitlik ve kardeşlik mottosu ile hareket eden ülkenin sınırları, İngiliz Kanalı’ndan Akdeniz’e kadar uzanan geniş bir alanı kaplıyor.

Fransa denildiğinde çoğumuzun aklına ilk gelen yer Paris. olsa da Fransa, dünyada romantizmin başkenti olarak da bilinen Paris’ten ibaret değil. Güneyde Akdeniz’den, kuzeyde Manş Denizi ve Kuzey Denizi’ne, doğuda Ren Nehri’nden, batıda Atlas Okyanusu’na kadar yayılan geniş bir coğrafyada kurulu Fransa’da çok sayıda görülecek yer bulunuyor.

Her köşesinde siyasi ve kültürel geçmişine ışık tutan Fransa; aşkın, sanatın ve modanın merkezi olma özelliğiyle ön plana çıkıyor.

Fransız Devrimi ile Cumhuriyet rejimininin doğuşuna şahitlik eden ülke, üstelik Alpler’de görülen kayak merkezleri ve Akdeniz kıyıları boyunca uzanan kumsalları sayesinde, hem yaz hem de kış turizmi açısından ideal. Ilıman iklimin hakim olduğu ülkeye ulaşımınızı sağlayarak, UNESCO tarafından tescillenmiş turistik değerleri görebilme şansı yakalayabilirsiniz. USizler için Fransa'da gezilecek 10 yeri sıraladık...

1. Paris
Romantik dokusu ve lüks yaşantısı ile özdeşleşmiş bulunan başkent Paris, Sen Nehri etrafında şekilleniyor. Fransa gezilecek yerler çizelgesinin başında gelen kent, bünyesinde gizlediği Orta Çağ ve Roma dönemine özgü sanatsal eserleri sayesinde adeta açık hava müzesini anımsatıyor. Neoklasik mimari stilde hazırlanmış ihtişamlı yapıtlar, şehrin uluslararası anlamda ün kazanmasına yardımcı oluyor.

Dünyanın ikonik yapılarından olan Eyfel Kulesi, Paris’in en önemli simgelerinden. 324 metre yüksekliğindeki görkemli yapıt, 3 ayrı seyir platformu ile göz alıcı bir şehir manzarası sunuyor. Notre Dame Katedrali, Louvre Müzesi, Pantheon, Pompidou Merkezi ve Sacre Coeur Bazilikası, şehrin diğer turistik değerlerini sembolize ediyor.


2. Bordeuax

Fransa’nın sevimli liman kenti olarak bilinen şarap merkezi Bordeaux, M.Ö 300’lü yıllarda Kelt kabileleri tarafından yerleşim yeri olarak tercih edilmiş ve Burdigala olarak anılmaya başlanmış. Dolayısıyla “Keltlerin Şehri” anlamına gelen şehir isminin günümüzde, Burdigala’ya dayandığı tahmin ediliyor.

Kraliyet Meydanı ismiyle de anılan Bordeaux, şehrin en bilindik mekanlarından. Estetik bir görüntü sunan meydanda, özellikle su yüzeyinde yansıyan Miroir d’eau adındaki mimari yapıtı mutlaka görmelisiniz. Daha sonra Pont de Pierre Köprüsü, Grosse Cloche de Bordeaux, Pey Berland Kulesi ve Bordeaux Katedrali gibi ihtişamlı yapıtları ziyaret edebilirsiniz.

3. Lyon


Saone ve Rhone nehirleri arasında konuşlanmış bulunan Lyon, mutfak kültürü ve rekreasyon alanları ile ülkenin vazgeçilmez şehirleri arasından öne çıkıyor.

Gastronomi alanında adını duyurmuş olan muazzam kentte nüfusun büyük bir çoğunluğu Eski Lyon bölgesinde toplanmış. Dar sokaklar ile çevrelenen bölgede, St. Jean Katedrali, Notre Dama Fourviere ve Musee des Beaux-Arts de Lyon gibi birbirinden muazzam tarihi yapıtlar yükseliyor. La Croix- Raousse, Fourviere Tepesi ve Presqu’ile de şehrin görülmeye değer alt bölgeleri olarak biliniyor.

4. Marsilya

2600’lı yıllarda Foçalı Grekçeler tarafınca kurulan Marsilya, Fransa’nın en eski şehri olarak önem kazanıyor. Notre-Dame de la Garde, Chateau d’If, Marseille Cathedral, Musée d’Histoire de Marseille gibi mimari yapıtları ile tarihi dokusunu ortaya koyuyor.

Eski liman ismiyle de anılan Vieux,  şehrin canlı atmosferini hissedebileceğiniz sosyal alanların başında geliyor. Akdeniz tarihini yansıtan unsurları, samimi yerli halkı ve şık lokantaları ile zihinlerde yer eden liman bölgesinde yürüyüş yapabilirsiniz. Haussmann tipi binaların ve butiklerin yer aldığı Joliette bölgesine uğrayarak, arkadaşlarınızla birlikte hoş sohbetler edebilirsiniz.

5. Nice


Fransa gezilecek yerler keşfinin turistik şehri Nice; düzenli plajları, berrak suları ve küçük semtleri sayesinde kusursuz yaz tatili yapmak isteyenlerin beklentilerini karşılıyor.

Doğa ile bütünlük sağlayan muazzam şehrin en gözde bölgesi Vieux Nice. Notre Dame de Bazilikası, Marc Chagall Ulusal Müzesi, Palais Lascaris ve Musée Matisse gibi turistik noktalara yakın mesafede bulunan bölgede, pek çok tarihi ana şahit olabileceksiniz.

Dilerseniz Neoklasik mimari tarzındaki kafeleriyle ve dünyaca ünlü mağazalarıyla göz dolduran Massena Meydanı‘nda mola verebilirsiniz. Cadde üzerinde ayrıca Jaume Plensa‘nın “Conversationa Nice” eserine karşı panaromik fotoğraf çektirmenizi de unutmamalısınız.

6. Strazburg
Alsas bölgesini kaplayan tarihi şehir Strazburg, Alman ve Fransız kültürü arasında adeta köprü işlevi görüyor. Bas-Rhin bölgesinin başkentliğini yapan bölgenin en tanınır özelliği, yapısında uluslararası organizasyonlara yer veriyor olması.

Avrupa Konseyi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ve Avrupa Parlamentosu gibi bu merkezi kuruluşlar, şehrin turistik çekiciliğini bir hayli artırıyor. 1949 yılından beri Avrupa Birliği görüşmeleri için önem taşıyan şehirde, University of Strasbourg gibi uluslararası okullarda eğitim sunuluyor.

Rohan Sarayı, Colmar Şarap Kasabası, Kammerzell Evi, Astronomik Saat, Aziz Paul Kilisesi de tarihi kentin çevresinde görebileceğiniz turistik noktaların başlıcaları. 

7. Cannes
Fransız Rivierası’nın en gözde kasabası Cannes, ilkbahar ve yaz aylarında düzenlenen film festivali ve renkli sahilleri ile turistik bir cazibe sunuyor.

Arnavut kaldırımlı tarihi sokakların çevresinde Hotel De Ville, Chapelle Bellini, Eglise Notre-Dame-d’Esperance ve Musee de la Castre gibi ihtişamlı yapıtlar yükseliyor. Geçmişte balıkçı kasabası olarak bilinen Akdeniz şehrinde gün içerisi yapabilecek pek çok sosyal aktivite mevcut.

İlk önce şehrin sinemacılık ruhunu yansıtan Le Suquet bölgesinde, ünlü filmlerin ve senaristlerin resimlerini inceleyebilirsiniz. Sahil Promenade de la Croisette caddesini sevdiklerinizle birlikte sahil kenarı boyunca dolaşabilirsiniz. Devasa boyuttaki yatları görebilmek için Vieux Port liman bölgesini uğramalısınız.

8. Normandiya

Yüzyıllardan beri tarihi dokusunu korumaya devam eden Normandiya, Paris’e yakın mesafesi sayesinde ulaşım açısından avantaj veriyor. Tarihi geçmişindeki Normandiya Çıkartması ile zihinlerde yer eden kent, özellikle sahil boyunca uzanan Le Havre, Honfleur ve Rouen sahil kasabalarıyla görülmeyi hak ediyor.

Liman anlamı taşıyan Le Havre; kültürel kimliği, seçkin restoranları ve bistroları ile özgün yapısını işaret ediyor. Balıkçı köyü Hofleur; sanat galerileri, elma şarabı ve calvados sunan küçük dükkanları ile turistlerin uğrak noktası oluyor. Paris’e yakın konumdaki Rouen de dinsel atmosferi ile biliniyor. Sanatsal bir his uyandıran bölgede, üstelik Monet ve diğer empresyonist ressamlara ait çeşitli eserler de varlık gösteriyor.

9. Saint Tropez


Nice’ye 100 km uzaklıkta bulunan Saint Topez, Fransa gezilecek yerler turunun vazgeçilmez duraklarından bir tanesi. Eşsiz görüntü olanağı sunan marinasında, dünyanın jet sosyete kesimi ağırlanıyor.

Seçkin turistik noktaları, sempatik mimarisi ve dar sokakları ile kusursuz bir şehir görüntüsü meydana çıkartıyor. Balık avlama bölgesi La Ponche, İspanyol saldırılarına karşı savunma amaçlı kurulan Citadelle de St-Tropez ve geniş resim koleksiyonu içeren Musee de I’Annonciade, gezebileceğiniz başlıca turistik rotalar arasında.

10. Monako
Vatikan‘dan sonra gelen dünyanın en küçük ikinci ülkesi Monako; tarihi yapıtları, zengin çiçeklerle bezenmiş bahçeleri, müzeleri, prestijli butikçileri ve ilginç koleksiyonlara ev sahipliği yapan müzeleri ile benzersiz bir tatil deneyimi vaat ediyor.

3.350 metre uzunluğunda olan doğa harikası kent; Monaco Ville, Monte Carlo, Fontvieille ve La Condamine olmak üzere 4 ayrı alt bölgeden oluşuyor. Prens Sarayı, Monako Katedrali, Oşinografi Müzesi, Napoleonik Hediyelik Eşya Müzesi, Monako’nun Yeni Ulusal Müzesi, Pul ve Bozuk Para Müzesi gibi tarihi eserler, şehrin kültürel dokusunu ifade etmeye çalışıyor.

Görkemli yapıdaki Fransız şehri, sağlık ve güzellik anlamında da beklentileri karşılıyor. Geziniz boyunca farklı bölgelere yayılmış konforlu spalara giderek, vücudunuzu daha dingin ve rahat hale getirebilirsiniz. Spa sonrası Michelin yıldızlı restoranlardan birinde, bölgeye özgü muhteşem tatları deneyimleyebilirsiniz.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@