banner163

Güney Kore'de gezilecek yerler

Güney Kore'de gezilecek yerler neler? İşte detaylar...

GEZELİM 28.09.2021, 23:26 29.09.2021, 16:44
Güney Kore'de gezilecek yerler

Güney Kore turizm kaynakları açısından zengin bir ülkedir. Geleneksel ve modern kültürlerin bir arada yaşaması, ziyaret eden yabancıların çeşitli deneyimler yaşamasına olanak tanımakta. Güney Kore'nin ünlü turistik destinasyonları arasında, tarihsel olarak önemli kültürel miraslara modern değerler verildiği veya tam tersine modern mekanlara geleneksel unsurların eklendiği birçok durum vardır. 

Güney Kore halkı bildiğiniz gibi Türklere farklı bir yakınlık duyuyor. Bu sebeple belkide yaptığınız geziler arasındaki en rahat ve keyifli olanı Güney Kore Gezisi olacak. Güney’de gezilecek yerler arasında pek çok seçeneğimiz var. Özellikle Asya mimarisi ile yapılmış saraylar, tarihi yapılar ve sokaklar görülmeye değer.

 Ülkenin çok gelişkin ulaşım sistemi ile her yere kolaylıkla gidilebiliyor. Seul, oldukça etkileyici bir metro ve demiryolu ağına sahip, ayrıca bütün otobüsleri de ya doğal gaz ile ya da elektrik ile çalışıyor. Çevreci bir ülkenin sınırlarında olduğunuz hissine kapılma olasılığınız bu sebeple yüksek.

Güney Kore seyahat planınızın süresi seçebileceğiniz güzergahlar açısından belirleyici olacaktır. Bu doğrultuda bölgeler arasında seçim yapabilir veya birkaç bölgeyi birleştiren bir rota çizebilirsiniz. Bu arada Güney Kore'nin vizesiz seyahat edilebilen ülkelerden biri olduğunu hatırlatmakta fayda var. Güney Kore seyahatinizi 90 günü aşmayacak şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

1- Seul

Güney Kore'ye gittiğinizde ilk görmeniz gereken yerlerden biri başkent Seul'dür. Kendi içerisinde gezilecek yerlerin çok fazla olması, hareketli gece hayatı, büyük alışveriş bölgeleri ve Han Nehri gibi simge haline gelmiş doğal güzellikleri tabiki bu popülaritenin en belirgin sebeplerinden. Güney Kore başkenti Seul'ün Dünyanın en iyi tasarlanmış şehirleri arasında yer aldığını biliyor muydunuz? Seul aynı zamanda Güney Kore mutfağı örneklerinin en iyilerini deneyebileceğiniz yer. Sıcak kimchi ve sokak lezzetlerini es geçmeyin. Seul, tarihi doku ile modern yaşamın bir arada sunan büyüleyici bir şehir.

Seul'da ilk görmeniz gereken yerlerden ikisi Bukchon Hanok Köyü ve Namsangol Hanok Köyü'dür.  Bukchon Hanok Köyü'nün tepesine çıktığınızda, geleneksel Kore evleri ile Seul'ün modern mimarisinin uyum içinde olduğu eşsiz bir manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Bukchon Hanok Köyü ve Namsangol Hanok Köyü, geçmişin ve bugünün bir arada varlığını hissedebileceğiniz bir bina ormanı olan Seul'ün ortasında yer almaktadır.

Kore turizminin vazgeçilmez bir parçası olan Ulusal Saraylar, gündüz ve gece belirgin bir şekilde farklı bir ruh haline sahiptir. Gün boyunca turistler, sakin atmosferi ve inzivayı yaşamak için saraya akın ediyor. Sonra karanlık çöktüğünde saray yeniden dekore edilmeye başlar. Yumuşak aydınlatma ve gizemli sesin eklenmesiyle gündüzden farklı bir çekicilik yayıyor. Bu cazibe SNS vb. aracılığıyla bilindiği için saray yeni bir gece cazibesi olarak ortaya çıkıyor.

Muhteşem saraylarda ay ışığı ve gün doğumu

Seul'de dört saray Gyeongbokgung, Changdeokgung, Changgyeonggung, Deoksugung ve Suwon'da Hwaseong Haenggung var. Her saray farklı olsa da bazı tur programları düzenleniyor ve web sitesinde rezervasyon yapılması gerekiyor.

Sungnyemun ve Namdaemun Pazarı

Burası, genellikle Namdaemun olarak adlandırılan eski Seul Kale Duvarı'nın güney ana kapısıdır, ancak asıl adı 'Sungnyemun'dur. 1 Numaralı Ulusal Hazine olarak belirlenmiştir ve Kore'deki mevcut en büyük kale kapısı binasıdır. 2008 yılında çıkan bir yangında zarar görmüş ancak restorasyon çalışmaları nedeniyle eski haline kavuşmuştur.

Sungnyemun'un doğusunda Namdaemun Pazarı bulunur. Görülecek yerlerin, alışveriş malzemelerinin ve yemeklerin bolluğu nedeniyle alışveriş yapanlar ve turistler için popüler bir mekandır. Giysi, mutfak eşyaları, ev aletleri ve günlük ihtiyaçlar gibi çeşitli ürünleri düşük fiyata satın alabilirsiniz.

Gwanghwamun Meydanı

Gwanghwamun'dan Seul'deki Sejong-ro'ya giden yolun ortasındaki büyük bir plazadır ve araba yolu olarak kullanılan bir alan parka dönüştürülerek 2009'dan beri halka açılmıştır. Gwanghwamun Meydanı, 600 yıllık köklü bir geçmişe sahip olan Seul'ün merkez caddesinin vatandaşlara geri verilmesi anlamını içinde barındırdığı için vatandaşlar için tamamen tarihi ve kültürel bir alana dönüştürülmüştür. Büyük Kral Sejong ve Amiral Amiral Yi Sun-sin'in heykelleri dikilmiş ve Gyeongbokgung Sarayı ve Bukaksan Dağı gibi çevredeki doğal manzaraları görebilmeniz için yaratılmıştır.

Kültür İstasyonu Seul 284 ve Seoullo 7017

Kültür İstasyonu Seoul 284, eski Seul İstasyonu'nun karmaşık bir kültür ve sanat alanı olarak yeniden doğduğu bir yerdir. Kore'deki en eski demiryolu binası olmanın tarihi önemini anmak için, 1925'te açıldığı zamanki gibi korunmuştur.

Seoullo 7017, eski Seul İstasyonu üst geçidinin onarıldığı ve bir gezinti yeri olarak yeniden doğduğu bir yerdir. Seul Kültür İstasyonu 284, Namdaemun, Seul İstasyonu ve Seul'deki diğer tarihi yerler bir bakışta görülebilir.

2- Hwaseong 

Burada, Hwaseong Kalesi gibi UNESCO Dünya Mirası listelerinde yer alan bölgeleri kesinlikle ziyaret edin ve Yongjusa Tapınağı‘nı da görmeden dönmeyin.

Biraz heyecan arıyorsanız Everland’e gidip ahşağ hız trenine binebilir ve unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.

3-  Busan

Busan Güney Kore'de gezilecek yerler arasında harika konumu sebebiyle ziyaret edebileceğiniz en iyi yerlerden biri. Ülkenin güneydoğu kıyısında kurulu şehir en muhteşem plajları, dağları ve hareketli gece hayatı ile birçok yabancının gözdesi. Küçük kıyı şehrinde yaşamak isteyen herkesin birkaç günlüğüne de olsa bulunması gereken bir yer. 

Buraya geldiğinizde Haeundae Plajını ve 14. yüzyıldan kalma Haedong Yonggungsa sahil tapınağını ziyaret etmeyi unutmayın. Busan, Güney Kore’nin konumu nedeniyle ziyaret edilecek en iyi yerlerden biridir. Güneydoğu kıyısında tünemiş, küçük bir şehir hayatı istiyorsanız, aynı zamanda Güney Kore’nin muhteşem plajlarını ve dağlarını kucaklamak istiyorsanız ziyaret etmek için mükemmel bir yer.

4- Gwangju

Ülkenin güney bölgesinde bulunan Gwangju, Güney Kore’nin eski ve yeni mimarisinin harika kombinasyonuna sahip gezi yapılabilecek en iyi yerlerinden biridir. Gwangju’da taş pagoda Jeungsimsa Tapınağı ve Mudeungsan Dağı Milli Parkını da rotanıza eklemeyi unutmayın. Ayrıca burada popüler olan birşey var o da barbekü. Çokça rağbet görüyor ve satılıyor ama dikkat etmeniz gereken nokta bu etler domuz etleri.

4- Jeju

Jejudo Adası’nda yer alan Jeju şehri, yerel halkın da adaya yaptığı ziyaretle ortak gezi bölgesi sayılabilecek en iyi yer. Güney Kore’nin en güneydeki şehri olarak, Koreliler için de popüler bir yer. Buraya geldiğinizde hem kendinize hem de gezi dönüşü için hediyeler alabileceğiniz, hayal edebileceğiniz her şeyi satan geleneksel bir Kore Pazarı olan Dongmun Market’i ziyaret etmeyi unutmayın. 

Bunun dışında Jejumok Gwana‘ya gidebilir ve yaklaşık yedi tarihi binadan oluşan, geçmişi 14. yüzyıla kadar uzanan ve mutlaka görmenizi önerdiğim tarihi Asya mimarisini görebilir, fotoğraflayabilirsiniz. Gezginler tarafından popüler bulunan başka bir yer ise Güney Kore’de en yüksek dağ olma ünvanına sahip Halla Dağı. Buradan harika manzaralar yakalayabilirsiniz. Jeju Adası‘nda lav tüpleri, aksiyon parkları ve Hyeopjae Plajı gibi harika plajlar da dahil olmak üzere yüzlerce doğal ve yapay cazibe merkezi bulunuyor.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@