Sivrihisar'da turist kulesi! Akın akın görmeye geliyorlar

Büyük festivale hazırlanan "Dünyanın merkezi" ve "Gönül Dağı" Sivrihisar ilçesine turist akını kış mevsiminde de hız kesmeden devam ediyor.

GEZELİM 23.01.2023, 16:27 23.01.2023, 16:35
Sivrihisar'da turist kulesi! Akın akın görmeye geliyorlar

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesindeki turist patlaması son yıllarda ilçede yaşanan büyük değişim ve yeni yatırımlarla devam ediyor. 

Son olarak Sivrihisar Belediyesi'nin sosyal medyada paylaştığı ve Sivrihisar'ın ünlü tarihi saat kulesine uzanan seyir terasındaki turist yoğunluğunu gösteren fotoğraf da sosyal medyada beğeni toplarken, ilçeye yaşanan turist akınını da gözler önüne serdi. 

Tur firmalarının gözde ilçesi oldu 

Tur firmaları tarafından Sivrihisar’a yoğun bir şekilde turlar düzenlenmeye devam ediyor. Sivrihisar birçok ziyaretçi ile dolup taşıyor.

5 Şubat'ta Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali için büyük hazırlık 

Sivrihisar Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen ve 5 Şubat 2023 Pazar günü olarak duyurulan Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali’nin içeriği belli oldu. Vatandaşlara ikram edilmek üzere tonlarca sucuğun mangallarda yerini alacağı en lezzetli kış festivalinde bu sene Zara ve Özgür Can Çoban sahne alacak.

Zara ve Özgür Can Çoban da konser verecek 
 

Dünyanın merkezi Sivrihisar’da muhteşem konserler eşliğinde adeta lezzet şöleni yaşanacak. On binlerce katılımcının hem müziğe hem de sucuğa doyacağı Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali’nde ünlü sanatçı Zara ve Özgür Can Çoban konser verecek. Sanatçıların tek başlarına verecekleri konserleri akabinde ikili muhteşem bir düetle sahnede buluşacak ve Sivrihisar’da sevenlerine müzik ziyafeti verecek. Radyo D’nin sevilen ismi Hilal Özgani’nin sunumuyla saat 11.00’de başlayacak olan festivalde tonlarca Sivrihisar Dövme Sucuğu mangallarda yerini alacak ve katılımcılara ücretsiz olarak sucuk ekmek dağıtılacak. Çeşitli sahne etkinlikleri, gösteriler ve yarışmaların yer alacağı festivalde çocuklara özel oyun alanları ve animatörler de miniklerin gönlünce eğlenmesi için hazır olacak.

Sivrihisar'a binlerce kişinin gelmesi bekleniyor 
Gastronomisi ve birçok coğrafi işaretli lezzetleri ile zengin mutfak kültürüne sahip Sivrihisar’da yöresel yemek stantları, festivale özel lezzetler, doğal köy ürünleri, el sanatları ürünleri, workshoplar ve çok daha fazlası Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali’nde vatandaşları bekliyor olacak.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, “Geleneksel Sivrihisar Dövme Sucuk Festivali ülkemizin birçok şehrinden on binlerce insanı ağırladığımız, herkes tarafından oldukça sevilen ve sabırsızlıkla beklenen bir festival oldu. Lezzetine güvendiğimiz ilçemize özgü Sivrihisar Dövme Sucuğu ülkemizin dört bir yanından talep edilmeye devam ediyor.” diyerek “7’den 70’e on binlerce insanın aynı lezzet etrafında buluştuğu, damaklarda tadını, hafızalarda yerini koruyan, Sivrihisar’ın lezzetine doyum olmayan dövme sucuklarının mangallarda yerini aldığı, 2023 yılının en lezzetli festivali 5 Şubat’ta Sivrihisar’da gerçekleşecek. Dünyanın merkezi, Gönül Dağı’nın memleketi ve lezzetler diyarı Sivrihisar’da buluşmak için enfes bir bahanemiz var. Tüm vatandaşlarımızı festivalimize bekliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar (1)
Hülya Duralı 1 yıl önce
Hamit başkan Sivrihisar’a altın çağını yaşatıyor gerçekten Sivrihisar için çalıştı ilçede büyük değişimlere yeniliklere olumlu sosyal vede kültürel faaliyetleri hayata geçirdi ilçeyi her yönüyle tanıtıyor çok memnun edici faaliyetler etkinlikler yapıyor gerçekten başarına başarı katıyor ,emeğine sağlık .

Gelişmelerden Haberdar Olun

@