banner163

Frig Vadisi yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı

Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir arasında yer alan 3 bin yıllık Frig Vadisi, İhsaniye ilçesindeki uzantıları arasında yer alan kaya yerleşimleri, anıt mezarlar ve peri bacalarıyla özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

GEZELİM 15.08.2022, 11:18 15.08.2022, 11:24
Frig Vadisi yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı

Afyonkarahisar’ın en önemli turizm mekanlarından birisi olan tarihi Frig Vadisi özellikle hafta sonu yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor.

3 bin yıllık geçmişi ile bir çok medeniyete ev sahipliği yapan Frig Vadisi her mevsim ziyaretçilerin yoğun ilgisini görüyor. Vadiye gelen yerli turistler Emre Gölü kenarında yaptıkları pikniğin ardından saltanat kayığı ile tekne turu yaparken, sonrasında ise Emre Tekkesi başta olmak üzere vadinin bir birinden değerli eserlerinin bulunduğu bölgeleri geziyor.

Emre Gölü Frigya turizmini canlandırıyor

Yabancı turistlerinde yoğun ilgi gösterdiği vadinin kalbi olarak nitelendirilen Ayazini köyü de hafta sonları yoğun bir şekilde ziyaretçi alıyor.

Emre Gölü Frig Vadisi nerede, nasıl gidilir?

Göl Afyonkarahisar ilinde İhsaniye ilçesine bağlı olan Döğer beldesi sınırlarında yer almaktadır. Frig Vadisinde bulunan Emre Dağı bu özelliği sebebiyle pek çok turistin ziyaret ettiği bölge olmaktadır. Gerçekleştirilen doğa ve spor aktiviteleri nedeniyle de gözde merkezlerden birisi olmuştur.



Emre Gölü Özellikleri

Emre gölünün en önemli özelliği 3000 yıllık Frig Vadisinde bulunmasıdır. Bu sebeple Frig Vadisinin pek çok güzelliğinin görülmesine imkan tanımaktadır. Yağış dönemlerine bağlı olarak alanı genişleyip daralmaktadır. Bazı yerlerde derinlik 3 milimetrenin üzerine çıkmaktadır. Suyu tatlı olan Emre Gölünde kanolar ile gezilere çıkılmaktadır. Yüzölçümü 5 kilometre karedir ve derinliği bazı yerlerde 3 metrenin üzerine çıkmaktadır.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@