Sivrihisar'da turistler kuyruk oldu!

Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi turistlerin ilgi odağı olmaya devam ediyor. İlçedeki yeni projelerle birlikte ilçenin turist sayısı da her geçen gün artıyor.

GEZELİM 18.09.2023, 11:18 19.09.2023, 17:42
Sivrihisar'da turistler kuyruk oldu!

Nasreddin Hoca'nın memleketi, Gönül Dağı dizisinin çekildiği Eskişehir'in Sivrihisar ilçesi tarihinin en popüler ve ilgi gördüğü dönemlerinden birini yaşıyor. 

Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ilçe, tarihi nitelikte birçok mimarı yapıya ev sahipliği yaparken, TRT'de yayınlanan Gönül Dağı'nın çekildiği ilçenin popülerliği de her geçen güna artıyor. Hafta içi de turistleri ağırlayan ilçede, hafta sonlarında ise turistler kuyruk oluyor. 

Yaklaşık 850 yıllık Sivrihisar Ulu Camii ilçedeki önemli eserlerin başında geliyor.

Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, ilçenin tarihi mirasını koruma ve yaşatma misyonuyla önemli adımlar attıklarını ifade ederek, tarihi dokuya uygun projeleri hayata geçirerek ilçenin turizm potansiyelini zirveye çıkardıklarını ifade etti. 

Restorasyan ve sokak sağlıklaştırma çalışmaları, Tarihi Saat Kulesi ve Seyir Terası, Nasreddin Hoca Kültür Evi, Türkiye'nin ilk uygulamalı kilim müzesi olan Sivrihisar Kilim Müzesi, Kurtuluş Müzesi, Zaimağa Konağı gibi turizm noktaları ile ilçe, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor.

Her geçen gün artan ziyaretçi sayısı, ilçenin turizm potansiyelini ortaya koyuyor. Gelen turistler, tarihi mekanları gezip, yöresel lezzetleri tatma fırsatı bulurken; Sivrihisar sarkası, Sivrihisar cebesi, Sivrihisar incili küpe gibi geleneksel el sanatlarıyla da tanışma imkanı buluyorlar.

20 Eylül'de düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yılını kutlayacak olan Sivrihisar'da büyük kutlamalar için hazırıklar da sürüyor. 

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@