banner163

Midas kulaklarına inanamayacak! Yazılıkaya'ya beton yol geliyor

Eskişehir'in ve Frigya Vadisi'nin en önemli tarihi anıtlarından Yazılıkaya Midas Anıtı'na ulaşım konusunda yeni gelişme... Bölgede beton yol çalışmasına başlandığı açıklandı. 

GEZELİM 23.09.2021, 14:54
Midas kulaklarına inanamayacak! Yazılıkaya'ya beton yol geliyor

Eskişehir'in ve Frigya Vadisi'nin en önemli tarihi anıtlarından olan, Frig Kralı Midas'ın hikayesi ile ünlü Yazılıkaya Midas Anıtı'na ulaşımda sıkıntı yaşanması yıllardır eleştiri konusuydu. Frig Vadisi'nde Yazılıkaya'nın bulunduğu Han ilçesi bölgesindeki yolların kötülüğü ve ulaşım olanaklarının yetersizliği bölgenin tanıtımını ve turistlerin bölgeye rahatça ulaşımını da sekteye uğratıyordu. 

Yıllar sonra beton yol yapımına başlandı 

Yazılıkaya Midas Anıtı'na ulaşımla ve bölgedeki yollarla ilgili Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden yeni bir açıklama geldi. Büyükşehir Belediyesi,Han İlçesi Yazılıkaya, Kayı, Gökçekuyu Mahalleleri arasında beton yol çalışmalarına başlandığını açıkladı. 

Yapılan açıklamada, "Han İlçesi Yazılıkaya, Kayı, Gökçekuyu Mahalleleri arasında yaklaşık 12 kilometrede gerçekleştirilecek beton yol çalışmaları öncesi alt yapı çalışmalarına başlayan Yıl Yapım Bakım ve Onarım Dairesi’ne bağlı ekipler, mekanik malzeme serimi ve sıkıştırma çalışmalarının ardından beton serimine başlayacak.

Yol çalışmalar boyunca kapalı olacak, dikkat! 

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri çalışma yapılan alanlarda yolun araç trafiğine kapalı olacağını ancak vatandaşların alternatif yol güzergahlarını ve Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan servis yolunu kullanabileceğini söyledi, vatandaşları güzergah üzerinde bulunan trafik işaret ve işaretçilerine uymaları konusunda da uyardı.

Ulaşımla ilgili başka çalışmalar da olacak mı? 

Büyükşehir Belediyesi'nin yıllardır beklenen ve istenen bu çalışması olumlu karşılanırken, bölgeye ulaşımla ilgili başka çalışma ve düzenli otobüs seferleri gibi düzenlemeler de yapılacak mı merak ediliyor. Afyonkarahisar'da Frig Vadisi'ne yönelik çalışmalar hızlanırken, Eskişehir'de de bu yönde daha fazla adım atılması bekleniyor. 
 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@