banner163

Vietnam'da gezilecek yerler neresi?

Vietnam'da gezilecek yerler neresi? Vietnam'da gezilecek yerler listesi...

GEZELİM 20.06.2022, 22:38
Vietnam'da gezilecek yerler neresi?

Vietnam gezilecek yerler listesi, Uzakdoğu turu veya gezisi yapacaklar için çok şey vaat ediyor. Her ne kadar ülkenin yakın tarihi acı ve savaşlarla dolu olsa da şimdilerde hep turizmle anılıyor. Özellikle sırt çantalı gezginlerin ülkeyi boydan boya keşfettiği bir rota haline dönüştü. Pirinç tarlaları, bakir plajları, gece hayatı, zengin kültürü, sokak yemekleri, doğal ve tarihi güzellikleri ile Vietnam keyifli bir tatil noktası. Keşfedilmeyi bekleyen şehirleri ve doğası ile eşsiz bir ülke olan Vietnam nerede, nasıl ve ne zaman gidilir gibi konular hakkında bilgiler bu gezi rehberi yazısında.

Her ne kadar uzun sömürge yılları, uğradığı işgaller ile yapılan savaşlar ülkeyi yıpratsa da ülke son yıllarda gayet huzurlu ve güvenli. Kuzeyde Çin sınırından itibaren Tayland Körfezi’ne kadar uzanan ve S şeklini andıran ülke boydan boya doğal güzellikler ile dolu. El değmemiş ormanları, eşsiz plajları, ucuz alışveriş seçenekleri, güler yüzlü insanları ile bu şahane ülkeye aşık olmamak elde değil.
Vietnam’da nereler gezilir? Büyüleyici manzarasıyla doğa harikası olan Ha Long Bay Koyu, yemyeşil Sa Pa pirinç tarlaları ve bölgenin can damarı Mekong Nehri görülmesi gereken yerlerin başında gelse de ülkede çok sayıda güzellik var. Balta girmemiş ormanlar, kafa dinlemelik sakin plajlar, tertemiz nehirler, tarihi şehir mimarileri bu ülkeyi özel yapan şeylerin başında geliyor.

Ülkenin tarihi hakkında da kısaca bilgiler vermek gerekirse dünyada komünizm ile yönetilen ülkeler arasındaki Vietnam zamanında Fransa sömürgesiymiş. 2. Dünya Savaşı sırasında Japon işgaline maruz kalan ülke daha sonra Kuzey ve Güney olmak 2’ye bölünmüştür. Daha sonra komünist lider Ho Chi Minh önderliğindeki Vietkong güçleri ABD destekli Güney Vietnam’ın başkenti Saigon’u ele geçirerek ülke tekrar birleşti. Saigon şehrinin adı ‘ışığa kavuşturan’ anlamında olan Ho Chi Minh City olarak yeniden adlandırıldı.

Her ne kadar uzun sömürge yılları, uğradığı işgaller ile yapılan savaşlar ülkeyi yıpratsa da ülke son yıllarda gayet huzurlu ve güvenli. Kuzeyde Çin sınırından itibaren Tayland Körfezi’ne kadar uzanan ve S şeklini andıran ülke boydan boya doğal güzellikler ile dolu. El değmemiş ormanları, eşsiz plajları, ucuz alışveriş seçenekleri, güler yüzlü insanları ile bu şahane ülkeye aşık olmamak elde değil.

1- Ha Long Koyu (Ha Long Bay)
Ha Long Körfezi dünyanın 7 doğa harikasından biri olarak zaman zaman gösteriliyor. Körfezin efsane manzarasını gördükten sonra buna katılmamak mümkün değil zaten. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde de yer alan Ha Long Koyu ‘alçalan ejderha’ anlamına geliyor. Dolayısıyla burası ejderhanın denize girdiği yer veya dinlendiği yer olarak tanımlanıyor.
3000 kireçtaşı oluşum adaların bulunduğu efsane koy anlatılmaz yaşanır tadında. Vietnam başkenti Hanoi’dan yaklaşık 4 saat uzaklıkta körfezde günü birlik tekne turları yapabilirsiniz. Ayrıca 1 gece 2 gün veya 2 gece 3 gün gibi cruise turları ile konaklamalı körfez paketi de satın alabilirsiniz. Günlük turlar 35 dolar civarında olurken konaklamalı turlar 500 dolara kadar çıkabiliyor. Dünyanın en güzel koyları arasında Ha Long Koyu’na nasıl gidilir? Başkent Hanoi’dan otobüslerle veya araba kiralayarak gelebilirsiniz. Ya da Hanoi’da gezi turu satın alarak ulaşımı tur aldığınız acentelerle sağlayabilirsiniz. Çoğu turist bu şekilde yapıyor.

2- Mekong Nehri Delta Turu
Vietnam gezilecek yerler listesindeki en önemli noktalardan biri Ho Chi Minh City yakınlarındaki Mekong Nehri ve Delta turu. Dünyanın en uzun nehirleri arasındaki Mekong bölge ülkelere adeta hayat vererek önemli bir konuma sahip. Nehir Tibet, Çin, Myanmar, Laos ve Kamboçya’dan geçerek Ho Chi Minh şehrinden Güney Çin Denizi’ne dökülüyor.Mekong Nehri Deltası yerel halk tarafından ‘Dokuz Ejder Deltası’ olarak tanımlanıyor. Bunun nedeni nehrin dokuz ana koldan denize dökülmesi. İşte buraya Ho Chi Minh Kenti’nden her gün tur düzenleniyor. Sabah otelinizden dizi alıp akşam üzeri saat 6 gibi tekrar oteline bırakıyorlar. 

Nehir turu kapsamında kanolarla gezerek, köylerdeki insanların geleneksel yaşantılarına tanıklık ederek, hindistan cevizinden şekerleme tadarak, yöresel müziklerini dinleyerek, tropikal meyvelerini yiyerek güzel bir gün geçirebilirsiniz. Tur sonunda şehre dönerken ‘Yatan Buda ve Oturan Buda Heykeli’ bulunan yerde de yaklaşık 30 dakika gezerek alışveriş yapabiliyorsunuz.

3- Ho Chi Minh City (Saigon)
Eski adı Saigon olan Ho Chi Minh City nerede? Ülkenin güneyinde bulunan ve ismini ‘Ho Amca’ lakaplı Ho Chi Minh’den alan şehir ülkenin en popüler kentlerinden bir tanesi. Fransızlar tarafından şehre ‘Doğunun incisi’ lakabı verilmiş. Her yıl milyonlarca turist buraya ziyarete geliyor.

Vietnam şehirleri arasında en kalabalık yerleşim yeri olan Ho Chi Minh City (Saigon) alışveriş, gece hayatı, tarihi turistik noktaları ile Mekong Nehri mutlaka gezilecek yerler listesinde olmalı. Çünkü ne arasanız var bu şehirde. Benim için de beklentilerimi fazlasıyla karşılayan bir şehir oldu. Peki Vietnam Ho Chi Minh City gezilecek yerler nereler? Mekong Nehri Delta Turu, Cu Chi Tünelleri, Ben Thanh Market, Savaş Kalıntıları Müzesi, Birleşme Sarayı, Notre Dame Katedrali, Postane, Opera Binası, Nyugen Hue Caddesi ve Bitexco Financial Tower Saigon Deck gibi yerler görülmeli. Ayrıca Golden Dragon Su Kuklası Tiyatrosu fazla vaktiniz varsa değerlendirebileceğiniz aktiviteler arasında.

Ayrıca Vietnam gece hayatı için şehirdeki Walking Street olarak bilinen ve trafiğe kapalı Bui Vien caddesi çok canlı. Kaliteli restoranlar, güzel barlar, gece kulüpleri ile diğer eğlenceli mekanları geceleri inanılmaz derecede kalabalık oluyor. Burası şehrin ‘District 1’ bölgesi olarak geçiyor. 

4- Hanoi – Vietnam Başkenti 
Gidilmesi gereken ülkeler arasındaki Vietnam başkenti Hanoi 7/24 enerjisi yüksek ve hareketli bir şehir. Sizin de dikkatinizi çekecektir Ho Chi Minh’deki gibi şehir inanılmaz sayıda motor var. Yolda karşıdan karşıya geçmek imkansız gibi bir şey gerçekten. Onlar için normal olsa da bize çok tuhaf gelen bir durum.Şehir aynı zamanda ülkenin kültürel yönünü de ziyaretçilerine gösteriyor. Fransa sömürgesi, Amerika ve Çin istilalarının etkilerini hala şehirde görmek mümkün. Şehrin tarihi dokusu, mimarisi falan son derece görmeye değer. Bunun yanında şehrin çevresinde de görülesi noktalar bulunuyor. Şehir aynı zamanda ülkenin kültürel yönünü de ziyaretçilerine gösteriyor. Fransa sömürgesi, Amerika ve Çin istilalarının etkilerini hala şehirde görmek mümkün. Şehrin tarihi dokusu, mimarisi falan son derece görmeye değer. Bunun yanında şehrin çevresinde de görülesi noktalar bulunuyor.

Vietnam başkenti gezisi sırasında gezilecek yerler nereler? Old Quarter, Hoan Kiem Gölü, Ngoc Son Tapınağı, West Gölü, Hoa Lo Cezaevi Müzesi, Literature Tapınağı, One Pillar Pagoda, Imperial Citaded, Etnoloji Müzesi gibi destinasyonlar şehirdeki önemli cazibe merkezleri olarak dikkat çekiyor.

Ne içilir derseniz size önerim Vietnam kahvesi olacaktır. Çünkü ülkenin en meşhur içeceklerinden biri ve farklı farklı çeşitleri var. Herhangi bir kafede ‘Egg Coffee’ dedikleri bize ilginç gelen yumurtalı kahveyi de denemenizi öneririm. 

5- Ninh Binh
Başkent Hanoi ve Ha Long Koyu’na yakın bir mesafede bulunan Ninh Binh şehri efsane manzaralarıyla dikkat çekici bir yer. Özellikle Vietnam turu veya gezisi yapan doğa severlerin mutlaka uğraması gereken duraklardan bir tanesi. Motor kiralayıp çevre köylere gitmek, dağ yürüyüşleri yapmak, efsane manzaraların fotoğrafını çekmek, Ngo Dong Nehri’nde tekne turu yapmak burada tercih edilebilecek aktivitelerden birkaçı.

Vietnam Ninh Binh şehri gezilecek yerler nereler? Hang Mua Peak, Bich Dong Pagoda, Thung Nham Bird Park, Tam Coc Village Bungalow, Trang An Doğal Peyzaj Kompleksi, tekne turu ve ülkenin en büyük Budist tapınağı olan Bai Ding Pagoda gibi noktaları ziyaret edebilirsiniz. Ninh Binh’e otobüsle gidebileceğiniz gibi Hanoi’dan günü birlik turları da tercih edebilirsiniz. 

6- Da Nang
Kimine göre ülkenin en güzel şehri olan Da Nang kesinlikle Vietnam gezisi sırasında gezilecek yerler listesinde olmayı hak eden bir nokta. Ülkenin orta kısmında bulunan Da Nang özellikle son dönemde Ba Na Hills turu ve Golden Bridge (Altın Köprü) ile daha çok anılıyor. Ama şehirdeki bembeyaz plajlar, yemyeşil dağlar ve harika doğası da dikkat çekiyor.

Vietnam’da denize girilecek yerler arasındaki Da Nang şehrinde görülmesi gereken diğer destinasyonlar nereler? Han Nehri, eşsiz mimarisiyle Ejderha Köprüsü (Dragon Bridge), My Khe Beach, Non Nuac Plajı, Tho Quang, Ba Na Hills ve Altın Köprü.Ayrıca Da Nang şehrine sadece 30 km uzaklıktaki Hoi An ile 93 kilometre uzaklıkta Hue şehirleri de görülmeğe değer destinasyonlardan. Da Nang 2 gece konaklamanız yeterli olacaktır. 

7- Hoi An 
Da Nang’a sadece 30 kilometre mesafede yer alan şirin bir şehir. Vietnam Savaşı sırasında çok fazla bombalanmış olan şehrin tarihi 15inci yüzyıla kadar dayanıyor. Vietnam’ın Venedik’i olarak nitelendirilen Hoi An adeta kanallar şehri. Barış dolu anlamına gelen Hoi An, Thu Bon Nehri’nin taçlandırdığı gerçekten şahane bir destinasyon. Tarih kokan kent, geceleri ise ışıl ışıl masal gibi bir yere dönüşüyor

Çin ve Japon mimarisinin çok görüldüğü Hoi An şehrinde nereler gezilir? Japon Köprüsü, Cantonese Assembly Hall, Assembly Hall of Fujian Chinese (Phuc Kien), Quan Cong Temple, Thanh Ha Village ve Hoi An Water Puppet Theatre görülesi noktalardan. Ayrıca kanal turu yapabilir, motor kiralayarak çevredeki pirinç tarlaları ile köylerini de gezmenizi öneririm.

Sakin, romantik bir tatil veya balayı geçirmek isteyenler de burayı sevgiliyle gidilecek yerler arasında alternatif bir rota olarak değerlendirebilir. Çünkü balayına nereye gidilir diyenler için hem ekonomik hem de muhteşem bir şehir.

8- Hue 
UNESCO Dünya Mirası Listesi’ndeki Hue kenti, Vietnam şehirleri arasında en tarihi yerlerden biri. Küçük bir şehir olmasına rağmen hem turistik hem de bir o kadar zengin mirasa sahip. Zamanında Dang Trong Krallığı ve Nyugen Hanedanlığı’nın başkenti olan Hue, 7 imparatorluk mezarına ev sahipliği yapıyor. Ayrıca uzun zamandır ülkenin Budizm merkeziymiş. Da Nang şehrine sadece 93 km uzaklıkta bulunan bu muhteşem şehir Vietnam Savaşı sırasında çok çile çekmiş.


Ülkenin orta bölgesinde bulunan Hue bir yandan tarih kokan ihtişamlı imparatorluk saraylarıyla dikkat çekerken diğer taraftan da gece hayatı ile gayet renkli bir yer. Şehirde başlıca görülesi yerler ise şunlar; the Imperial City of Hue, Thien Mu Pagoda, Perfume River, Thuy Tien Gölü, Gia Long Tomb ve Thuan An. Tarih, kültür, Budizm dini ve doğal çevreyle ilgili ne ararsanız burada bulabilirsiniz.

9- Sa Pa 
Kuzey Vietnam gezilecek yerler arasında Sa Pa ulaşım bakımından biraz sıkıntılı olsa da güzelliği ile gezginleri cezbediyor. Sa Pa kasabasında efsane pirinç tarlaları manzarasının yanı sıra, kırsal yaşamı görerek bölgenin kültürel ve geleneksel hayatına tanıklık etme deneyimine sahip olacaksınız. Sa Pa, Vietnam turu veya seyahati sırasında yerel erkekleri, kadınları, çocukları kısaca insanları en doğal haliyle görebileceğiniz yerlerden birisi.

Meşhur Sa Pa Pirinç Tarlaları, Muong Hoa Vadisi civarında bulunuyor. Sa Pa’da yapılacak diğer şeylerden biri de hem ülkenin hem de Güneydoğu Asya’nın en yüksek dağı olan 3143 metre yüksekliğindeki Fansipan Dağı’da tırmanabilirsiniz. Bu eşsiz manzaraya bir de bu şekilde bakabilirsiniz. Sa Pa’ya nasıl gidilir? Başkent Hanoi’dan tren veya otobüslerle ulaşımı sağlayabilirsiniz.

10- Nha Trang
Vietnam’ın Alanya‘sı diyebileceğimiz bir şehir burası. Çünkü Vietnam şehirleri ve gezilecek yerler listesinde olan kent mükemmel plajı ile Rus turistlerin en çok tercih ettikleri destinasyonlardan. Güzel bir tatil beldesi olan Nha Trang, Vietnam gece hayatı bakımından da gayet canlı, hareketli bir yer. Zaten çılgın partilerin kalbi olarak anılıyor. Kaliteli restoranları, kafeleri, çılgın gece kulüpleri, barlar sokağı, mekanlarıyla burada eğlenceli bir tatil geçirebilirsiniz.

Ayrıca mercan resifleri görebileceğiniz ülkenin en popüler dalış merkezlerinden biri burada bulunuyor. Şehrin açıklarındaki Diop Son Adası bölgenin en popüler tropikal adalarından. Yani doğal güzellikleri turistlerin hayran kaldığı bir destinasyon burası. Şehirde görülmesi gereken başlıca noktalar ise şunlar;

Hon Mieu Adası
Bai Dai Plajı,
Long Beach,
Yang Bay Waterfall
Cho Dam (Market)
Long Son Pagoda
Po Nagar Cham Towers
Chong Rocks
Nha Tho Nui Church (Christ the King Cathedral)
Vinpearl
Nha Trang’a nasıl gidilir? Ho Chi Minh şehrinden veya Da Nang’dan meşhur yataklı gece otobüsleri ile gelebileceğiniz gibi iç hatlar uçuşlarıyla da ucuza uçabilirsiniz. Ayrıca şehirdeki havaalanı uluslararası olduğundan Hong Kong, Macao, Singapur gibi çevre ülkelerden buraya uçuşlar bulunuyor.

11- Da Lat 
Ülkenin güney bölgesinde bulunan Da Lat, çiçekleri, kahvesi, yerel yemekleri, çilekleri, şelaleleri, temiz ve serin havası ile bilinen bir dağ kasabasıdır. Farklı kültürler ve değişik maceralar deneyimlemek istiyorsanız Da Lat’a kesinlikle uğramalısınız. Turistler açısından çok fazla tercih edilmese de sırt çantalı gezginler tarafından yavaş yavaş keşfedilmeye başlanan bir destinasyon.

Vietnam ülkesinin en güzel şehirleri arasında bulunan Da Lat’ta gezilecek yerler hakkında bilgiler neler, nereler gezilir? Datanla Şelalesi, Elephant Falls, Valley of Love, Linh Phuoc Pagoda, Çiçek Parkı, Xuan Huong Gölü, son olarak Crazy House (Çılgın Ev) başlıca seyahat edilebilecek noktalar.

Ho Chi Minh City’ye yaklaşık 310 km uzaklıkta Da Lat şehrine günü birlik turlarla gelebileceğiniz gibi birkaç gece konaklayabilirsiniz. Yurtdışı ev kiralama sitesi olan Airbnb uygulamasını kullanarak doğa ile iç içe bungalov evlerde kalabilirsiniz.

12- Cu Chi Tünelleri
Amerika Vietnam Savaşı sırasından bağımsızlığın kazanılmasında büyük rol oynayan ve Amerikanları çılgına çeviren Cu Chi Tünelleri kesinlikle görülmeli. Ho Chi Minh Kenti’nden yarım günlük turlarla gidilen tünellerde savaş dönemini daha iyi kavrayabilirsiniz. 1940lı yıllarla Fransızlara karşı verilen mücadele sırasında inşa edilmeye başlanan tünellerin uzunluğu toplam 250 km civarı.

Yeraltı şehri gibi tamamlanan tünellerde saklanan Vietkong askerleri Amerikanları bozguna uğratmışlar. İşin ilginç yanı Amerikanlar’ın askeri üssü tam bu tünellerin olduğu bölgede kurulu. Geceleri tünellerden çıkan Vietkong askerleri düşmanlarını uykudayken öldürüp tekrar tünellere geri dönüp saklanıyorlarmış. Amerika bunu bir türlü anlamayınca bölgeyi hep bombalasa da bir sonuç elde edememiş.

Sonucunda size ülkenin bağımsızlık mücadelesinin en önemli mücadelelerinden biri buralarda yapılmış. Dolayısıyla buna yakından tanıklık etmek için burayı görmelisiniz. Turistler için gösterilen bazı tünellere girerek bu işlerin hiç de kolay olmadığını görmek insanı şaşkına çeviren cinsten.

13- Phu Quoc 
Tayland Körfezi’nde ve Kamboçya Vietnam kara sınırının açıklarında bulunan bu adayı, kapsamlı Asya turu veya gezisi yapan gezginler kesinlikle görmeli. Ülkenin en büyük adası olma unvanını elinde bulunduran Phu Quoc, Nha Trang gibi deniz kum güneş tatili yapmak isteyenler için güzel bir alternatif. Özellikle adanın kuzeybatısındaki Bai Dai Beach dünyanın en temiz plajları arasında gösteriliyor.

Mükemmel plajları, lüks otel ve resortleri ile harika bir tatil cenneti olan Phu Quoc, hem yerli hem de turistlerin gözdesi. Haliyle turizm yönünden gelişmeye devam ediyor. O yüzden ne kadar önce keşfetmeye giderseniz çok fazla bozulmadan görmüş olursunuz.  

14- Ban Gioc Şelalesi 
Görünce inanılmaz diyeceğiniz ‘Ban Gioc Şelalesi nerede’ diye sorarsanız Vietnam ile Çin sınırında bulunuyor. Yani Niagara ve Iguazu Şelaleleri gibi ülke sınırını oluşturan, aynı zamanda dünyanın en büyük şelalelerinden biri Ban Gioc. Görünce hayran olabileceğiniz bir doğa harikası olan Ban Gioc Şelalesi, Cao Bang ilinde bulunuyor.

Şelalenin genişliği 300 metre olup, yüksekliği 30 metredir. 3 katmanlı olan şelalenin manzarası nefes kesen cinsten. Bambu sallarında olabildiğince şelaleye yaklaşabildiğiniz gibi doğal havuzuna atlayıp yüzebiliyorsunuz. Başkent Hanoi’dan yaklaşık 360 km uzaklıkta şelaleye otobüsle gelebilirsiniz.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@