banner163

Tayland'da gezilecek yerler neresi?

Uzak Doğu'nun incilerinden biri olan Tayland'da gezilecek yerler neresi?

GEZELİM 14.06.2022, 23:38
Tayland'da gezilecek yerler neresi?

Tayland, Asya ülkeleri arasında tarihi, kültürü ve mutfağı ile en çok dikkat çeken ülkelerden biri. Tatillerin en egzotiğini, iklimlerin en tropiğini yaşayabileceğiniz Tayland, çoğu insanın “gidilecek yerler listesinde” ilk sıralarda yer alıyordur hiç şüphesiz. Tayland’da görülecek yerler elbette ki 10 taneyle sınırlı değil elbette. İlk 5, mutlaka görülmesi gereken, son 5 ise alternatif görülecek yerleri kapsıyor. 

1 – Bangkok
Tayland’ın en kalabalık şehri Bangkok, hiç şüphesiz Tayland için düzenlenen turların olmazsa olmaz rotası. Dört yıl üst üste seyahatseverler tarafından dünyanın en iyi şehri seçilmiş. Bangkok, elbette ki başlı başına bir keşif gezisini hak ediyor. Skyhub’ın Tayland ofisi, özellikle lokal bazda Bangkok’a da son derece hakim. Onlar tarafından hazırlanmış bir Bangkok turu ile şehri baştan aşağı keşfediliyorsunuz.

2 – Chiang Mai
Burası Tayland’ın kuzeyinde yer alıyor ve ülkenin en büyük şehri. Bununla birlikte gerek coğrafi yapısı, doğası ve tarihiyle de Tayland’ın en ilgi çekici destinasyonları arasında bulunuyor. Chiang Mai, 300 Budist tapınağına ev sahipliği yapıyor. En özel ve en görkemli tapınakların başında ise Phrathat Doi Suthap Tapınağı geliyor. Şehri keşfetmek için en az 1 hafta ihtiyacınız olduğunu da belirtelim.

3 – Ayutthaya
Bir zamanlar dünyanın en kalabalık şehri unvanına sahip ve yine bir dönem Tayland’ın başkentliğini yapmış olan Ayutthaya, Bangkok’a yakınlığı nedeniyle her yıl milyonlarca turist misafir ediyor. UNESCO Dünya Mirasları Listesi’nde bulunan Ayutthaya, mistik atmosferi ile oldukça büyüleyici bir şehir.

4 – Tay-Burma Tren Yolu
Yapımı sırasında, on binlerce savaş tutsağının çalıştırıldığı ve tutsakların hayatlarını kaybettiği Tay-Burma Tren Yolu, “Ölüm Yolu” olarak da anılıyor. 415 km uzunluğunda olan yol, II. Dünya Savaşı sırasında Burma’ya destek verme amacıyla Japon Krallığı tarafından inşa edilmiş. Eğer tren yolculuğu seviyorsanız, bu yolculuğa kesinlikle bayılacaksınız.

5 – Tayland Adaları
Tayland’a gelip de o ince beyaz kumlarda güneşlenmeden, o turkuaz rengindeki berrak sularda yüzmeden dönmek olmaz tabi ki. Dolayısıyla Tayland Adaları için ayrı bir tur organize etmek kesinlikle şart. Koh Tao, Koh Samui, Koh Phi Phi ve Phuket popülaritesi en yüksek adalar arasında bulunuyor.

6 – Bo Sang Şemsiye Köyü
Chiang Mai’ye arabayla 30 dakika mesafede bulunuyor Bo Sang. Rengarenk el yapımı bambu şemsiyeleriyle ünlü olan Bo Sang Köyü’nde şemsiyelerin yapım aşamasına da sahip oluyorsunuz.

7 – Khao Yai Ulusal Park
Tayland’ın Nakhon Ratchasima bölgesinde bulunan Khao Yai Ulusal Park, ülkenin en büyük üçüncü doğal yaşam parkı. İçerisinde binlerce tropikal hayvan barındıran park, özellikle vahşi yaşamı sevenlerin bir hayli ilgisini çekecek cinsten.

8 – Ao Nang
Burası sırt çantalı gezginlerin uğrak noktalarından. Tayland’ın Krabi şehrinde bulunan Ao Nang, Railey Plajı ile ünlü. Bunun yanı sıra dalış, kaya tırmanışı yapmak ve farklı koylarda yüzmek için de biçilmiş kaftan. Bölgenin en ünlü plajı ise Phra Nang.

9 – Phanom Rung Tarihi Park
Tayland’ın Burriam bölgesinde yer alan Phanom Rung Tarihi Park, en büyüleyici Hindu tapınaklarından biri olan Khamer Tapınağı’na ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. Park, 80’li yıllarda restore edilerek ziyaretçilere açılmış. Her yıl 13 Nisan’da ışık ve havai fişek gösterileri düzenleniyor.

10 – Pai Stok
Myanmar sınırına yakın bir bölgede bulunan Pai Stok, Tayland’ın küçük bir şehri. Daha az turistik olmasından ötürü de adeta bir huzur noktası. Zaten bu bölgeye daha çok sırt çantalı gezginler ve doğaseverler geliyor. Huzur noktası demek, sıkıcı demek değil elbette. Pombok ve Mo Paeng Şelalesi, Pai Kanyonu ve hareketli Walking Cadddesi ile Pai Stok, Tayland’ın alternatif destinasyonlarından biri.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@