Bilecik'te evleri ve seraları su bastı!

Bilecik’te etkili olan sağanak yağış hayatı felç ederken evleri su bastı, bazı tarım arazilerinde ve köy yollarında hasar oluştu.

HAVA DURUMU 01.06.2023, 14:06 01.06.2023, 14:28

Bilecik’te etkili olan sağanak yağış hayatı felç ederken evleri su bastı. İstasyon Mahallesi'ndeki Dalakdere taştı, ulaşımda aksamalar meydana geldi.

Bilecik'te birkaç gündür etkisini iyiden iyiye gösteren sağanak yağış hayatı felç etti.

Kent merkezinde meydana gelen sel çoğu mahalleyi olumsuz etkilerken evleri su bastı. Bilecik Belediyesine bağlı ekipler vatandaşların su tahliyesine yardımcı olurken, 2. Jandarma Tugay Komutanlığı önünde de trafik felç oldu. Bu bölgeye geçtiğimiz günlerde atılan yama asfaltın kotu yükseltmesinden dolayı su birikintisi adeta havuzu anımsattı. Bilecik’in İstasyon Mahallesi'nden geçen Karasu’ya karışan Dalakdere taşarken ulaşımda aksamalar yaşandı.

Yağıştan 25 evin etkilendiği öğrenilirken, belediye ekipleri sabaha kadar çalışma yaptı.

Bilecik'te şiddetli sağanak tarım arazilerine ve köy yollarına zarar verdi

Bilecik'in İnhisar ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle bazı tarım arazilerinde ve köy yollarında hasar oluştu.

Koyunlu köyünde önceki gün sağanak nedeniyle hasar gören ve geçici olarak onarılan yolda, yağışın yeniden etkili olmasıyla çukur ve çöküntüler oluştu.

Yaklaşık 1 kilometrelik yol, Karayolları ve İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmasıyla yeniden açıldı.

Bu arada, köydeki bazı sebze ekili seralar da zarar gördü.

Köy Muhtarı Gürol Emir, AA muhabirine, son 1 haftadır devam eden şiddetli yağışlardan dolayı seraların zarar gördüğünü ifade ederek, "Son günlerde köyümüzde yağış etkili oluyor. Hem arazilerimiz hem de yollarımız zarar gördü. Devletimiz, yollarımızın yapılması için çalışmalarını sürdürüyor. Uzun yıllardır böyle afet yaşamadık." dedi.

Yorumlar (0)

Gelişmelerden Haberdar Olun

@